Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми принтер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми принтер

Ослушвам се за цветен струен принтер формат А3.
    Ще се печата относително рядко - 1-2 пъти седмично, може и по-рядко, което означава, че ще има проблем със засъхването на дюзите.
    Доколкото разбирам, когато струйните принтери са в стенд бай, през интервал на време "продухват" дюзите, което означава, че мастилата си заминават без значение дали печаташ или не.
    Дали има някакво разумно решение?

Всъщност ако има някакво читаво А4 предложение, също би ми било интересно.
    Благодаря предварително за насоките.
    Георги Тонев

Коментар

За добро А3 ето това (линка изтрит: Brother Mfc-J5910DW)...да не се счита за реклама моля (търговски линкове са забранени!), и ето тука му има патрончетата по 7 лева (линка изтрит) да не се брой за търговски линк (няма как да се случи, защото е такъв!)
      Последно редактирано от sparkybg; 10-10-14, 20:54. Причина: Търговски линкове

Коментар

Първоначално публикуван от VECTOR Преглед на мнение
        Ослушвам се за цветен струен принтер формат А3.
        Ще се печата относително рядко - 1-2 пъти седмично, може и по-рядко, което означава, че ще има проблем със засъхването на дюзите.
        Доколкото разбирам, когато струйните принтери са в стенд бай, през интервал на време "продухват" дюзите, което означава, че мастилата си заминават без значение дали печаташ или не.
        Дали има някакво разумно решение?

Всъщност ако има някакво читаво А4 предложение, също би ми било интересно.
        Благодаря предварително за насоките.
        HP Officejet 7500
        Принтера е А3+, Скенера А4, WiFi....
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Благодаря за предложенията.
          Като цяло, търся само принтер, факс не ми трябва, а скенер си имам. В този смисъл МФУ-тата не са точно това, което ми трябва, защото купувам неща, които не ми трябват, и по-скоро увеличават габарита на джаджата, пък място нямам много. Все пак не ги изключвам като варианти, де...
          Георги Тонев

Коментар

Аз пък да си кажа Противно на общото мнение (което естествено Уважавам но не съблюдавам ) си купувам само мастиленоструйни, но малко по-скъпи - сега съм с HP MFP 8600 plus - и съм супер доволен.
            Сканира Двустранно, има факс (не го ползвам), но най-вече печата и едностранно и двустранно основно черно бяло , но често има и цветно...
            За сега го имам от една година и оригиналните консумативи показват че са пълни малко над Средата (явно не печатам много, но предишният 7500 му свършиха на вторият месец ).
            Ето и едно "ревю" за цената му на копие http://www.computerworld.com/article...an-laser-.html
            Поздрави на всички

Коментар

Officejet Pro 8100 e само принтер.

Колега, мастиларките скоро ще променят общественото мнение

п.п. Определено 8600 е по-добър избор от 7500, но за натоварването, което колегата очаква + изискването за А3 ме насочи към 7500.
              Последно редактирано от bushiDO; 10-10-14, 22:49.

Коментар

Гледам сега BROTHER DCP-J4110DW че се продава в една от ТЕХНО веригите за около 180.00лв на "промоция".
                КОНСУМАТИВ: LC125XLC/M/Y, LC127XLBK
                Нещо не мога да се ориентирам дали може да се ползват неоригинални консумативи и дали няма да излезе твърде скъпо на по-късен етап.
                Георги Тонев

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  ...Колега, мастиларките скоро ще променят общественото мнение ...
                  Не знам дали става дума за едно и също нещо, но имам чувството, че "мастиларките" излизат по- рентабилни и откъм консуматив от лазерните си колеги. Е, с малко придобиване на умения и внимателно боравене със спринцовката...
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                    Не знам дали става дума за едно и също нещо, но имам чувството, че "мастиларките" излизат по- рентабилни и откъм консуматив от лазерните си колеги. Е, с малко придобиване на умения и внимателно боравене със спринцовката...
                    По-рентабилни откъм какво? Ако ди ползваш всеки ден поне по 2 пъти - може. Във всички останали случаи - тсъ. В момента, в който го оставиш за повече от седмица тотално изключен, после си имаш занимание, а едно количество мастило отива я в самия принтер, я по листовете за чистене, я в канала.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      По-рентабилни откъм какво? Ако ди ползваш всеки ден поне по 2 пъти - може. Във всички останали случаи - тсъ. В момента, в който го оставиш за повече от седмица тотално изключен, после си имаш занимание, а едно количество мастило отива я в самия принтер, я по листовете за чистене, я в канала.

Maй информацията ти е от едно време? Аз лично винаги съм ползвал мастиленоструйни и напоследък не съм имал проблеми нито като печата, нито като не печата по-дълго време - ползвам All in one HP OfficeJet Pro 8600 Plus. С оригиналните глави изкара година и два месеца, купих му сега XXL глави (но жената пък започна яко да печати) та ще видя колко ще изкара.
                      Последно редактирано от alex_markov; 05-03-15, 08:44.

Коментар

Абе, май не засъхват толкоз бързо сегашните мастила. Имал съм случаи да стои седмица изключен и после си печата без проблем. От друга страна с 4 шишенца по 10 лв. (за цветен принтер) можеш да напечаташ в пъти повече, отколкото с едно зареждане за 70 лв. на тонер- касетата на черно- белия, лазерен принтер. Умишлено не споменавам марки, посочените числа са ориентировъчни. Лазерните вече станаха мноооого капризни, умни и умишлено "спънати" откъм производителност, за да може простичък човек като мен да ги излъже. На 5-6 зареждания тръгнал да цапа вала, на втората година барабана бил за смяна... като почнат да ми говорят в цифри, заболява ме главата. С мастилените, за сега, се справям с елементарно отлепяне на чиповете на касетите, спринцовка и малко тиксо. Не знам докога ще е така.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          Maй информацията ти е от едно време?
                          Ключовото е:
                          Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          (но жената пък започна яко да печати)
                          Ако се ползва през ден през два, проблем обикновено няма. Ако седи постоянно включен, проблемите са по-малко, защото се самопочиства когато прецени. Ама при всяко самопочистване се губи мастило. Ако го оставяш редовно да престоява по седмица-две изключен (изключен от контакта), рано или късно проблеми ще се появят. Първите няколко пъти ще успее да се самопочисти, после няколко пъти ти ще успяваш да почистиш главата, ако е махаема, и най-накрая ще стигнеш до нова глава. Мастило дето да те пита дали да съхне само навън или и в дюзите не знам да са измислили. Отделно с времето самото място, където главите стоят паркирани също се замърсява и започва да не уплътнява както трябва, та запушванията стават по-чести.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе, май не засъхват толкоз бързо сегашните мастила. Имал съм случаи да стои седмица изключен и после си печата без проблем.
                            "Имал съм случаи" предполага редки случаи. При мен това беше нормалния режим на експлоатация.

Коментар

При цена от ~ 46 лв за 1000 страници (това е цена за консуматив на най-евтиния OfficeJet) не бих се заигравал със спринцовки
                              И Sparky - не засъхват братле, в какъвто и да е режим на използване (поне за 2 месеца без печатане е пробвано)!

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                                И Sparky - не засъхват братле, в какъвто и да е режим на използване (поне за 2 месеца без печатане е пробвано)!
                                Ахъм, същото ме убеждаваха преди всяка покупка. И не само мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X