Имам желание да си купя лазерно мултифунционално устройство или по нашенски лазарен принтер с копир и скенер .Спрял съм се на два модела на самсунг 3405 и 3175 . Като цената на черно белият е 80 евро и на цветният 178 евро . Моля за вашите мнения за съвет . И двата ще се ползват за домашна употреба . За цената няма коментар . Интересувам се от проблеми и подръжката на двата модела . Търся съвети от хора ползвали , ползващи , подържащи или искам информация от първа ръка .Благодаря
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Препоръчайте ми принтер
Свий
X
-
От: Главоблъскане !
Ще ти дам малко общи идеи за съответният клас принтери.
Не съм ползвал нито един от двата, но в този ценови клас няма причина до очакваш нещо. Освен всичко и консуматива най-вероятно ще е доста скъп. Има прост начин да се оцни ситуацията - провери колко дават цена на копие... За скъпите модели е около 1 стотинка, за по-евтините е около 8-9-10, за най-евтините е над 20.
Виж колко копия издържа и барабана. Обикновено е около 80 000 - 250 000, но... за тоя нямам идея. Като цяло не бих си купил принтер Samsung, ако не е за цената. В повечето случаи и драйверите се дънят, но нямам информация за този модел, а сега не ми се търси.
Честно подобни устройства идват с OEM консуматив за 250-300 копия и после ти се налага да купиш нормалният - за около 1000-1500 на цена по-висока от самото устройство...
-
Чернобелия самсунг работи с неоргинални(заредени) касети само ако се флашне. Зареждането с чипа(касетата има чип) струва 60 лв за 1500 копия. Цветния модел към момента не се зарежда. Така, че само нови касети за него...
Така, че не те съветвам да взимаш самсунг от тези модел... Най добре се насочи към Brother, единствените принтери без чипове за момента. А дали чернобял или цветен, ти прецени. За всъщи цветния маи ще е по добър вариант, а пък с касетите му ще искараш година поне без зареждане..
Коментар
-
Цветните глави са за 1000 копия а черната за 1500 .Презареждането в БГ е 43 лв нова 103 лв за главите на брой а те май са си множко и 118 лв за ремонт на барабана или 258 лв нов . Май като сърбина няма нищо по убаво от еднократната употреба е.еш и хвърляш . Забравих и Програма "Стриймиране" на цена 47 лв за брой касета .Последно редактирано от alexalex69; 03-07-12, 05:30.По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Искам да ти обърна внимание, че посочените за копия цифри най-вероятно са при 5% покритие! Една стандартна страница текст, без графики или снимки покрива с 8% - прави си сметката.
//EDIT: аз също бих глсувал за Brother нов или Hewllet Packard на старо. Ако от някъде по някакъв зловещ начин ти попадне L5... не го купувай - само ми кажи... Имах такъв във офиса... Касетата струва 35 лева да се зареди, барабана струва 50... и му навъртях над 500 000 копия.
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнениеПрезареждането в БГ е 43 лв нова 103 лвПри нас струва точно 59 лв със всичкото.
И не забравяй другото което ти казах ЗА ДА МОЖЕ ДА ПРАЗАРЕЖДАШ, ТРЯБВА САМИЯ ПРИНТЕР ДА СЕ ФЛАШНЕ, СЛЕД КОЕТО ОСТАВАШ БЕЗ ГАРАНЦИЯ!
Така, че ти си прецени струва ли си...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнениеПрезареждането може да струва 43 без чипа и без ДДСПри нас струва точно 59 лв със всичкото.
И не забравяй другото което ти казах ЗА ДА МОЖЕ ДА ПРАЗАРЕЖДАШ, ТРЯБВА САМИЯ ПРИНТЕР ДА СЕ ФЛАШНЕ, СЛЕД КОЕТО ОСТАВАШ БЕЗ ГАРАНЦИЯ!
Така, че ти си прецени струва ли си...По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Аз бих ти препоръчал BROTHER. След като смених поне 5 мастилоструйни принтера от все "велики" марки като HP, Canon, Smasung, LexMark и тем подобни, реших да си взема лазерен. Взех Brother dcp7030 (нямам никаква изгода да правя реклама), зареждането му струва 35-40лв зависи къде отидеш, може да работи с малка и голяма касета. Изкарва безпроблем 1500 копия.
