Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми принтер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръчайте ми принтер

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
    това че печаташ супер рядко може да е само минус за мастиленоструйния принтер.
    Точно. Ако печаташ рядко, по-добрият вариант е да вземеш цветен лазер. Има и по мобилни и компактни размери. За сметка на това, ако не печаташ 1-2 месеца, няма после да се чудиш как да му оправиш мастилата.
    И в крайна сметка, малко по високата цена която сега ще платиш за лазера, ще се избие в последствие със консумативите. С една мастилница печаташ 300 страници, с една лазерна касета 2000, което значи, че може и да не се стигне до зареждане...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      Точно. Ако печаташ рядко, по-добрият вариант е да вземеш цветен лазер. Има и по мобилни и компактни размери. За сметка на това, ако не печаташ 1-2 месеца, няма после да се чудиш как да му оправиш мастилата.
      И в крайна сметка, малко по високата цена която сега ще платиш за лазера, ще се избие в последствие със консумативите. С една мастилница печаташ 300 страници, с една лазерна касета 2000, което значи, че може и да не се стигне до зареждане...
      След около 7-8 модела на различни фирми, мастилоструйни принтери, 3в1, и каквото още има и пропилени почти 1000лв, само за машините, вероятно и още толко за консумативи, щях да си вземе професионална, цветна машина и още щеше да си ми е гот. А ме когато ми потрябва принтера да тичам до съседите, щото на моя за 2 седмици главите са му станали на дзив

Поздрави !

Коментар

Колеги прави сте че в дългосрочен вариант лазерния принтер ще си избие парите. А да това за засъхването ми е пределно ясно и затова от време на време ги вадя главите и със салфетка им пускам малко мастило или принтирам някоя страница за да не засъхват дюзите на главите. Ще трябва да видя как стоят нещата със лазерните цветни мултифункционални устройства. Макар че един приятел дето работи само в тази сфера с зареждането на касети на принтери, тези новите лазерни и особено цветните са умряла работа поне относно ниския евтин клас. Май нещо черно-бяло и комбинирано си остава най-добрия вариант засега.

Коментар

А какво ще препоръчате за принтиране формат А3, цветно? С малко натоварване. Като ми е нужен и вариант за копиране, което да не е цветно.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
            А какво ще препоръчате за принтиране формат А3, цветно? С малко натоварване. Като ми е нужен и вариант за копиране, което да не е цветно.
            http://www.printerland.co.uk/Kyocera...P-P113896.aspx

Копираш ако искаш цветно, ако искаш черно, според бутона които натиснеш...

Всъщност Kozzzec за какво ти е точно A3 принтера. Какво ще се печата и какво ще се копира?
            Въпроса вежи и за останалите питащи, защото принтер в по голямата си, част се избира според това за което ще се ползва.
            Последно редактирано от Glow; 11-12-12, 14:09.

Коментар

Lexmark X260/360 Series
              и лазарен задължително = консумативите в пъти по-евтини
              вече години използвам тази марка

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                Lexmark X260/360 Series
                и лазарен задължително = консумативите в пъти по-евтини
                вече години използвам тази марка

Lexmark/ IBM X 264/363/364 - 3500 копия - 66 лв с чип и ДДС
                Lexmark/ IBM X 264/363/364 - 9000 копия - 90 лв с чип и ДДС

Много малко хора биха препоръчали Lexmark, по ред причини...
                А иначе цената на консуматива наистина е доста евтина - правиш 9000 копия по 0.01 ст на копие

Всъшност на Brothera с TN2120 копието излиза 0.0146 ст
                а на HP LaserJet Pro M1536dnf излиза 0.022 ст

Коментар

Колега, Glow виждам, че се интересуваш и от пазара и от моделите и от всичко. Може ли да те попитам за мулти устройство за около 150лв. за използване - домашни условия/не офис/, какво ще препоръчаш.

Поздрави, Вико.

