Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми принтер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръчайте ми принтер

HP LaserJet Pro P1102 Този ми взе окото като цена и консуматив(а дали има по-евтини заместители консумативи?).
    CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      Аз пък думам те това:
      http://www8.hp.com/bg/bg/products/pr...ml?oid=3974905

Проверено, изпитано в боя!
      Висока цена на придобиане - около 500 лв.
      Малка касета с чип - за 2100 копия, и сравнително висока цена на зареждане 47 лв с ДДС...

Относно въпроса за неоргиналните консумативи. Почти няма модел на пазара които да не работи с НЕ ОРИГИНАЛНИ консумативи...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        Висока цена на придобиане - около 500 лв.
        Малка касета с чип - за 2100 копия, и сравнително висока цена на зареждане 47 лв с ДДС...

Относно въпроса за неоргиналните консумативи. Почти няма модел на пазара които да не работи с НЕ ОРИГИНАЛНИ консумативи...
        Последното изречение важи ли за hp?
        CRV 1998г 128кс

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
          За всичко има заместител. Проблемите идват после.
          От опит знам, че еФтиното излиза скъпо.

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
            Разбира се че важи... Обаче дали касетата е оригинална или не, не е от значение при зареждането... 47лв 2100 копия за по-горния модел HP, и 38лв за 2600 копия за един Brother със касета TN2120 примерно.
            Да не говорим, че на практика една касета може да надживее принтера... Втора касета е необходима единствено, ако не може да си ползволиш да останеш без принтер за 2 часа, докато ти зареждят касетата...

За всичко има заместител. Проблемите идват после.
            От опит знам, че еФтиното излиза скъпо.
            Не съм съгласен. В момента маркетинговата стратегия при тази техника е такава, че устройството се продава почти на загуба, но за сметка на това, консуматива му се продава много завишена цена... Промерно принтер 250лв, оригинална касета 120лв. Като няма никакво основание за тази цена освен предното. Естенствено при съвместимите(неоргинални) касети се пести от пластмаса и т.н., но както и да го погледнеш цената на оргиналните е много завишена.

Иначе живота на едно устройство е 2-3 години. И той няма да се удължи по-никакъв начин ако се ползват само оригинални консумативи. Освен, че здраво ще ти бръкне в джоба.
            Пример: Купуваш си устройство, и да речен, че за 3 години изпечаташ 12000 копия. При 2000 копия на касета, това са 6 оригинални касети по 70 лв = 420 лв
            При купуване на неоргинални консумативи излиза 6 х 50 = 300 лв, а при зареждане: 6 х 38 = 228 лв
            Последно редактирано от Glow; 09-12-12, 09:26.

Коментар

С За кой ли път пиша, че само Brother, все още, не слагат чипове на устройствата и това ги прави най-ефтини от гледна точка на консумативи. Особено модели като DCP-7030 работят с голяма и малка касета.
              Те до към 5-600лв са еднакви като качества, само дето след това някои излизат на двойна цена, особен КАНОН, дето слагат чип и в опаковката

Поздрави !
              п.п. С GLOW сме писали едновременно !

Коментар

Аз си купих това
                HP LASERJET PRO M1132

Ползва се за копиране и разпечатване .В къщи и двамата сме студенти.С оргиналното зареждане сякаш не изкара много.Зареждането на касетата струваше 32 лв с ДДС .Доста нещо разпечатахме след това.
                Последно редактирано от FREEFLYER; 09-12-12, 11:39.
                RAV 4
                F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                  Аз си купих това
                  HP LASERJET PRO M1132

Ползва се за кпоиране и разпечатване .В къщи и двамата сме студенти.С оргиналното зареждане сякаш не изкара много.Зареждането на касетата струваше 32 лв с ДДС .Доста нещо разпечатахме след това.
                  Оригиналната касета е с нещо като ДЕМО заряд. Има тонер за около 1000 копия...

Коментар

То това е ясно ,че е демо ,обаче не можа да изкара и 500 копия.При продажба мисля ,че даваха информация за около 50% зареденост. (може и да бъркам де)
                    RAV 4
                    F650GS

Коментар

зависи колко % оцветяваш .едно е фактура с пет реда ,друго снимка

Коментар

Онова дето съм го посочил по-горе ... за две години има поне десет кашона хартия минала през него и .... работи. Това ще рече .. поне 25 000 копия.
                        Тонера ... го пълня и за по-малко пари.
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Какъвто и да е само не Lexmark. Всичко останало става.
                          Имам приятел при който може да се намери почти всичко ново и втора употреба за приятели. Пълни касети каквито кажеш
                          Фирмата е Дилекс. Ако искаш нещо като за свои хора - обади ми се.
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          http://www.aigwelding.com
                          0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                            Онова дето съм го посочил по-горе ... за две години има поне десет кашона хартия минала през него и .... работи. Това ще рече .. поне 25 000 копия.
                            Тонера ... го пълня и за по-малко пари.
                            Аз поддържам Brother-и дето за по-малко от година им минават 24 000 копия
                            А цената за зареждане е по скоро оринтировъчна. Сигурно може да се намери и по-евтино, но няма как да е по евтино от Brothera.
                            Едно, че касетата е с чип, които както и да го гледаш оскъпява всяко зареждане с 5,6,7 лв.(освен ако не си го препрограмираш сам)
                            Друго, че голямата касета на Brothera е за 2600 копия, а на HP за 2100.

Така, че HP не могат посмъртно да ме накарат да им купя устройството по никакъв критерии. Нито гаранция, нито цена на консумативи, нито качество...

Иначе устройството което предлагаш, е не лош вариант за печат във някоя по-голяма фирма заради опциите му(мрежови интерфейси и т.н)
                            макар, че има и по добри устройства, и за да ги даде някои тези пари за това устройство трябва да е голям фен на марката...

Коментар

Здравейте. И пред мен стои дилемата за замяна на стария ми мастиленоструен "Всичко в едно" принтер Лексмарк. Та ми се иска да го заменя с нещо ново пак което да има скенер и принтер. Също така ми се иска да има и възможност за wifi. Сигурно ще ме сметнете за луд но аз съм в другата посока и търся евентуално нещо пак мастиленоструйно, поради простата причина че печатам супер рядко и не много пък и търся самото устройство да е по-компактно.
                              Та дилемата е дали например принтера да е с отделни патрони за отделните цветове принтера или с 2 глави за 2-та цвята. Първия вариант знам че е по удачен относно качеството на печата, но не знам как стоят после нещата например с неоригинални консумативи като например патрони с мастило. Ако се използват такива консумативи се чудя дали няма да му скапят неговата глава на принтера, която при нужда на зямана става безмислено тъй като такава глава е на цената на нов принтер. Освен това тук чета че даже на новите мастиленоструйни глави слагат пак чипове. Та се чудя за някой модел на който липсват такива защити. В момента на стария му намерих едни евтини консумативи от Англия с рециклирани оригинални глави и за около 30 кинта излиза кита за 2-те глави което в момента го няма за никой друг принтер.

Коментар

това че печаташ супер рядко може да е само минус за мастиленоструйния принтер.
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X