Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
    Ako имаш възможност за внос от щатите - Alienware.
    Уникални лаптопи,супер мощни.
    А какво е положението с гаранцията?
    LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от wickedsmile Преглед на мнение
      А какво е положението с гаранцията?
      За съжаление както всяка техника купена от там...При проблем,пращане обратно.Поема се само транспорта до и от щатите.Имах случай с един монитор,поех си пътя насам-натам и нямаше грижи.Но! За да ти пратят техника обратно,ти искат кредитна карта,съответно ако нямаш е проблем.При мен се реши с пращане на пари през Устърн Юниън и хората о т US се съгласиха поради ред причини,но това е доста опасен вариант - ако попаднеш на мошенници,ни пари,ни техника...
      Специално за Аlienware,не съм чувал за проблеми с тях,имах познат 2 такива,не бяха мръднали при зверско натоварване.Но все пак е техника.
      Идеален вариант е:познат живеещ в щатско,поръчва и купува и той се разправя ако има нещо.
      Тук за съжаление не знам да се продават,веднъж засякох във форум такава машина и се продаде за нула време...
      Пътят е целта.

Коментар

Гледай сега, от потребител, до потребител разликата е голяма, ако ще броузваш Форума, почти всичко върши работа, има обаче и съвсем други задачи, например КАД-КАМ, Архитектура, ВидеоОбработка, Фото ......
        При мен например има една камара програмки коя от коя с по големи изисквания, плюс една виртуална машина. Така че Нетбук с Атом процесор, няма да ми върши Никаква работа, да не говорим че при резолюция от 1280... Не виждам и половината ексел с който работя доста често
        напълно съм съгласен тук. но според мойте наблюдения повечето хора си вземат лаптопи заради модата. също така за фото и подобни обработки си трябва голям екран и голям таблет така че може би финансово е много по-изгодно да се инвестира във настолен.... не казвам че на никой не му трябва ама за мен 17 инча не е лаптоп...... те си имат и сленгово название ''настолни нетбууци'' не случайно. а и за видео работи какви вентилатори и система за охлаждане..., къде ще се съберат.... и най добрите пекат яко и се развалят адски бързо (поне по мои наблюдения). а за тази година вече имаме случаи със 3 лаптопа (топ модели един Делл, едно Фуджицу Сименс и едно Леново) със супер сериозни проблеми...... точно поради ползване за видео обработка.знам ли смъкнаха качеството ли, програмите ли зеха да товарят или е комбинация от двете..... незнам дали имам право да споделям тук имена на фирми, но една от най-големите фирми ни отказа рекламация на лаптоп(делл) за над 3000 лв (на два месеца) за изгорял пиксел (това според тях не било повод за рекламация!!!)
        ако ми разрешат ще споделя по-подробно историята за да се предпазят и други колеги. а за дъно за фуджицуто чакахме 3 месеца през които гаранцията не течала (много голяма аванта хаха. а това е от друга фирма) та знам ли.май взе да си е страшничко да се метнат толкова кинти....... а за лаптоп който е за мобилност наистина си седя зад атома и нетбууците.при добра настройка (туикване) без значение със уиндоус или линукс са си напълно работоспособни машини. единствено резолюцията не стига....... а колко струват-малко над 500 лв.........
        Последно редактирано от alex_markov; 22-07-09, 07:52.
        висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
          За съжаление както всяка техника купена от там...При проблем,пращане обратно.Поема се само транспорта до и от щатите.Имах случай с един монитор,поех си пътя насам-натам и нямаше грижи.Но! За да ти пратят техника обратно,ти искат кредитна карта,съответно ако нямаш е проблем.При мен се реши с пращане на пари през Устърн Юниън и хората о т US се съгласиха поради ред причини,но това е доста опасен вариант - ако попаднеш на мошенници,ни пари,ни техника...
          Специално за Аlienware,не съм чувал за проблеми с тях,имах познат 2 такива,не бяха мръднали при зверско натоварване.Но все пак е техника.
          Идеален вариант е:познат живеещ в щатско,поръчва и купува и той се разправя ако има нещо.
          Тук за съжаление не знам да се продават,веднъж засякох във форум такава машина и се продаде за нула време...
          Дам...В момента пазара е такъв, че освен качеството, което в общи линии се е разделило на 2 или 3 класа, другата(основна) разлика идва от "добавените услуги". Демек ако платиш едни пари само за първата половина - не е много справедливо.

Някои от производителите дават гаранция валидна по целия свят...други ти заменят счупената машина с оборотна в рамките на ден до два на адрес даден от клиента и после го връщат също на адреса, който иска клиента. Т.е. ако ми се случи по време на командировка в Джакарта - няма да ми пропадне цялото пътуване и да се наложи да пътувам пак до там и да платя 2000 долара билети - колкото цената на 2 лаптопа

Естествено, това си е лично мое мнение...всеки си има приоритети и сам решава.
          LZ1DWW

Коментар

Зависи от много неща. Например на мене ми признаха гаранцията на HP закупено от Англия и сега се надявам да го поправят тук. Но според мен истината е една. Ако не си го купиш лично от чужбина и да си го донесеш тук не си заслужава галимациите.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
              Зависи от много неща. Например на мене ми признаха гаранцията на HP закупено от Англия и сега се надявам да го поправят тук. Но според мен истината е една. Ако не си го купиш лично от чужбина и да си го донесеш тук не си заслужава галимациите.
              Така е, да. В Aнглия HP продават с международна гаранция (както и в България). Не вярвам, обаче, че цената в Англия се е различавала от тази в България.
              Ако си купиш лаптоп от щатите през електронен магазин и той дойде до тук, гаранцията не е валидна, но пък е по-евтинко.
              LZ1DWW

