Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    И според мен док-а е най-практичното решение за нещо, дето трябва да се храни кажи-речи всеки ден.
    А тия магнитните конектори наистина ли са толкова афиф?

Един френд наскоро си купи Z2 и се разчудвахме какво решение да измислим за монтаж на мотор.
    Захранване през USB порта изобщо не се коментира като решение.

Има някаква стойка, която може да се приклекави но не е предвиждано захранване и евентуално трябва да се ползва онзи магнитен кабел.
    Но и на мен не ми се вижда много надеждна тази връзка... Еле пък на мотор!

Малко тъпо от страна на Сони е липсата готово решение.
    Единственото изглеждащо подходящо (но не съм го виждал на живо), което аз успях да открия за Z серията, но е малко солено:
    http://www.mobilefun.co.uk/brodit-so...ter-p46638.htm

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      ...

Един френд наскоро си купи Z2 и се разчудвахме какво решение да измислим за монтаж на мотор...
      Няма философия. Магнитен кабел, и някаква слаба щипка да го държи. Или просто стойка с магнитен кабел в лявата част, и затваряща се от дясно така че да притиска леко телефона към неподвижен магнитен кабел. Или стойка пак с неподвижен магнитен кабел в лявата страна, в която телефона се плъзга при слагане не вертикално, а хоризонтално от дясно на ляво.

Или ибейски док (не малките магнитните, а големите в които телефона ляга целия.

Магнитния кабел си е блага работа. Просто трябва да се намери начин да се застопори.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от DaGa Преглед на мнение
        Ти с кой катерпилър си ? Защото аз съм с B15 и нямам резервен капак в комплекта ...
        Бях, вече ползвам телефон. В10 беше модела и там имаше капаче в резерв.
        Все още си го има но не имало нужда да го сменям докато го ползвах.
        Капачетата на Z2 ми се сториха много по-добре измислени, без каквато и да било огъната част от тях в отворено състояние.
        Но явно се чупят въпреки това.

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
        Единственото изглеждащо подходящо (но не съм го виждал на живо), което аз успях да открия за Z серията, но е малко солено:
        http://www.mobilefun.co.uk/brodit-so...ter-p46638.htm

Това е много яко, мерси. Ще му го покажа но наистина е доста солено.
        Иначе е точно това, което търси.
        И поне изглежда достатъчно масивно като изработка и захващане, няма магнитни магии за кабела...

Пиша от таблет с който трудно се разбирам все още та ми е трудно да покажа коя точно стокова стойка за кола гледахме. Но със сигурност нямаше към нея кабел както тази.
        Враг усраине

Коментар

Re: Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Не ме разбирайте погрешно, много са си хубави капачетата, просто се амортизират за 2 години ежедневно отваряне и затваряне :-)

Коментар

За тези а и не само за тези капачета е добре да се ползва силиконова грес за гумени уплътнения.
            Аз имам няколко тубички такава грес, каквато даваха с едни оптични мифи с капак.
            Това едно време като се занимавах със сплайсове. Сега гледам, че вече продават такава отделно.
            Нещо като тази Само дето моята не е толкова маркова и е аванта...
            Ползвам я навсякъде, където има уплътнения - фенери, телефони, токата, фотоапарати...
            А при мен всичко е с уплътнения [emoji2]
            Имам чувството, че именно тази грес ги държи в много добро здраве - до сега не ми е давало фира нито едно капаче или уплутнение.
            Това на кат-а в интерес на истината видя най-много зор но както казах оцеля за тия в години.

Преди няколко дни намазах и капачетата на моя Z2 таблет.
            Въздържах се до момента защото не бях сигурен дали да го задържа това нещо или да го върна на търговеца та не исках да го цапам заради търговският вид.
            Дано изкарат поне колкото тези на катерпилъра въпреки, че определено се отварят много по-рядко от неговите. Да не говорим, че таблета го взех с магнитният док и отварянето на капаче естава съвсем инцидентно.
            Враг усраине

Коментар

Въпреки лошите мнения си купих Z1.
              За единия час от който го имам, съм много доволен. Ще споделя нататък как върви работата.
              Въпрос. За 3лв. си поръчах прословутия магнитен кабел. Мога ли да повредя нещо с него или ?
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

Не можеш.

