Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми принтер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми принтер

Чудесно, значи общо взето в това отношение нямат алтернатива.
    2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
    2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
    2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Здравейте,колеги! Ще помоля да ме извините за това включване не по темата, но искам да задам един въпрос на знаещите. Ползвам монохромен лазерен принтер на Самсунг, който предлага ръчен двустранен печат. Проблемът е, че когато се подават листата за второто печатане, се получава силно наелектризиране на хартията и изкарва по два-три листа заедно, което съсипва разпечатването и естествено води да осезателна загуба на хартия и тонер. Какви мерки мога да взема по въпроса? Благодаря предварително!
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
        Здравейте,колеги! Ще помоля да ме извините за това включване не по темата, но искам да задам един въпрос на знаещите. Ползвам монохромен лазерен принтер на Самсунг, който предлага ръчен двустранен печат. Проблемът е, че когато се подават листата за второто печатане, се получава силно наелектризиране на хартията и изкарва по два-три листа заедно, което съсипва разпечатването и естествено води да осезателна загуба на хартия и тонер. Какви мерки мога да взема по въпроса? Благодаря предварително!
        Ако имаш възможност, не бързай с отпечатването на втората страница от листа.

Обери остатъчното наелектризиране с ръка, прекарана по листа.

Отпечатай първо първите страници, ако имаш няколко екземпляра, и после вторите страници.

Не се притеснявай чак толкова от това - стандартен проблем е.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
          Има си специална хартия за целта.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Ако имаш възможност, не бързай с отпечатването на втората страница от листа.

Обери остатъчното наелектризиране с ръка, прекарана по листа.

Отпечатай първо първите страници, ако имаш няколко екземпляра, и после вторите страници.

Не се притеснявай чак толкова от това - стандартен проблем е.
            Аз работя по упътването и поставям листовете обратно в тавата имено след отпечатването първо на четните страници. Говорим за документ от 50-60 ЛИСТА. След първите 15 листа минали през повторното отпечатване се проявява този "малък" проблем. Снощи ми го направи и при разпечатване на постер от само 4 листа. Това направо уби всичко детско в мен. Един познат ми подхвърли идеята, че това било от парното, което силно изсушавало въздуха. Хрумна ми идеята за някакво заземяване на тавата за хартия, но не знам дали има смисъл подобно "подобрение".
            Пенчо, каква е тази специална хартия? Аз ползвам хартия, която вземам от един копирен център(не е на аванта-плащам я). Там всички големи машини си работят с нея без проблеми.
            Из "Златния телец"

Коментар

Големите машини, както и по-сериозните принтери имат на изхода на хартията едни четчици, накичени на замасена ос, които обират остатъчното елекричество.
              За да стане самсунга на тая цена, естествено, такива неща няма.

Като си разпечатиш първо нечетните страници, вероятно са те, а после са четните , хвани разпечатата купчина, подравни си я хубаво, и я развей малко, като ветрило. Това също помага.

Коментар

• Re: Препоръчайте ми принтер

Здрасти Коко, имам принтер на ксерокс - старичък, черно бял лазарен - който по принцип си взима хартията както си иска дори и без да е печатано върху нея, оптай да хванеш хартията и леко да я усучеш за да премахнеш залепването на листовете. Другото е, че ако е старичък принтера е възможно да има износена ролка.

Коментар

Благодаря за отговорите! И така:
                  1) Започвам репетиции на "танц с ветрило".
                  2) Идеята за някакво заземяване остава на дневен ред.
                  Из "Златния телец"

Коментар

• Re: Препоръчайте ми принтер

Можеш да пробваш да си монтираш няколко медни жици на изхода на хартията и да ги заземиш, така всеки лист ще се опира на жицата когато излиза.

Коментар

Гледам тук доста хора във форума работят в бранша с принтери и други подобни компютърни техники и искам да попитам някой имал ли си е работа с ето този модел на Xerox който използва ето този консуматив. Интересува ме главно дали печата му е плътен. От разни ревюта прочетох че уж ползвали по специален тонер който е по плътен ама знам ли като не мога да тествам такова нещо.
                      Или въобще ако може някой да предложи някой мултифункционално устройство, защото не ми се купуват отделни устройства на което плътността на тонера да е добър. Тъй като искам да мога да печатам разни фотошаблони за печатни платки за експонация било то на паус или специално фолио за целта. Че тука на работа тествах със служебния Лексмарк Т640, уж на максимална разделителна способност и максимум тонер но пак си прозира като се отпечата на паус например за теста като се има на предвид че това е от по висок клас принтер и не знам дали от тези евтинджоските може да се постигне нещо такова като например печат на линия с дебелина около 0,15-0,2мм ширина. Ако някой знае някой чалъм за уплътняване на печата да подскаже.
                      В случая това за мен е по-решаващия фактор за избора ми. В краен случай ако някой знае определен модел чист лазерен принтер дето да вади плътен печат бих и с него се задоволил.