Коментар

А като му платиш 50-60usd шипинг и мито тук?
                Другия вариант е някой да ти го купи и да ти го донесе но трябва да е много близък човек, защото хората в щатите са заети и рядко се навиват да си губят времето за да си спестиш 200-300лв. примерно

Коментар

А какво ще кажете за Acer?
                  Искам да си взема лаптоп и търся машина до 1100 лв.
                  Основно ще се ползва за браузване, мейл и чат, някое филмче да плейва на път, на ТВ-то или Попкорна. Също така и мобилна работа ексел и уърд. Абе средно натоварване.
                  Та ми се иска да е с между 11"-13" лъскав екран с по-голяма резолюция, двуядрен процесор над или около 2 гхц (поредпочитам Интелски), от 2 нагоре РАМ, външно видео с HDMI (ако може да има и DVI още по-добре), да поддържа 802.11 и с N стандарт (ако така му се казва), блутут и DVD записвачка.
                  Дали се сещате за някой с такива параметри?
                  ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                  lre-bulgaria.org

Коментар

За мен две са добрите марки това се Дел и Сони.Има разлика даже дали е купуван от САЩ или от тук.Аз лично бих си взел почти нов на 2-3 мес лаптоп които е взет от САЩ, повярвай ми има разлика.........

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                      А какво ще кажете за Acer?
                      Искам да си взема лаптоп и търся машина до 1100 лв.
                      Основно ще се ползва за браузване, мейл и чат, някое филмче да плейва на път, на ТВ-то или Попкорна. Също така и мобилна работа ексел и уърд. Абе средно натоварване.
                      Та ми се иска да е с между 11"-13" лъскав екран с по-голяма резолюция, двуядрен процесор над или около 2 гхц (поредпочитам Интелски), от 2 нагоре РАМ, външно видео с HDMI (ако може да има и DVI още по-добре), да поддържа 802.11 и с N стандарт (ако така му се казва), блутут и DVD записвачка.
                      Дали се сещате за някой с такива параметри?
                      Предишния ми беше ACER, само дето не мога да се сетя за точния модел, доволен останах. При това на цена 800 кинта (без ОС). Отлична поддръжка на сайта, драйвери за всичко, МНОГО икономичен на батерии, единствено не става за игри (64MB видео). Имай предвид, че 12 инчовите са много по-скъпи от 13 и ... де да знам, май и половина беше.
                      Единствената причина да го продам беше, че един познат поиска да го купи на такава цена, че нямаше как да откажа, и той много хареса машинката, а в момента в СЗ нямаше от този модел.

Сега съм с Asus X50Z - много универсална машинка. Няма блутут (но има място за добавяне, цената е около 15 кинта), няма и HDMI.
                      НО има 512MB видеокарта, което позволява да се въртят практически всички игрици. Не, че имам време да играя, но съм проверявал, работи.
                      А, и струва към 850 кинта с ДДС и без ОС. На XP лети, на Виста също, единствения проблем, който съм имал е докато успея да му наглася икономичния режим на батерията, включва се от малко странно място, та се наложи да чета по форумите (това е само за XP!).

И на двата лаптопа съм им налагал (а на асуса все още му налагам) такъв терор, че не е истина. Все пак на мен лаптопа ми трябва предимно за работа, което означава разнасяне по обекти, друсане, омазване и всичко останало.

Първоначално публикуван от matros
                      За мен две са добрите марки това се Дел и Сони.Има разлика даже дали е купуван от САЩ или от тук.Аз лично бих си взел почти нов на 2-3 мес лаптоп които е взет от САЩ, повярвай ми има разлика.........
                      За Sony - колкото и да съм голям фен на марката по-принцип, Вайо никога повече няма да си купя. Прекалено скъпи, мудни (като за параметрите и цената си). Първия ми лаптоп беше Вайо, преди 3-4 години, мога само да кажа, го продадох за 1/4 от цената му и бях щастлив, че съм се оттървал. И между другото ми го донесоха от Щатите. Все същия претенциозен боклук.

Иначе за DELL произведен за САЩ - съгласен съм, има разлика с европейските партиди.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да се изфукам. От вчера съм собственик на DELL Studio 1555 с P8700 процесор. Засега ми харесва, и не съм забелязал някакви изявени кусури. А и 3 години гаранция не е за подценяване.

Времето ще покаже дали съм бил прав в преценката си.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Да се изфукам. От вчера съм собственик на DELL Studio 1555 с P8700 процесор. Засега ми харесва, и не съм забелязал някакви изявени кусури. А и 3 години гаранция не е за подценяване.

Хайде, да ти е честит! Ако не се лъжа този беше няй добрия от серията . А гаранцията се води дори on site.
                          LZ1DWW

Коментар

Да се изфукам...............................................
                            Не се фукай ..... ами ми дай стария .....
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              Не се фукай ..... ами ми дай стария .....
                              Стар нямам. Тоя ми е първия.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да се изфукам. От вчера съм собственик на
                                DELL Studio 1555 с P8700 процесор. Засега ми харесва, и не съм забелязал някакви изявени кусури. А и 3 години гаранция не е за подценяване.

На прав път си.Аз съм с XPS M1530,Intel Core(TM) 2,1Ghz,T 8100 Penryn,3GB RAM,360 GB хард и работи като шевна машина/трета година/.
                                Честито,ще ти служи вярно.Моят е ирландец,твоя да не е от оризовите полета?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X