Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми принтер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Главоблъскане !

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
    Гледах една касета DR 2210 май беше за 12000 копия имали проблем ако се ползва две или три години ?
    НЕ

Коментар

От: Препоръчайте ми принтер

Стига принтера да не се намира във фрапиращо влажно или студено място - при Brother самия тонер е доста чувствителен в това отношение. Касетата не е DR 2210, а TN-2210 и не е за 12000 копия, а за 1200.
      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
        Стига принтера да не се намира във фрапиращо влажно или студено място - при Brother самия тонер е доста чувствителен в това отношение. Касетата не е DR 2210, а TN-2210 и не е за 12000 копия, а за 1200.
        така е. А тък като е демо ще направи 200-300 копия и ще спре... Така, че не се притеснявай за 2-3 години наппред...
        Иначе по-голямата касета ТN-2220 прави 2600 копия и би трябвало да става за твоето устройство...

Коментар

alexalex69

Гледах една касета DR 2210 май беше за 12000 копия имали проблем ако се ползва две или три години ?
          За лазерните принтери не е проблем. Само трябва да е при нормални стайни условия за температура и влажност. Най-много да се наложи касетата да се извади и да се разклати за да се размеси вътре тонера. Мастиленоструйните не могат да стоят дълго , без да се печата нещо от време на време. Изсъхва мастилото в дюзите им и те се запушват. Нещо не можах да открия такава касета DR 2210 за 12000 копия, но както и да е.
          Поздрави!
          P.S. Извинявам се за повторението, но пак има някакъв проблем с обновяването на мненията във форума. До преди малко не виждах останалите мнения след пост#60 на alexalex69.
          Последно редактирано от Алекс Маринов; 14-12-12, 21:01. Причина: Повторение.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

http://farbtoner.com/bildtrommel-reb...partner=andere
            Извинявам се сгрешил съм касета e DR 2200 и наистина е за 12000 копия .
            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
              http://farbtoner.com/bildtrommel-reb...partner=andere
              Извинявам се сгрешил съм касета e DR 2200 и наистина е за 12000 копия .
              това не е касетата, а държача на касетата на касетата(в него се слага касетата). А 12 000 копия, се дава за живот на барабана (принципно е толкова за повечето барабани)...
              Хубавото на Brother е че, барабана не е на касетата, и не е необходимо да броиш колко пъти са ти зареждали касетата. Просто като се скапа барабана сменяш барабана и продължаваш да си зареждаш касетите...

Коментар

Благодаря за разяснението аз без да чета ама и да бях чел едва ли с моя лош дойч щях да разбера за какво иде реч .
                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

И аз търся цветен лазерен принтер без скенер за около 300-350 лв., по възможност цветен и с фактура по ДДС, не ми пречи и да е рециклиран. Дайте някакви идеи към какъв модел да се насоча.
                  Примерно на този как са му консумативите? http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=33235 а може би обновен -http://www.printers-bg.com/laser/color/2600n.html

Да поясня - трябва ми за дома/малък офис с натоварване не-повече от 500 страници на месец.
                  Последно редактирано от Preslav Peychev; 06-02-13, 18:17.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    И аз търся цветен лазерен принтер без скенер за около 300-350 лв., по възможност цветен и с фактура по ДДС, не ми пречи и да е рециклиран. Дайте някакви идеи към какъв модел да се насоча.
                    Примерно на този как са му консумативите? http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=3323 а може би обновен - http://www.printers-bg.com/laser/color/2600n.html

Да поясня - трябва ми за дома/малък офис с натоварване не-повече от 500 страници на месец.
                    Първото е добро 52 лв без ДДС струва зареждането на касета за 2000 копия...
                    Последно редактирано от Preslav Peychev; 06-02-13, 18:18.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Първото е добро 52 лв без ДДС струва зареждането на касета за 2000 копия...
                      Това за черното, а за цветното как стоят нещата. Чипове и щуротии има ли.
                      Гледам на места пише, че е LED. Каква е разликата между LED и Лазерен, че нещо май отдавна не съм се интересувал. Видях и някакво ревю, че му били доста скъпи консумативите, но пък ти казваш че е евтино пълненето.
                      Последно редактирано от axlastro; 06-02-13, 20:40.
                      Александър

