Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Стари автомобили на служба
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Коментар
-
Те си произвеждаха специални модификации за САЩ и Канада в съвместни предприятия, ония години... https://en.wikipedia.org/wiki/Crown-Ikarus_286
-
Да. Това означава абревиатурата ДЕТ - дизело електричен трактор,250 по спомен беше тяговия клас- 250 кН
Сравнително лека машина- 32 тона, дълга и стъпва леко. За кал е значително по- проходима от тежките съвременни варианти. При нас затъват доста тежките булдозери(40- 50 тона). Имахме доста такива турнидозери, но окапаха. Булдозерите още по- рано. Замениха ги със съвременни машини.
Остана ни мисля само този. Дърпа “гушер” (скрепер с ролки) за превозване на над километър гумено платно.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Имаше такива на Мина Чукурово навремето . Запомнил съм че бяха доста бързи за верижен булдозер . Това няма спиране в калта . Където ние потъвахме с татрите тоя натоварени ни вадеше като пирони от кисело мляко . А там калта е много шибана . Май никъде няма на друго място в България кал смесена с толкова много хума . За секунди запълва грайферите на гумите и много трудно после излиза от там . Май се произвеждат още в ЧТЗ .
-
-
Танков булдозер му викаха тука навремето, може би щото дизелът е В нещо си, 12 цилиндъра и наистина не е много тежък. Все пак машина създавана преди шейсе години. Тукашният е с греблото отпред и не помня имаше ли рихлител...
ето един пълен комплект над 40 тона как го пускат по моста
https://www.youtube.com/watch?v=iE_yO3YALzo
- 2 likes
Коментар
-
До колкото знам във фабриката в ЧТЗ произвеждат и съвременни варианти. Има и по- големи да. Много яко пуши от двете страни като го натовариш. Като МаЗ 537 еАко е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Не зная за какво точно говориш. Ако е за камионите, които карат въглища за Сърбия( до Дунав, Русе и после претоварват на шлепове) То те се товарят от склада на ТЕЦ 3. Реално други камиони, не товарим. Ние копаме въглищата, от там по ГТЛ отиват на склада за въглища. След това с еднокофови багери се товарят на влекачите с гондоли, теглят се и заминават. Тайни няма.влаковете са с претоварач- BRS. Той ги товари директно от лентата. Снимки нямам. Не работа там( на склада) но минавам от там. Просто, не съм го снимал. Представи си куп въглища, десетина метра висок. 200/ 200 метра приблизително. Това представлява складът.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Няколко години се бях отървал от кюмюра със тая сръбска линия пак се почна. Аз още не съм ги возил, ама следващия рейс се очертава и ние да сме кюмюрджии.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 9 потребители онлайн. 0 потребители и 9 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар