Обява

Свий
Няма добавени обяви.

AtMega vs. PIC24?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: AtMega vs. PIC24?

Ни e-ink, ни mirasol, предлагат някакви стандартни решения. Всичко е с контакти, пък да даваш обяснения кое-що, и прочие, та евентуално да получиш някоя и друга мостра. Явно просто още не им е дошло времето. Един продукт става масов, когато го прави повече от една фирма. Като гледам нямат намерение скоро да правят това. На e-ink им остават като минимум едни 10 години, за да им мине срока на патентите, а mirasol май сега започват.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

LCD-то го поръчах. Като за начало ще опитам директно управление с PIC32. Тия със 128KB RAM имат досттаъчно памет за един 8bpp (3:3:2) 320x240 дисплей. Таймингите се правят през таймер+DMA+паралелния порт + интеръпт и заемат едва 5% от процесорното време. Цената е на минимум - без външни компоненти. Недостатък - 256-те цвята, ама все пак няма да правя мултимедиен плеър. Освен ниската цена - писането на екрана се състои просто до писане в RAM-а, с нула забавяне. Като го подкарам, ще пусна клипче.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

В
        ероятно ще се сдобия и с мостри на Renesas RX62N и с програматор. На 100Mhz работят пущините, без цикли на изчакване за паметта. Хардуерно умножение и делене + хардуерна поддръжка на числа с плаваща запетая, отново с умножение и делене. Всичкото това за 7-14 евра без ДДС, в зависимост от конкретния чип. Програматора - 125 евра.
        С тези настройки на PLL-а и достъпните кварцове по магазините, 100Mhz няма как да постигнеш - 96Mhz е реалния максимум.

...лошото е че в масови количества още ги няма. Земетресението рушнало баш тоя завод, та едва напоследък се освестват. А още по-лошото е че като ги опитам, сигурно няма да ми се пипва друго.
        Naka factory вече работи. http://www.renesas.com/press/news/2011/news20110610.jsp

8 бяха фабриките на Renesas които имаха проблеми след земетресението. В Naka положението е било най тежко.

Коментар

Ама с CCFL подсветка, която, убий ме, не знам какво представлява. 1мм дебела, плоска, и свети бяло. Как са завряли CCFL и дали въобще е CCFL, или е някаква изчекната електролуминесцентна (ма тия светеха цветно, когато за последно се занимавах), нямам идея. Имам същия телевизор вкъщи, купуван преди въобще да се замислям за такива неща.
          CCFL - Луменисцентна лампа. Но с по шантави размери и габарити. Виждал съм такива като диаметъра на тръбата е около 3мм...

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
            CCFL - Луменисцентна лампа. Но с по шантави размери и габарити. Виждал съм такива като диаметъра на тръбата е около 3мм...
            Това на портативното ми телевизорче е с дебелината на картон от кутия за обувки. Не съм заглеждал в подробности, но предвид че навсякъде бяха наплякали лепенки "високо напрежение", смятам че не е LED.

Коментар

И контролера за телоподаването е готов :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WFControl.jpg
Прегледи:1
Размер:154.4 КБ
ID:5315643

Коментар

Определено си си поиграл с моделирането на компонентите. Платчицата добре изглежда. Не мога да се сдържа да не си изпрося малко STEP модели. Ако са ти за даване де...
                За защитни диоди защо не използваш два в един корпус? Има прилично предлагане, с всички възможни комбинации като вътрешно свързване на двата диода.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Определено си си поиграл с моделирането на компонентите. Платчицата добре изглежда. Не мога да се сдържа да не си изпрося малко STEP модели. Ако са ти за даване де...
                  За защитни диоди защо не използваш два в един корпус? Има прилично предлагане, с всички възможни комбинации като вътрешно свързване на двата диода.
                  Влез ми в профила в 3dcontentcentral. Всичко, дето го има на платката и е правено от мен съм го качил там. Само радиатора не съм но ще ти го дам, ако ти трябва.

Ако питаш за дроселите - търси "RBQE" там. Веднага ще излезе.

Покрай моделирането на дроселите най-накрая се "счупих" да схвана принципно различния начин на моделиране в SolidWorks и AutoDesk Inventor. Въобще - гъдела е тотален - електроника, програмиране и 3d моделиране. Трите ми любими нещица.

ПП: Ето ти директно линкче. Надявам се да работи: http://www.3dcontentcentral.com/contributor/Gallery.aspx?id=1158859&ContentType=Model

П
                  ПП: За диодите - просто не съм се сетил. А и LL4148 са и супер евтини и масови. Ще поразтършувам за двойни.
                  Последно редактирано от sparkybg; 02-11-11, 13:53.

Коментар

Сега забелязах и новини от Microchip - изкарали са нова серия PIC32 с 28, 36 и 44 крака, 40Mhz, с ремапване на краката, до 128к флаш с нула цикъла на изчакване и до 32к RAM и с до 2 вградени USB контролера. Във фарнел са около 2.5 евра парчето, но се чака доставка. Има ги и в 28 краков QFN корпус, 6x6mm.

А аз очаквам серията с новото ядро.

Коментар

Да се възползвам от темата на Спарки да питам...
                      На последната картинка, големите бели конектори, с какви клещи им кримпваш пиновете към кабела?
                      Вече имам над 5 вида клещи за кримпване на отворени обувки, но резултатът все не ми харесва. Все още не съм си купил едни "всичкокримпвачки" на Факом, че цената им не ме кефи... Искаха към 400 лева...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Да се възползвам от темата на Спарки да питам...
                        На последната картинка, големите бели конектори, с какви клещи им кримпваш пиновете към кабела?
                        Вече имам над 5 вида клещи за кримпване на отворени обувки, но резултатът все не ми харесва. Все още не съм си купил едни "всичкокримпвачки" на Факом, че цената им не ме кефи... Искаха към 400 лева...
                        Взел съм едни от комет, едни от електронинвест, и едни на KNIPEX. С едни от всичките ставаше добре, ама в момента не се сещам с кои.
                        А, имам и едни китайски в комплект със 10 вида челюсти, ама общо взето освен за други неща, за друго не стават.
                        Стигам до извода че освен от клещите, доброто кримпване зависи и от това дали конкретния кабел "пасва" на конкретния конектор.
                        Бе, мътна и кървава е с тия кабелни обувки.

Трабва да кажа че инструментите, дето взех от KNIPEX, за с много добро качество, според мен. Дори и като ги погледнеш си личи. Взех си едни фини резачки от тях - направо цепят мрака.

Коментар

То не било Факом, Книпекс било това което съм си харесал - Knipex multicrimp. Лошото е че трябва да си ходя с пинчетата в джоба като купувам още клещи...
                          Иначе, имам от кометските, и от елктонинвестските и няколко вида китайци. Даже без кабел не става добре. А хич не ми се ходи в Книпекс...

И коментаторите...

Коментар

Моето е KNIPEX 97 52 34. С подходящия по дебелина кабел (само не ме питай ква дебелина ) става неразличимо от заводско.

Коментар

Предния вариант се оказа концептуално сбъркан по отношение на динамично спиране на мотора. В крайна сметка:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WFC.png
Прегледи:1
Размер:494.8 КБ
ID:5321412

Коментар

Ти нали не очакваше всичко да е уцелено на 100% от първия път?
                                Не съм заглеждал внимателно, но май си правил и други оптимизации? Или само ми се струва, че чаркалака по платката е по-малко?
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X