За цветното - поради тази причина си взимах мастилоструйни принтери, понеже печатат и цветно. Преди време цветните лазерни бяха доста соленички. Но се оказа, че за 1година ползвам цветното 3-5 пъти. Сам прецени дали наистина ще го ползваш и дали си струва да инвестираш.
Поздрави !
Коментар
-
Не знам дали ще помогна или ще те разочаровам, но последния цветен принтер който да си заслужава парите е този. Линка е от случаен сайт така, че да не се счита за реклама. Занимавам се точно със това и по-изгоден като консумативи на по-добра цена няма. Зареждането е лесно. Няма чипове, сменят се едни зъбни колела за дребни пари и си цар. Няма да давам цени защото си далеко, а не искам да се конфронтирам с някой колега. Лошото за теб е, че трябват и още пари за отделен скенер. Вярно, че тогава се получава и най-добрата комбинация. Така което от двете да спре, друго си работи. При мултифункшъна този момент го забрави. За чернобял принтер пак не бих препоръчал комбинирани устройство, а отделен принтер. Фаворита ми за домашни цели е този. При него важи същия момент. Има чип, но има лекарство. Може и да прежалиш гаранцията по някое време и вече да не търси чипове. Печата е с много добро качество на възможно най-ниската цена. За скенера давам само един модел независимо от случая.
mod edit: ограничавайте се с тези рекламни линкове и не ги поставяйте директно.Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
Ами още в първия пост ти препоръчах Brother. И то не защото HP i самсунг правят лоши принтери, ами защото с тези нови чипове и технологии цената на печат/зареждане става поне + един чип отгоре (7- 8 лв.
Флаш на устройството, значи се се носи принтера първия път на място, и му се подменя оригиналния софтуера, модифициран. След което както казах, гаранцията става франция, но няма пълно щастие...
За цветните принтери каквото и да вземеш все тая, там всичко е с чипове. Просто гледай, цена на зареждане и брои копия да са в границите на поносимото...
Коментар
-
В офиса имаме многофункционално цветно лазерно на HP. Никакви ядове вече 2 години. Вкъщи съм с цветен лазерен пак на HP. Отново без ядове.
За мастиленоструйни простотии не си и помисляй. След упорити опити 3 пъти с различни технологии и марки, категорично не стават.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Спарки, никой не говори за ядове от технически характер. Все пак всички дават поне 2 години гаранция. Иде реч за цената на консумативите и на устройството както и дали се рентира закупуването на точно определено такова.Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Myyy Преглед на мнениеСпарки, никой не говори за ядове от технически характер. Все пак всички дават поне 2 години гаранция. Иде реч за цената на консумативите и на устройството както и дали се рентира закупуването на точно определено такова.
Та, ти купи калпаво устройство, пък после чакай на гаранцията. Може да си е съвсем наред технически, и пак да ти иде да му теглиш един здрав шут.
ПП: Впрочем, ако го купиш по интернет, не можеше ли до 2 седмици да го върнеш, без обяснения? Ако да - опция си е отвсякъде, стига наистина да работи.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Благодаря на всички сподели ли мнения . Пиша цената в евро защото съм в Дойчланд и двата модела на самсунг бяха на промоция в две големи вериги за техника .Поради това че все още не съм на ти с немския се обърнах за помощ . Научих си урока и ще търся черно бял лазарен . Марката и модела ще уточнявам в последствие . Цветният ще бъде още една луксозна и скъпа вещ която рядко ще се ползва . И ако нещо ново и различно ще бъде взето под внимание . БлагодаряПо Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
За промоциите мога да говоря много. Но с 2 думи ще ти кажа, че щом е на промоция в 95% от случайте има защо...
Аз като видя ПРОМОЦИЯ я заобикалям на 10 метра
Мога да ти там много примерни за хора купили принтери на промоция или просто на евтиниика, на втория ден като разберат цената на консуматива, зареждането или примерно че принтера е непрезареждаем(защото има и такива) го продават по форумите...
Така, че много добре си постъпил, че преди да побързаш да удариш "киоравото" си решил да се консултираш. Защото в много случай, може киоравото да удари теб
И един съвет, ако принтера ще го ползваш тука(в БГ) по добре си го вземи от тук, от гледна точка на гаранционната поддръжка... Нещо не ми се иска изобщо да ходя в техно*&** с принтер закупен от Германия...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар