Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Германски Airbus падна в Алпите

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Германски Airbus падна в Алпите

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    А и от къде брадва на борда на пътнически самолет ?
    Е ти пък - не знаеш ли? Всеки пилот е оборудван стандартно с малките брадвички на Майстора от по 34лв. Я дръвца ще си нацепи, я клечки за зъби ще си подостри... Такива ми ти работи.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Да, на времето имаше противопожарни брадвички, ама дали в момента има - не знам. В авиацията нещата се променят доста бързо - може да са ги разкарали след онази случка, при която втория пилот бе нападнал командира с тази брадва (явно с намерение суицид)... Ама там екипажа бе 3ма човека и с цената на сериозни рани двамата успяват да укротят подивелия и да спасят хората...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
        Е ти пък - не знаеш ли? Всеки пилот е оборудван стандартно с малките брадвички на Майстора от по 34лв. Я дръвца ще си нацепи, я клечки за зъби ще си подостри... Такива ми ти работи.
        При повечето авиокомпании е голям проблем да носиш нокторезачка в ръчния багаж . Един колега преди няколко години е имал доста разправии в щатите за мултитул в куфара който не е ръчен багаж .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз пак да си кажа за държавните глави на място, почти веднага след катастрофата... Политици постъпват така (дори и в Европа), единствено ако "камъкът е и в техния двор" - има пряка или достатъчно свързана отговорност! Виждали сме пресконференции на които се изказва съпричастност, срещи с близки на загиналите, дори и обявяване на национален траур (макар и не тридневен и общо европейски...), но не и визита на място и "газене с гумени ботуши между останките", докато все още екипите търсят черните кутии и събират трупове и доказателствен материал. Нетипично е и говори само за едно - знаели са почти веднага (поне в общи линии) какво се е случило (именно защото случката е насред Европа, а не над океана или някъде другаде на майната си). Записите от черните кутии просто прибавят още една гледна точка към събитията през тези фатални 8 минути.

Относно версията за "терористичен акт" и задължителното поемане на отговорност - Да! Основната цел на тероризма, не е нанасянето на човешки и материални загуби и щети - те са само инструмент, за постигането на крайната цел - насаждането на страх!. Живеем във времена, в което терористите вече водят почти пълномащабни войни с правителствени армии, разкъсват държави и директно влияят на международните пазари. Тероризма еволюира и е въпрос на време, някой да се сети, че е много по-страшно за хората, ако не се поеме отговорност (още повече, ако вече открито си обявил война на целия свят - безсмислено е да се обясняваш за всеки свой отделен акт в тази война...), защото няма нищо по-страшно от неизвестността... Когато знаеш откъде ти е дошло се фокусираш, мобилизираш се, анализираш информацията и в крайна сметка - знаеш какво да предприемеш, за да може виновните да бъдат открити и наказани (това удовлетворява масите - дава им необходимата доза справедливост), и най-вече - можеш да предприемеш някакви мерки, случилото се да не се повтори. Не поемането на отговорност затруднява всичко това и в крайна сметка разклаща доверието в държавата и нейните структури и институции (у нас това си го гледаме на живо и без терористи...).

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            ... Тероризма еволюира и е въпрос на време, някой да се сети, че е много по-страшно за хората, ако не се поеме отговорност
            То че е по-страшно е по-страшно ама губиш единствения начин да набереш плодовете от този страх.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              То че е по-страшно е по-страшно ама губиш единствения начин да набереш плодовете от този страх.
              Нищо не губиш, ако вече си се превърнал в нарицателно и си заподозрян по дифолт....

Коментар

Пак не. Оставяш всички ползи на правителството.

Коментар

Това у нас би било вярно на 1000%, но не и в държави, в които има "държава"...

П.П. Съвсем не твърдя, че трагедията е необявен "терористичен акт" - просто казвам, че не сме далеч от момента в който ще започне да се случва. Ислямска държава се превърна в "събирателна" за цялата измет по света (Боко Харам и още една дузина групировки се заклеха във вярност на ИДИЛ - обявявайки общ фронт във войната с "неверниците") - в един момент всичко ще е ИДИЛ и просто ще е безсмислена авто-рекламата - именно държавите ще поемат всички разноски по нея... Едно е някой зачулен тарамбука, да се пени на фона на черно знаме, съвсем друго е, Президента да се пени на фона на държавното знаме.
                  Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-03-15, 06:48.

