Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми принтер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
    sparkybg, нали тази технология с LED матрицата отдавна е отработена и се използва във FAX апаратите. Там тя работи с години без да дава особени дефекти. Знаеш, че я има от доста години, както с LED матрици, така и с луминесцентна лампа. А и при FAX-а евентуална промяна на интензитета на част от светодиодите би дала отражение в качеството на предаденото копие. С развитието на технологията на производство на светодиодите, не би ли трябвало да са достигнали гарантиран интензитет за време, съизмеримо с живота на един принтер?
    Поздрави!
    Факс апаратите бяха масово с термопринтер. Това е ред нагреватели и специална хартия, дето потъмнява от нагряването. Имаше и някакви мастилени измишльотини т.н. Може да е имало и LED, не знам. То там разделителната способност е ниска, така че няма и да е твърде скъпо. Луминесцентните лампи бяха в ксероксите. Във факсовете и да е имало - бяха за сканирането, а не за печатането.

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Те тоя точно търся, ама май вече го няма по магазините. Кажете някоя алтернатива с точно цени за пълнене.
    Е точни цени за пълнене не знам. Не съм пълнил още. Ама май някакви 50-60 кинта на касета. Това ако не трябва да се сменя и барабана, ама той обикновено изкарва 2 пълнения.

CP1515n би трябвало да си има днешен еквивалент - поразрови се. В сайта на HP ще можеш да видиш и какви консумативи ползва.
    Последно редактирано от Preslav Peychev; 11-02-13, 10:09. Причина: Сливане, 2 поредни
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Препоръчайте ми принтер

Цената на мрежов лазарен принтер, от класа на по-горното HP изобщо няма да ти хареса
      .............модел на Самсунг за около 470 лв 3 в 1... цената на пълненето е сходна на тази на ксерокса...
      Мисля, че 50лв за зареждане на касета с чип си е супер оферта.... Това са 2000 копия, или 0.025 ст на копие цветно...
      Щом касетата се зарежда, значи има чипове... Е в техното, няма да ги намериш естествено
      Последно редактирано от Pacific; 11-02-13, 14:04.

Коментар

Една от фирмите, които го продават (ксерокс 6000) ми дадоха цена 90 лв на цвят за пълнени, т.е. 270 само за 1000 копия цветно...
        Александър

Коментар

Колеги, още няколко варианта преди да взема решение:

1. Rex Rotary SPC240DN рециклиран с 12 месеца гаранция и консумативи за 1000 страници, около 300 лв.

2. Дали да не си взема един черно-бял принтер за повечето копия и по-нататък да си взема отделен цветен принтер ?
          Александър

Коментар

1. Rex Rotary SPC240DN рециклиран с 12 месеца гаранция и консумативи за 1000 страници, около 300 лв.
            Това пък от къде го изкопа???

Купувай техника на известна тук марка. Ако рециклирана - хем от известна марка, хем доказал се модел. Така няма да имаш проблем и с консумативите после. Имахме един Olivetti някога - че беше дърво едно на ръка, ама консуматива му беше тройно по-скъп от на HP 1200, който си ползваме и до сега.

Срещу 200 кинта отгоре на тия 300, има многофункционални HP-та примерно. Цветни. Цвета като не го ползваш, не се и хаби, нито се разсъхва като на мастилените. Аз съм сменил 3 черни касети до сега, и само веднъж цветните, и то защото ентусиазма след покупката ги изяде бързо-бързо. Рядко печатам цветно, но е хубава екстра, когато ти потрябва.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Те тоя точно търся, ама май вече го няма по магазините. Кажете някоя алтернатива с точно цени за пълнене.
              яаа, каква темичка...

Точно такъв не си купувай

иначе нова оригинална такава касета се продава за 126 лева, а зареждането със смяна на чип е срещу 44 лева...

Всички цветни НР с такива касети - CB 540/1/2/3 A, са със заложен конструктивен дефект, който променя качеството на печат в цвят, независимо, че цветния печат не се ползва.
              Много некадърно конструктивно решение, и явно непопулярни машини - измежду многото касети, които рециклираме и зареждаме, 540/1/2/3 А са единици...
              Последно редактирано от Preslav Peychev; 20-02-13, 17:23.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                Всички цветни НР с такива касети - CB 540/1/2/3 A, са със заложен конструктивен дефект, който променя качеството на печат в цвят, независимо, че цветния печат не се ползва.
                Много некадърно конструктивно решение, и явно непопулярни машини - измежду многото касети, които рециклираме и зареждаме, 540/1/2/3 А са единици...
                Я дай някакви подробности.

Коментар

С тия принтери само митове и легенди слушам. Вече съвсем се обърках.
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Я дай някакви подробности.
                    Тези касети са направени много калпаво.
                    Всяка от касетите ръси тонер - много повече, от нормално допустимото.
                    Най-долу е разположена magenta- демек червената касета.
                    Тя, освен че ръси, се обдухва много неподходящо от вентилатора на охлаждането.
                    Оттам, издухания тонер отива точно върху оптиката, която е най-отдолу, и тя, естествено, е за magenta-та.
                    Резултата е, че magenta-та започва да се губи първо като плътност, а после и въобще като цвят.
                    Лекува се с профилактика на лазерния модул, който, естествено, е на такова място, че разглобяването на принтера из основи е наложително.

