Ей това е по цял ден- 10 човека за целия плаж трудно успяваме да се съберем... Палиш лодката и бръм на обед за гирос, вечерта палиш и към близката таверна. Кофти е връщането, щото е малко на оверлог пък и нямам съответните светлини, ама едно по едно...

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Избор на първа лодка и начин за транспортирането и
Свий
X
-
- 3 likes
-
КЕФ......а аз продължавам да работя тук в мъглата.
А НАЗДРАВЕ
-
Да ти кажа, колкото повече карам, толкова повече разбирам, че нищо не знам за морето... Вчера едно вълнение 3.5 бала със силен насрещен вятър покрай едни скали ме накара да си припомня някоя друга молитва, а ако имаше и мъгла или дъжд, сигурно щях да оцапам лодката.
-
-
Две седмици на Врасидас почти минаха, а на нас хич и не ни омръзва... :-)
Открихме още две неща, свързани с лодките.
Винаги е готино да имаш “гараж” за лодката- през деня заради жегата, през нощта, да не “хване очи”, а през цялото време дъжда да не си направи басейн вътре.
Малката лодка ти позволява да влезеш на места, недостъпни за големите лодки- на снимката тъкмо излязохме от поредната пещера/ ниша, която разглеждахме. До колко е било безопасно, е друг въпрос, но следващата лодка със сигурност ще е РИБ до около 4.20 и до около 90 кг (за да мога да я вадя на ръце от където си поискам)
08седемшест5едно513четири
- 2 likes
Коментар
-
Въжена стълба ли си вързал на десния борд?
-
@ Коко: да, сложил съм една въжена стълба с три стъпала. Първоначално ми трябваше малко тренировка, докато и свикна, но сега и аз и жена ми се качваме все едно сме с твърда стълба. :-)
@ Benzboss: усмивката е щото влизайки в пещерата (ниша дълбока десетина метра) вдигнахме ято корморани вътре, които крякайки и пляскайки с крила, докато минат покрай нас, няма да ти казвам как ни оср@ха и какво пищене беше... :-)
-
-
Когато откриеш какъв кеф бил рибарлъкът и хванеш литрини, на което да ти завидят и гърците... :-)
Между другото, най- отзад, на балоните е перфектното място за риболов- връткаш и заключваш двигателя към теб, който моментално се превръща в маса за ципурото, стъпваш с единия крак на антикавитационната плоча, другия го пъхаш в дръжката на края, на балона и да клати колкото си иска :-)
- 4 likes
Коментар
-
И така,
преди няколко дни сменихме Врасидас със Ситония. Отидохме при наши приятели в Агиос Николос, но с идеята да Робинзон Крузовстваме за няколко дни по разни дивотии. Първоначално опитахме да натъпкаме всичкия багаж, плюс нас, четиримата, но не би... За това вързахме отзад една триметрова пласмасарка пълна до горе с провизии и газ... :-)
Връзването от зад беше по правилата, но шлепа можехме да закачим само за носа... нищо, пътуването е под час:
Стигнахме до въпросното местенце достъпно само по море:
Ми, освен да го назовем “РАЙ”, не зная какво друго да кажа...
Имаме си “частен” плаж с изумрудена вода и кадифен пясък, скали за рибарлък и мързелуване... абе, рай! Не ми се мисли, колко такива места съм пропуснал, преди да взема лодката...
- 6 likes
Коментар
-
Внимателно с такива плажове. Че из темите на Димитър с червения надувен quicksilver дето обиколи гръцките острови имаше как нощеска се развалило времето на такъв таен плаж.. и морето идва.. отзад скали и падащи камъни.. минали са метър, ама..
-
Венци, бивака за през нощта е над опънатото парео, което е на камък, на около 5 метра над водата (последната снимка). Има и възможност за бягство на горе. Лодката да се оправя сама- качихме я до скалите и я вързах за един колЕм камик... Виж, с Ролинг Стоунс опасността винаги си съществува, ама внимаваме.
-
. Щом УАЗ-ка може да се завлече до Портсмът с "Фолкбот" на гъза, значи и с Мици ще може да развозва насам-натам некой 10-метров сандъкПървоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнениеГолямата лодка върши работата на малката ма малката на голямата НЕ,като колите де
Готино местенце

П.П. А на 10-метровата ще си вози джапанката за влизане по дупките и плажчетата

Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Колега, не искам да ти се бъркам, но следващия път си вземи един Safter 430, вместо мехур па макар бил той и RIB. Аз така си блъскам главата сега с едно Mercury Heavy duty 415.Ще имаш много повече място и комфорт вътре, а за мореходността им няма две различни мнения. Но в крайна сметка, докато не се опари човек сам на печката, няма как да разбере колко боли (говоря за себе си)
Коментар
-
Нормално, платил си данък име, дори и да е хипалоновия вариант.Първоначално публикуван от sardaesox Преглед на мнение... Аз така си блъскам главата сега с едно Mercury Heavy duty 415. ...
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
- 1 like
Коментар
-
Лодката си струваше парите (2015 година производство) и се полакомих - оборудвана с Rail blaza от главата до петите, с оригинално покривало (черно?) и почти без пари. Но ми писна да я пазя от слънцето, да дебна дали спада и да се разминаваме със спътниците вътре все едно сме в асансьор( теснилка). Следващия ми проект е твърда лодка, ако ще да клати повече, не страдам от морска болест.
Коментар
-
До sardaesox:
Колега, спор относно мореходността и вътрешното пространство при сравнение на стъклопластова и надуваема лодка не може да има. Всичко друго, обаче е в полза на джапанката (за мен). Основното, което търся е максимална лекота, защото тя е пряко свързана с начина, по който я ползвам. Да, от време на време се качваме и много маймуни, но преимуществено сме аз и жена ми. Изключително важно ми е да мога да я вкарвам и изкарвам от където ми падне, включително на ръка. Ето една снимка от преди малко, на плаж, достъпен единствено по вода (лодката се вади с лекота, като се пуснат транцевите колела):
Подобен филм, с коя да е стъклопластова е невъзможен за сам човек.
Второто преимущество е разхода: вчера направих един преход Ормос Панагиас- Каламици- Никити , който по груба преценка е около 110 километра. Разходваното гориво е под 15 литра, защото стрелката на резервоара сочи много малко под средата. Морето беше спокойно, което предполагаше да карам през повечето време на пълна газ (с двама човека и багаж са точно 40 км.)
За момента съм се насочил към едно 4ри метрово РИБ- че на добра цена в Солун (ако Тедо не докара новите алуминиеви РИБ-чета):
Коментар
-
При бурно море аз дечурлигата се кефим на вълните и на подскачането, но жена ми е абсурд да влезе, така че лодката ще се кара в “нормални” условия, а когато времето ме изненада- газ към колесара, а ако е далеч дърпам на ръце на първата суша. Именно за това държа да е относително лека- да мога да я извадя от където и да е. Веднъж, заради внезапен вятър ми се наложи да я издърпам на един кофти плаж, но понеже бях сам силите не ми стигнаха- откачих и пренесох двигателя, после спокойно дръпнах и лодката... е имаше здраво пот и псувни, но се справих абсолютно сам на гадно място и при сериозно вълнение.
-
Тук си прав, аз съм риболовец, пускам и вадя на колесар. Независимо от слип или полегат бряг се оправям сам. Но ако колесаря е наблизо.. Загледал съм се по Quicksilver алуминиевите Рибове, но само хвърлям едно око...засега. Тук е момента някой да ме разубеди веднага, щото ще направя някоя глупост!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар