Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Няма реактивен двигател в този свят на който да му е добре при попадане на твърди механични частици . Принципа на работа е един независимо от държавата производител . Просто някои самолети са по пригодени за работа в не до там чиста среда .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Нали това обяснява, че и миговете не са от по-пригодените.
      Всеки трети е шести

Коментар

Ей тук се виждат едни детайли, обясняващи какво имам предвид...:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bulgarian-Air-Force-MiG29-600x272.jpg
Прегледи:1
Размер:21.7 КБ
ID:5785076
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Кво се правите, че не разбирате, при единия опасността от попадане на чуждо тяло в двигателя е намалена поради допълнителни клапи на въздухозаборника и допълнителни отвори горе на фюзелажа. Това го прави по пригоден за ползване на неподдържани писти от другия. Същото важи и за колесника. Дежурните тролове обаче пак скочиха, разбира се. Трябва да се заработва...
          0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
          Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
          Суперскан България www.decbg.com
          Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

И защо тая чудо технология е махнаха от МиГ-35?
            Може пък да са почнали да си правят прахосмукачки

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
              Кво се правите, че не разбирате, при единия опасността от попадане на чуждо тяло в двигателя е намалена поради допълнителни клапи на въздухозаборника и допълнителни отвори горе на фюзелажа. Това го прави по пригоден за ползване на неподдържани писти от другия. Същото важи и за колесника. Дежурните тролове обаче пак скочиха, разбира се. Трябва да се заработва...
              Това беше от първите неща които се махнаха в следващите версии.Имаш две капандурИ - мъртва маса и два канала за въздух от хрилете към двигателя - празно пространство неизползваемо за друго.
              И мъртвата маса и неизползваемото пространство са в минус при авиацията.
              До оня ден летищата са на бетонни плочи за бърза замяна при поражение/износване.Е лично мое мнение ама бетона се рони по някое време.
              Само дето при оная война която засега се разминава бетонните блокчета няма да спрат ядрен взрив ...

Коментар

Всички бойни самолети са конструктивно предвидени за кацане и излитане от "зелени" писти. (Е, ся Бледжек, или Б-2 - надали баш.)
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                  Здравей, Петьо!
                  Двата двигателя са еднакви, 60% ot R12 (компресор, турбини) се внасят и само се сглобяват в Volvo , тяхна разработка са защита от птици, въздохозаборник и други дребни неща.Освен мен и в F-16 форума се коментира характеристиките на Грипен при какви режими са.
                  Та Понеже съм некомпетентен , ще ми кажеш ли как при един и същи двигател , различна маса (в минус) аеродинамика при тези скорости има така голяма разлика в скоростта - или едните са орязани ( нямат патентни ограничения) или Грипен са измислили нова физика

Ф-16 е много разпространен изтребител, има много отзиви блогове , сайтове и форуми само за него.
                  В България не съм срещал, не съм и търсил. Съжалявам но мнението ми за бг военни е нецензурно, имам чувството че се ползват непозволени психологически похвати при обучението им. Когато командването каже нещо , то се приема като първа истина.
                  Грипен има модерна електроника и радар, но ф-16 е произвеждан и експоатиран толкова , толкова несравнимо
                  Здравей, Biol!
                  Нещата стават все по-забавни и по-забавни.
                  Масата на самолета не влияе върху стойността на неговата максимална скорост!!!Не знам като разбираш от самолети как ти е убягнал този факт.
                  По отношение на това как два различни самолета, ползващи да кажем почти еднакви силови установки със съизмерими стойности на тягата на максимални и форсажни режими, имат фрапираща разлика в максималната скорост на полета - около 600 км/ч в полза на Gripen-а, ами много просто. Тъй като знаем или разбрахме, че масата не оказва влияние в/у максималната скорост на самолета, то остава само едно аеродинамичната компановка на самия самолет или неговата аеродинамика. И така Gripen-а по такъв начин е конструиран и така му е подбрана аеродинамичната компановка, че има по-добра аеродинамика или по-добре се обтича на свръхзвукови скорости от KAI T-50 Golden Eagle. Доказателство за това е и стойността на максималното висло М на двата самолета: М=1,5 за KAI T-50 и съответно М=2,0 за Gripen. Или ограничението по максимално число М на полета за Gripen-а е с 0,5 М повече от колкото на KAI T-50. Разбира се това ограничение по максимално число М може да се дължи и на едни други неща, но тъй като те са елементи от конструкцията на самолета и влияят на неговата аеродинамика можем с достатъчна за практиката точност да ги причислим към аеродинамичната компановка са ЛА/летателният апарат/.
                  Та , Biol, шведите нищо ново не са измислили камо ли открили нова физика-аеродинамика, чисто и просто меко казано ти си доста неподготвен в знанията си по тази част от физиката, наречена аеродинамика, нищо , че се мислиш за разбиращ от самолети.
                  Проблема ти идва ето от това. Цитирам те дословно: "...Ф-16 е много разпространен изтребител, има много отзиви блогове , сайтове и форуми само за него..."
                  За да отсееш истината или полезното от тези блогове ,сайтове и форуми трябва да притежаваш стабилни базисни, основополагащи знания. Те се придобиват с четене на книги , а не с гледане на клипчета и рекламни продукти.
                  И от кога за качествата или тактико-техническите характеристики /ТТХ/ на един изтребител/МЦИ се съди по броя на блоговете, сайтовете и форумите в негова чест!? Не ми е ясно...

Лек ден!

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                    Нямали са толкоз дълъг кабел, та затова навярно не са дали и прахосмукачки
                    Аха... , понял ..
                    - "пиндоските" Ф-ки и чеп от зеле не струват, щото им трябват "прахосмукачки" да им изчистват пистата, та да литнат някак (другите недоделки - башка);
                    - съветско/руските, "безаналогови" самальоти (в конкретната байка - МИГ) им тряя същата таз "прахосмукачка" (като пример за вид машина: https://ru.wikipedia.org/wiki/Подмет...