Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Първоначално публикуван от Виктор (V69) Преглед на мнение
    Ясене, и на смартфоните ли батериите са като при лаптопите- не на време, а на брой цикли?
    И температура чедо, и температура (да перефразирам попа за виното и ракията). И трите фактора работят. И при лаптопите, и при смартфоните (те батериите не се различават много вече)

Коментар

• Re: Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Колкото повече грее телефона, толковя по зле за батерията. Циклите и те са важни но не чак толкова. Мойта З вече 3 години я зареждам всеки ден и батерията си кара пак толкова. Хайде незабележимо по малко. Отначало ми беше неприятно, че е с несменяема батерия, но вече няма значение [emoji1]

Коментар

Греенето също е изключително вредно за дисплея. Лепилото отслабва и от затопляне и изтиване, напр. зимата може да стане някоя беля, като например петно на дисплея.
        Сони винаги са назад, но си изкарват хубави телефони.

Коментар

И аз продължавам да ползвам чиста З-ка...никакъв проблем с батерията. Зареждам я на два дена, няма лагове, няма умрели пиксели...Изобщо не съм убеден, че замяната и с по нов модел си струва...

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
            И аз продължавам да ползвам чиста З-ка...никакъв проблем с батерията. Зареждам я на два дена, няма лагове, няма умрели пиксели...Изобщо не съм убеден, че замяната и с по нов модел си струва...
            Дали си струва... Още една приятна изненада от юначагите от сони със z5-цата (не че е изненада де, знаех го и преди да ги поръчам но нейсе) - вече няма независима магнитна букса за зареждане. Заеждане - само през usb-то. Което вече е открито, уж е водозащитено, но включването на кабел в него моментално ми навя едни спомени за първото ми гадже първия път когато ни беше първо и за пръв път.

Не знам колко е защитено това гнездо но там случаен кабел случайно няма как да влезе. Само с много старание, настояване и молби. Мразим да мислим колко време ще изкара това гнездо.

При Акро S зареждането беше най-читаво, с един прекрасен удобен док дето телефона да го метнеш пак сам се наместваше.

При Z1>Z3 е отстрани с магнитния кабел или с глупавия нестабилен непрактичен но все пак работещ док. При Z5цата човек просто забравя за случая. Случайни микро-усб докове няма да си взимам, нямам идея под какъв наклон им е усб мъжката букса и под какво напрежение/усилие ще поставят гнездото всеки път като бутна телефона да се зарежда.

A 50$ за "оригиналния" сони док ще дам ама другия път.

Естествено кочината не разполага с безконтактно зареждане.

Опасенията ми азбира се са чисто академични. Съдейки по досегашните ми приключения с марката (2х Аcro S, 1х ZR, 2х Z1s), Z5ците ми ще умрат от някоя екзотична повреда далеч, далеч преди да се прецака усб гнездото от всекидневна употреба. Не че не си взех wsken магнитен кабел де. Но това значи че колкото и да е ще седи едно цирейче долу на телефона, и че ще трябва да си импровизирам док за колата и за спалнята.

А, между другото: покупко-определящото, желано, лелеяно, задължително и императивно ушенце за ремъчка вече не е от дясно, а от ляво. Какво по-логично за преобладаващия процент потребители държащи лелефона с дясната ръка, се преплитат с ремъчка закачена от дясната страна на телефона.

Естествено, за японците това няма грам значение, предвид че това въобще не е ухо за ремъчка, а закачалка за тия техните талисманчета/играчки - кейтай.
            Последно редактирано от Goblin; 25-12-15, 04:07.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Магнитният конектор беше уникално добро попадение.
              С хубав кабел, обаче.
              С произволен и евтин такъв и моето мнение беше за "бахти простотията".
              Жалко, че са го махнали, много жалко!

А ти ако си толко критичн към скапаната джапанка защо си го купувал?
              Или е подарък?

Не че не ми се е случвало и аз да правя подобни покупки...
              Имам предвид с предварително негативно отношение.
              Никоя от тях не се е случило да ме "впечатли" след това.
              Остават си в графата "фекалий" до края.
              Враг усраине