Коментар

Пауса има изключително гадния навик да си променя геометричните размери и ако напечаташ някой 100 пинов TQFP, после може и да се хапеш там, дето не се стигаш. За по-ситните корпуси пък става съвсем интересно.
                        Печата на транспарентно е доста различен от печата на хартия и доколкото имам някакъв опит с мултифункционалните, за ник'ъф чеп не стават според твоите изисквания. Всичките прозират, въпроса е повече или по-малко.
                        Просто идея: в Пловдив шаблоните ги правят почти без пари, минимална писта 0.2.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Пауса има изключително гадния навик да си променя геометричните размери и ако напечаташ някой 100 пинов TQFP, после може и да се хапеш там, дето не се стигаш. За по-ситните корпуси пък става съвсем интересно.
                          Печата на транспарентно е доста различен от печата на хартия и доколкото имам някакъв опит с мултифункционалните, за ник'ъф чеп не стават според твоите изисквания. Всичките прозират, въпроса е повече или по-малко.
                          Просто идея: в Пловдив шаблоните ги правят почти без пари, минимална писта 0.2.
                          А въпросната фирма дали правят само фотошаблони например ми е интересно. Защото в домашни условия ми е целта да ползвам например за експериментални преходни платки за тестове на разни схемички с интегралки в QFN корпуси и надали ще почна да правя двуслойни разни платки или сложни прототипи. Там вече ще се насоча към по професионални изпълнения. Просто за експерименти не ми се дават маса пари, защото всяка една грешка в дадена платка бърка доста в джоба. Пък и вече съм си направил UV експонатор и имам сух фоторезист цяла ролка под формата на фолио. Но май най-големия проблем ще се окаже накрая изработката на фотошаблоните.

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
                            А въпросната фирма дали правят само фотошаблони например ми е интересно. Защото в домашни условия ми е целта да ползвам например за експериментални преходни платки за тестове на разни схемички с интегралки в QFN корпуси и надали ще почна да правя двуслойни разни платки или сложни прототипи. Там вече ще се насоча към по професионални изпълнения. Просто за експерименти не ми се дават маса пари, защото всяка една грешка в дадена платка бърка доста в джоба. Пък и вече съм си направил UV експонатор и имам сух фоторезист цяла ролка под формата на фолио. Но май най-големия проблем ще се окаже накрая изработката на фотошаблоните.
                            6 (че и 8 ) милса вкъщи - забрави. Казвам ти го от личен опит. Качествени шаблони може да си изкараш навсякъде, където имат линотроник (тук да се обаждат имащите си взимане-даване с печатници и прочие). Горе-долу със същото си правят шаблоните платкаджийниците. Ако смяташ и да не ползваш фабрично нанесен фоторезист (скъпо), а примерно positive 20, съвсем забрави.

Селектра правят и едностранни платки, ако искаш и без солдер маска и бял печат. Ако толкова бързаш, правят ги и за 3 работни дни срещу 66% отгоре върху цената. При тия цени абсолютно не си струва да се занимаваш вкъщи. Казвам ти от опит - зарежи това безперспективно занимание и си поръчвай платки като бял човек. Опитвал съм. Категорично не става за сериозна работа.

Сега им проверих на калкулатора - платка 100х110мм, без покрития и бял печат струва 10-11 кинта при поръчка за 3 раб.дни. и 8.60 за 20 раб.дни. Къде ти е сметката? Същото с покритията (маска + бял печат) то струва 22 кинта за 3 работни дни (в понеделник поръчваш и в петък е при теб). Покритие никел-злато (което горещо препоръчвам) ти е 10% отгоре.

Още ли искаш сам да си правиш платките?
                            Последно редактирано от sparkybg; 31-03-13, 23:24.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Освен това по магазините има готови преходници за доста видове корпуси. Баш за QFN не съм търсил, все още Уекинко ги заобикалям.
                              Подкрепям Спарки, ако искаш да си свършиш работа, направи си файловете както ти харесват и ги пускай на пичовете да ти направят платки. На сайта им са посочени ограниченията на технологичния процес. Може и само шаблоните, ако наистина настояваш да се забавляваш сам с платките, ти си решаваш.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не че не може и по друг начин, но за QFN според мен е най-добре да се вземат стенсили за нужния корпус (из интернет продават набори от стенсили) и да се пекат във фурна. Не е някаква велика философия. И домашната фурна върши перфектна работа за целта. От друга страна, QFP дори със стъпка на крачетата 0.4мм се запоява перфектно в домашни условия. Не може да се различи от заводско поене след това, като добие човек тренинг. BGA-то пък е съвсем трета бира и там вариант без печене няма. Не съм борил такова и ще боря единствено в краен случай. Говорим за поне 4 слоя платка, а най-често 6, и се отива на вариант поръчка от Китай, иначе дерат кожи. iteadstudio и seedstudio (питай Google) са фирмите за целта (до 4 слоя). Но поръчката ще ти пристигне след месец най-малко. За 6 слоя и нагоре става съвсем сложно и скъпо. В България няма кой да ти направи читаво повече от двуслойна платка на смислена цена за прототипи.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X