Коментар

Къде раздават магнитни кабели?

Нещо ме загложди - на Градушката телефонът пострада откъм USB и сега се зарежда само като го "нагласиш" да дава контакт. Ама той поне се разглобява, какъвто тук не е случаят.

Коментар

В ebay.
                    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Аз пък имам Z Ultra. В него влезе вода при един силен дъжд - виждаше се в ъгъла на екрана. После изсъхна. Сега работи, но досадното е че не може да бъде отворен, оставен без ток и изсушен.

Освен това се е отлепил страничният панел откъм док-порта.

Освен това екранът се обърква от капки вода по него и прави странни работи защото си мисли че капките са пръсти. Идея нямам как правят снимките под вода от рекламите.
                      Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мокър...отвътре

От вчера съм щастлив собственик на Z1s с плискаща се вода в него. Резултат от нежно миене на съвсем слаба струя на чешмата - нещо което съм правил много пъти. Само дето не жвака като го стисна. Капаците естествено си бяха затворени чинно, нямат наранявания и прочее.

Интересното е че си работи относително безпроблемно, електрониката вътре вероятно е залята с нещо. Като се изключат петната под екрана и слабата подсветка си бачка. Сега остава отново да се преборя с кретените от Сони US. Съдбовно - вчера сутринта от нищото получих имейл - отговор на оплакване което бях писал за друг телефон на 31ви март. На това му викам скоростна реакция.
                      Последно редактирано от Goblin; 28-08-14, 21:40.

Коментар

Re: Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Ники, моля те кажи ми какъв е резултата. Все си мисля, че не ги лепят добре стъклата.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

От вчера съм щастлив собственик на Z1s с плискаща се вода в него. Резултат от нежно миене на съвсем слаба струя на чешмата - нещо което съм правил много пъти. Само дето не жвака като го стисна. Капаците естествено си бяха затворени чинно, нямат наранявания и прочее.

Интересното е че си работи относително безпроблемно, електрониката вътре вероятно е залята с нещо. Като се изключат петната под екрана и слабата подсветка си бачка. Сега остава отново да се преборя с кретените от Сони US. Съдбовно - вчера сутринта от нищото получих имейл - отговор на оплакване което бях писал за друг телефон на 31ви март. На това му викам скоростна реакция.

Моят Z1 Compact изведнъж се сдоби с кафеникаво жълтеникаво петно на дисплея (не е удрян или натискан), също така при снимки в басейна се изключи и се включи със зор - смениха го без коментари за един ден - Евала на съпорта на Сони!
                          Жалкото е, че това е второто Сони което ми сменят (първото беше Z) от 3-те който съм имал, а преди това съм сменил 10-15 смартфона и нито един не е сервизиран в гаранционният период? И пак в момента не виждам алтернатива на Z1 Compact та ще чакам октомври Z2/3 Compact

Коментар

От два месеца съм собственик на Z1 compact. Бърз е, досега не ми е забивал, тествах го в басейн...даже снима
                            Като казах снимане....от фотографска гледна точка да снимаш с телефон е като да говориш по фотоапарат, но въпреки това не мога да си кривя душата-телефона снима по-добре от голяма част от сапунерките.

Коментар

...
                              Доста разочароващо. Вчера си получих новия. Относително бързо, предвид че да пратя стария до тях отне около седмица. Сменен под гаранция без гък, без коментар, без информация защо е забълбукал стария.

Направо безлична работа. Епъл какви красиви писма ми писаха защо гаранцията ми не покривала лайфона, що народ се изреди да ми обяснява... А тия ми връщат нов без едно заповядай да ми кажат. И това ако е грижа за клиента...

Коментар

Доста разочароващо. Вчера си получих новия. Относително бързо, предвид че да пратя стария до тях отне около седмица. Сменен под гаранция без гък, без коментар, без информация защо е забълбукал стария.

Направо безлична работа. Епъл какви красиви писма ми писаха защо гаранцията ми не покривала лайфона, що народ се изреди да ми обяснява... А тия ми връщат нов без едно заповядай да ми кажат. И това ако е грижа за клиента...
                                Чак си мисля да се пробвам и аз. Ама тука из България де.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X