Коментар

Каква е разликата между LED и Лазерен, че нещо май отдавна не съм се интересувал.
                        При лазерната технология за това се използва сложна система от лазерен диод, лещи и въртящи се огледала (три елемента между които има и подвижни такива) и едва след това лъчът поляризира светлочувствителния барабан, то при LED технологията за целта се използува светодиодна рейка, която е монтирана неподвижно над светочувствителния барабан и го поляризира директно. Тя използва полупроводници и няма подвижни части, подава светлинни импулси по цялата ширина на страницата и пресъздава изображението върху барабана на принтера, когато той се придвижва надолу.

Всеки съвременен принтер (с изключение на Brother) има чипове на касетите. Цената което съм посочил е за цветните - yellow, cyan, magenta, зареждане + смяна на чип
                        Зареждането на черната е 60 лв...
                        За нови касети не съм гледал, но едва ли ще ти потрябват... Един барабан има живот за около 10 000 копия(значи 5 зареждания на тези касети) а за домашно ползване да направиш 10 000 копия... Маи единствения вариант да си скапаш касетата е да печаташ някакви лепящи се е етикети, и някои от тях да се залепи на барабна (но все пак и барабаните се сменят

Коментар

Май вече и на мен ми омръзна да се занимавам с мастилки като цяло и си търся евентуално заместник мултифункционален със скенер по възможност, а да и да има wifi че поне да мога да го туря където искам в стаята. Ще се ползва за домашна употреба главно с неголямо натоварване. Освен това ми се ще да може да е с по плътен печат (не знам дали това зависи от разделителната му възможност) тъй като искам да мога да печатам на него и прозрачни шаблони за експонация по фотометод, а за тях се изисква по плътен да бъде отпечатания тонер. Някъде бях чел че уж май LED принтерите в това отношение са по добре от лазерните. Ако някой се сеща за някъкъв такъв вариант до към 250лв ще се радвам, пък ако и консумативите са му евтини ще е също голям плюс в допълнение.

Коментар

Гледам на места пише, че е LED. Каква е разликата между LED и Лазерен, че нещо май отдавна не съм се интересувал. Видях и някакво ревю, че му били доста скъпи консумативите, но пък ти казваш че е евтино пълненето.
                            Чиповете за по-масовите вече не са проблем, дори и да ги има. Например тонерите на моя HP CP1515n (няма Wifi, но има LAN и е включен към рутера) се пълнят безгрижно. Чипа им се сменя при пълненето.

Разликата между LED и лазерен - при лазерния имаш единствен лазер и въртящо се огледало и оптика които пренасочват лазера за да сканира барабана. При LED всичката тая механика и голяма част от оптиката ги няма, а имаш линийка с много дребни светодиоди, които директно осветяват барабана. Предимството е липсата на механика. Недостатъка - малко повече електроника и в даден момент евентуално различно износване на различните светодиодчета от лентата, в резултат на което линийки с променена интензивност върху листа. Към днешна дата, дали и кога това се случва, не мога да кажа.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              ..................Недостатъка - малко повече електроника и в даден момент евентуално различно износване на различните светодиодчета от лентата, в резултат на което линийки с променена интензивност върху листа. Към днешна дата, дали и кога това се случва, не мога да кажа.
                              sparkybg, нали тази технология с LED матрицата отдавна е отработена и се използва във FAX апаратите. Там тя работи с години без да дава особени дефекти. Знаеш, че я има от доста години, както с LED матрици, така и с луминесцентна лампа. А и при FAX-а евентуална промяна на интензитета на част от светодиодите би дала отражение в качеството на предаденото копие. С развитието на технологията на производство на светодиодите, не би ли трябвало да са достигнали гарантиран интензитет за време, съизмеримо с живота на един принтер?
                              Поздрави!
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Чиповете за по-масовите вече не са проблем, дори и да ги има. Например тонерите на моя HP CP1515n (няма Wifi, но има LAN и е включен към рутера) се пълнят безгрижно.
                                Те тоя точно търся, ама май вече го няма по магазините. Кажете някоя алтернатива с точно цени за пълнене.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X