Коментар

Да се запиша с питанка. Та и ази и госпожата сме съответно с Z1 и z1 compact. Нямаме оплаквания, дори съм очарован от батериите като живот, моята все още с разговори обилно(300-500мин месец) и малко странична дейност даяни седмица, на госпожата също толкова. Е, като го напъна някой ден и му изпивам тока... На Теленор сме и двамата. Нейния е с 5.1.1, моя не ще да мръдни от 5.0.2. Не че намирам реална разлика между версиите на андроида, бъг или греене(вярно яркостта ми е на 1/5 от мах), ма ме чопли защо на мен не ми идва .....5.1.1. Z1 е купен от Мтел и току излезе от гаранция. Моделът е C6903, компилация 14.5.А.0.270. Идеи? Да, четох нещо за региони, оператори и версии, ма .....
                Аз съм си фен на Сони. При все че имам възможност да изпробвам почти всички марки и модели за по седмица, Сони ми пасват най-добре. Калъфи тип 'тефтер', никакви подводни снимки и пу, пу за сега.....без сервизи.
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Инсталирай си Sony PC Companion и закачи телефона за компютъра. Би трябвало да намери ъпдейта. Не всички ъпдейти вървят On the air.
                  Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                    Инсталирай си Sony PC Companion и закачи телефона за компютъра. Би трябвало да намери ъпдейта. Не всички ъпдейти вървят On the air.
                    Многократно е направено, дори преди две седмици и .........реших преди да завърша поста отново да пробвам и о небеса...в момента тече ъпдейт.
                    Благодаря колега и весела Коледа!

ПП И после по Коледа не ставали чудеса, а?!?

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                      Магнитният конектор беше уникално добро попадение.
                      С хубав кабел, обаче.
                      С произволен и евтин такъв и моето мнение беше за "бахти простотията".
                      Жалко, че са го махнали, много жалко!

А ти ако си толко критичн към скапаната джапанка защо си го купувал?
                      Или е подарък?

Не че не ми се е случвало и аз да правя подобни покупки...
                      Имам предвид с предварително негативно отношение.
                      Никоя от тях не се е случило да ме "впечатли" след това.
                      Остават си в графата "фекалий" до края.
                      Не съм толкова критичен, колкото раздразнен. Защото можеха със съвсем малко да го направят съвършен телефон.

А защо пак сони - просто си цъкам отметките какво ми трябва, и накрая остава само то.

До работа и обратно пътувам с метро. С едната ръка се държа да не падна. С другата държа телефона докато си чета книжките. Вече няма вариант без да ми минава ремъчка около китката. Поне веднъж в седмицата ми се случва да ми се изплъзне злобно, при опита да го хвана по-здраво направо го изстрелвам от ръката като мокър картоф. Блъсканица чат-пат - до сега без ремъчка да съм го изпусмал десет пъти, от тях - пет с няколко метра летене. Калъфи, кутии - не ползвам.

Телефон без карта памет- не приемам. По идеологически причини. На несменяема батерия кандисах поради липса на алтернатива, памет карта докато има - ще ползвам. Тоя път реших да е с два сим-а - и там, някакви варианти на второто гнездо да сложиш или сим или памет - не ме блазни.

Телефон който да не мога да измия на чешмата - също не. Свикнах вече.

Памет поне 32гб.

И като ги навървиш - остава един. Също като да купуваш тир. Търсиш гледаш - накравя все до мерцедес опираш.

Отделно че не е неприятен телефон. Има някакъв чар. Като дизайн е банален до болка, по принцип в почти 2016та телефон който има рамка около екрана си е отживелица. В това отношение самсунг и новото блакбери и най вече Шарп са си написали домашното. Самсунга ме привлича силно (а до сега винаги съм им се смял на дизайна), но е хлъзгав като лед, а ремъчка няма. И памет карта няма. До там е.

Блакберито определено ми хвана окото. Живот и здраве - ако съществуват още след две-три години - може те да са следващите ми.
                      Последно редактирано от Goblin; 30-12-15, 07:18.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Goblin по зададените критерии ей тоя => http://offroadshop.bg/product/765/ky...e-kc-s701.html Изглежда страхотно има третенции да е здрав,има ухо за ремъче от ляво,има карта с памет,голяма батерия...опция за безжично зареждане и е по-евтин от Сони-то.

Коментар

Сетиха се най-после от Сони да пуснат Андроид 6 за Xperia, ама боклучавия софтуер хич и не пита какво и кога да тегли. Ентелегентните инжинери на Сони са решили, че щом стилният, издържлив и мощен телефон е вързан за WiFi, значи може да изтегли 1GB без да пита. Някой трябва да обясни на бастуните, че 3G рутерите ползват мобилен интернет и го предават на крайните устройства по WiFi и когато смотания им софтуер реши да изтегли 1GB, при всички положения е добре да пита.

Коментар

ама ти не си ли забранил автоматичните ъпдейти?

Коментар

Не намирам такава опция. Имам само в What's New за приложенията.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                                Не намирам такава опция. Имам само в What's New за приложенията.
                                Z1 с 5.1.1 има такава опция в ' за телефона>>Актуализиране на софтуера>>настройки>>разрешаване на автом. актуализ>> 3 възможности (не автоматично, автоматично, само през WI-FI)'. При мен е на последното и самО нищо не прави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X