Коментар

Lexmark/ IBM X 264/363/364 - 3500 копия - 66 лв с чип и ДДС
                    Lexmark/ IBM X 264/363/364 - 9000 копия - 90 лв с чип и ДДС

Много малко хора биха препоръчали Lexmark, по ред причини...
                    А иначе цената на консуматива наистина е доста евтина - правиш 9000 копия по 0.01 ст на копие

Всъшност на Brothera с TN2120 копието излиза 0.0146 ст
                    а на HP LaserJet Pro M1536dnf излиза 0.022 ст
                    И как смятате, че нещо бъркате лев и стотинка: 90 лева / 9000 копия = на 0,01 лева или = 1 стотинка.
                    Това нещо прави 25 000 копия с 1 зареждане за 70 лв.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Да, ама това "нещо" тежи и заема 8 пъти повече място от другите, освен тонера за 70лв има барабан и още доста неща, които се водят консуматив. Спряно от производство доста отдавна и го има само втора употреба с незнайна или никаква гаранция, а цената е над 600лв ...... Ако се наложи сериозен ремонт трябва да го хвърляш. За нуждите посочени в темата е крайно неподходящо.
                      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

http://www.printerland.co.uk/Kyocera...P-P113896.aspx

Копираш ако искаш цветно, ако искаш черно, според бутона които натиснеш...

Всъщност Kozzzec за какво ти е точно A3 принтера. Какво ще се печата и какво ще се копира?
                        Въпроса вежи и за останалите питащи, защото принтер в по голямата си, част се избира според това за което ще се ползва.
                        Ами натоварването хич не е голямо, ама като гледам на всички машини им дават някакво минимално препоръчително месечно от по няколко хиляди, което при мен е абсурд. Говоря за лазерните. Аз очаквах по-ниски цени, ама то всички подобни машини са като за печатане на конвейр. Май ще взема само черно-бяла някоя 3 в 1. А цветното ще си продължава да е мастилено-струен принтер.

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
                          Колега, Glow виждам, че се интересуваш и от пазара и от моделите и от всичко. Може ли да те попитам за мулти устройство за около 150лв. за използване - домашни условия/не офис/, какво ще препоръчаш.

Поздрави, Вико.
                          Много труден въпрос. Главно заради ценовото ограничение. Принципно за 250 може да си вземе лазерно чернобяло мултифункционално устройство на Brother, ако това те устройва като вариант.
                          Иначе ако искаш и цвят, трябва да се насочил към мастиленоструйни, които въпреки ниските си цени на придобиване, после достигат цената на лазера, като вземеш да зареждаш и сменяш консумативи...

В общи линии, ако търсиш качество на печат насочи се към Канон(с многото цветове). Ако търсиш по евтини консумативи(въпреки, че евтини е силно казано) насочи се към HP.
                          Другото което мога да ти препоръчам е да търсиш устройство на ръба на бюджета ти 150 - 200 лв. И след като избереш модел виж цени на зареждане на касетите(и дали се зареждат изобщо)

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение

Поздрави, Вико.
                            HP DeskJet 3525
                            - двустранен печат;
                            - приемлива цена на оригиналните консумативи;
                            - разни Aplications вкл. принтиране по мейла, по Wireless, Wireless....
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

От: Главоблъскане !

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                              Закупих MFC 7360N ........................ ще печатам фактури и неща за училище се надявам с оригиналният тонер да изкара доста , ........................ .
                              Често в принтерите оригиналната тонеркасета е "демо". Т.е. не пълна и е за по-малко копия, отколкото би била, ако е пълна догоре. Затова е възможно с нея да не изкараш дълго време и да се наложи да я зареждаш.
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

От: Главоблъскане !

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                                Често в принтерите оригиналната тонеркасета е "демо". Т.е. не пълна и е за по-малко копия, отколкото би била, ако е пълна догоре. Затова е възможно с нея да не изкараш дълго време и да се наложи да я зареждаш.
                                Гледах една касета DR 2210 май беше за 12000 копия имали проблем ако се ползва две или три години ?
                                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X