Коментар

Даже и у нас правителството е най-силната банда.

Коментар

Много ми е интересно, каква полза би имало едно правителство (нашите родни извращения ги оставяме на страна) от разбит самолет със 150 трупа..?!! После аз съм бил "конспиратор"...

Коментар

Аз пак да си кажа за държавните глави на място, почти веднага след катастрофата...
                        И какво толкова необичайно видя в това?!? Съвсем нормална практика е държавни глави / правителствени ръководители да посещават мястото на големи аварии или бедствия. Примерно ...

Президентът на САЩ Барак Обама посети района на калното свлачище ...

Президентът Росен Плевнелиев обикаля улиците на бедстващия Свиленград с БТР. ...

президентът Владимир Путин, който посети района на бедствието ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          И какво толкова необичайно видя в това?!? Съвсем нормална практика е държавни глави / правителствени ръководители да посещават мястото на големи аварии или бедствия. Примерно ...
                          Ще ти отговоря на въпроса, ако към цитатите си прибавиш и след колко време въпросните лица, са посетили местата на бедствията/авариите... Бойко и регионалната Министърка, бяха в Смолян, една седмица след края снежното бедствие примерно... Като падна самолета с почти всички полски политици на борда - пак една седмица. Докато тече РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИНЦИДЕНТ и експертите си вършат работата на терен, никой друг няма работа там, освен ако....?! Не вменявам някаква вина на политиците. Просто за мен, да се паркират там почти веднага (с оглед и на сложната международна обстановка и ангажираността на конкретните политици с нея - Европа е на ръба на война на два фронта + енергийна криза) означава, че почти веднага се е знаело, че инцидента не е следствие на авария или пилотска грешка - неща които могат да се допуснат с висока вероятност дори и само от данните от радарния контрол и РВД.
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-03-15, 07:38.

Коментар

Що се забърквате в чак толкова сложни конспирации? Преди малко чух по новините, че въпросният втори пилот е получавал дълго време психиатрична помощ, даже нуждата от такава периодична помощ е била отбелязана в летателния му лиценз. Баси, спирам да се возя лоу-кост.

http://www.focus.de/panorama/welt/le...d_4574082.html
                            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Лично аз вярвам на версията за катастрофата, но никак не разбирам как е възможно човек с доказани и вписани в досието му психически проблеми да стане пилот?! Убеден съм, че сега всички авиационни компании ще преразгледат сериозно изискванията
                              си към пилотите.
                              Да почиват в мир така нелепо загиналите!
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Ще ти отговоря на въпроса, ако към цитатите си прибавиш и след колко време въпросните лица, са посетили местата на бедствията/авариите... Бойко и регионалната Министърка, бяха в Смолян, една седмица след края снежното бедствие примерно... Като падна самолета с почти всички полски политици на борда - пак една седмица. Докато тече РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИНЦИДЕНТ и експертите си вършат работата на терен, никой друг няма работа там, освен ако....?! Не вменявам някаква вина на политиците. Просто за мен, да се паркират там почти веднага (с оглед и на сложната международна обстановка и ангажираността на конкретните политици с нея - Европа е на ръба на война на два фронта + енергийна криза) означава, че почти веднага се е знаело, че инцидента не е следствие на авария или пилотска грешка - неща които могат да се допуснат с висока вероятност дори и само от данните от радарния контрол и РВД.
                                Ебаси от едно посещение какви неща се родиха, а аз се чудя как им идват на акъла на някои конспиративните теории. Дори да се е знаело, какво? Отишли са там защото се чустват виновни? Защото ще се доосере международната обстановка заради падането на един самолет? Да видят с очите си верно ли е паднал?
                                Значи ако е била техническа причина са щели да идат след една седмица?

ПС: На следващия ден повечето роднини бяха в близкото село, а камерите още по-рано. Не мислиш ли, че политиците не са искали да са там преди това, независимо от причината за падане на самолета?
                                Последно редактирано от silverfox; 27-03-15, 07:51.
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X