Аз от това не се оплаквам, щото клиентите ми плащат за тая работа, ама идеята ми беше колегата да не скача към това чудо.

Коментар

Най-долу е разположена magenta- демек червената касета.
                      Какво имаш в предвид под "най-отдолу"? При мен касетите са в чекмедже и са на едно ниво. Тоя вкъщи е на 3 черни касети вече. Около 5000-6000 копия. Засега няма видима промяна в качеството на печат.

Имахме в офиса и такъв принтер, на който касетите са една връз друга и вярно сдаде бързо. После го бяха дали явно на не особено читав сервиз, който му повъзстанови цветовете, но му избяга калибровката. Ама това за малко.

ПП: Да не ме разбереш погрешно - не споря за нищо. Питам, щото ми е интересно.

Коментар

Нещо съм се отнесъл - и съм писал за HP1600/2600/3000, които са с касети Q600x, и те са с вертикални касети.
                        Не се рециклират - заварени са им частите - само се зареждат един-два пъти.
                        Принтера се калибрира сам, или след заявка от менюто.

Хоризонталното разположение е по-добрия вариант.
                        Но касетите са си все такива - кофти, и с малък капацитет.

Да не задълбавам, ама достатъчно читав цветен лазерен принтер не мога да препоръчам - ей, така, да забода пръста и да кажа - супер е.
                        Може да съм се изкривил професионално..

Коментар

Принтера се калибрира сам, или след заявка от менюто.
                          Е въпросния не можа да се калибрира сам. Явно нещо при сглобяването бяха омазали. Цветовете бяха разместени с по половин милиметър и това не се променяше даже при завка за калибровка от менюто.

На касетите им дават 2200 страници на черната и 1400 на цветните. Не е много, ама не е и малко, поне за мойте нужди. Черната наистина изкарва квото пише на нея. Това че са залепени лично на мен не ми е проблем. Изкарват по 2 пълнения, което ми е достатъчно, пък и аз обикновено пълня по веднъж само, ако изобщо. После качеството спада рязко. Познат с фирма за пълнене казва че и барабаните се сменяли и ставали неразличими от нови, но не знам подробности. Аз с един тонер изкарвам около година, та не ми е голям дерт.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Е въпросния не можа да се калибрира сам. Явно нещо при сглобяването бяха омазали. Цветовете бяха разместени с по половин милиметър и това не се променяше даже при завка за калибровка от менюто.

На касетите им дават 2200 страници на черната и 1400 на цветните. Не е много, ама не е и малко, поне за мойте нужди. Черната наистина изкарва квото пише на нея. Това че са залепени лично на мен не ми е проблем. Изкарват по 2 пълнения, което ми е достатъчно, пък и аз обикновено пълня по веднъж само, ако изобщо. После качеството спада рязко. Познат с фирма за пълнене казва че и барабаните се сменяли и ставали неразличими от нови, но не знам подробности. Аз с един тонер изкарвам около година, та не ми е голям дерт.
                            Нещо са го оплескали колегите тоя принтер явно.
                            Твоите касети не са заварени, зареждат се и се рециклират лесно. Има на пазара необходимите неща за това. И доктор, и почистващ нож, и оптичен вал, и PCR, и тонери, и чипове.
                            ТОва не ми променя мнението за цветните лазерни принтери..

Коментар

ТОва не ми променя мнението за цветните лазерни принтери..
                              Е то и при другите вече няма животни като HP1200 например. А за цветен печат всякак предпочитам лазерен пред струйното недоразумение. Колкото и рядко да го ползвам, а още по-рядко да ми трябва реално. Та за мен е приемлив компромис. С моето натоварване ще изкара много години. То по-големия проблем са му хлебарките. Не печатането.

Коментар

Моето мнение пък е, че случайно или не си купил един от най сполучливите варианти за цветен лазерен принтер, поне аз не мога да се сетя за по добър до тези пари . Здрави са лесни са за подръжка, зареждат евтино , и наистина няма нужда да хвърляш касетите на 2то зареждане - сменяш им барабаните и пачати като нов. Единствено чиповете понякога правят проблем в смисъл, че свършват доста преди зададените им копия.
                                За тези които искат да си закупят този модел трудно ще се намери в търговската мрежа, но пък от canon lbp-5050 все още се намират тук там, а те са същите като hp cp1515 .
                                Иначе , ако взимате цветен принтер на принципа - така и така ще купувам принтер по добре да е цветен - не е така, монохромните са в пъти по здрави и стабилни / и са по евтини на зареждане не на последно място/ ! За това аз съветвам моите клиенти да не си купуват цветен принтер , освен ако наистина не им се налага да печатат цветно
                                gsm - 0899388807

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X