Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Чак си мисля да се пробвам и аз. Ама тука из България де.
    Като го пращах оня от Сони по телефона смотолеви че щом съм сигурен че капаците са били затворени не би следвало да се безпокоя, предвид че техниците в повечето случаи имали начини да разберат от къде се е просмукала водата.

Чудя се дали не разчитат на нещо повече от тия самооцветяващи се при досег с вода лепенки заради които Епъл в крайна сметка отнесоха съд тук (съда ги застави да проверяват въпреки всичко какво е причинило проникването на вода, а не просто да отказват автоматично гаранция ако лепенката е оцветена - моята примерно се беше оцветила от потното ми ухо, ако някой ден лайфона би беше се развалил можеха да се заядат за лепенката).

Дали е възможно лепенките вече при намокряне примерно освен да се оцвятяват - и да затварят контакт, което да информира телефона че дадена лепенка е светнала първа и да запаметява информацията...
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Re: Sony Xperia Z1 - стилен, издръжлив, мощен..

Имат дрънци, по скоро го топят в аквариума и гледат откъде тече :-) или по образувалата се покрай елементите патина или каквото там се казва. Браво на сони по принцип така се прави.

Коментар

Умишлено изчаках малко повече време, преди да напиша този пост.
        Достатъчно време ползвах Z1-цата, за да мога да кажа реално как ми се струва.
        Ами... отдавна телефон не ми е пасвал по-добре. Квадратен, бял, водоустойчив, долу-горе бърз и с хубави слушалки.
        За сега неволно го потопих един път и волно още няколко пъти. Никакви грижи, обаче Гоблин ме наплаши и вече ще е само неволно.
        Магнитния кабел наистина се закрепя малко трудно и се зарежда много бавно.. ама наистина много бавно-10% на час. За 3лв. толкова, ще дебна да си намеря истински, че с тоя си е мъка.
        Ясен ако си е поръчал, да сподели дали и при него е така.
        Първия телефон, на който ми държи батерията два дена. Иначе си зареждах всяка нощ. Поща, малко офис и доста интернет.
        Софтуера... изненадващо добре. Вече като погледна друг телефон, повечето са ми грозни. За лайфоните да не говорим.

Стига с плюсовете.
        Малко ми е голям, преди имах Нексус, който не беше много по-малък, но явно тук вече прекалявам.
        Бутона за камерата. Да, удобен е, но го натискам без да искам и понякога ми остава с включена камера в джоба.
        Когато го ползвам на максимална яркост и повече от 20 минути, започва да грее стабилно. Предполагам е разбираемо.
        Жака е от горната страна и когато съм със слушалки, в джоба си правя сметката на къде да го обърна, че да не прегъна кабела. Да, ама винаги сметката ми излиза грешна.

За сега толкова. Ако някой се колебае дали да си купува такъв телефон, нека отиде и го погледне някъде, защото не е за всеки и като гледам на къде върви модата, предполагам на повечето хора няма да им хареса.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        08седем9010З60
        MAKE RALLY NOT WAR
        Confidence in Motion

Коментар

Кой фърмуер е? 4.4.4 работи вече прилично. Иначе съм на твоето мнение за З ките.

Коментар

Дани, аз също съм с 4.4.4 и да, работи супер.. за сега.
            Забравих като минус да спомена слабата вибрация.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

Имам от скоро такъв втора употреба. За разговори изтрайва 2 денонощия батерията, но имам въпрос: В списъка с проведените разговори примерно с "Иванчо" съм говорил 15 пъти за 2 дни и регистъра е пълен с "Иванчо". А стария ми тел "Иванчо" щеше да бъде само на 1 ред-последното повикване. Как да променя това? А освен това ме чуват доста слабо. Не знам дали микрофона е дефектен.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Никак, така си е. Слабото чуване може да е дефектен микрофон, не им е проблем на сони по принцип.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  ...А освен това ме чуват доста слабо. ...
                  Същата работа с Xperia T. Затова и минах на LG G2.
                  Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Здравейте, от 5-6 месеца ползвам Сони Z1-компакт, но искам да задам 1-2 въпроса, на колегите със същия модел:

1.Звука на телефона би трябвало да е стерео /или бъркам/? Ако е така, значи трябва да има поне 2 говорителчета.
                    2.Къде са разположени те на телефона - предполагам от долната страна, където има "дупчици като мрежичка" /поне аз от там чувам звука/.

Телефона ми е в гаранция и задавам тези въпроси, защото имам съмнения, че ако там са говорителчетата и са 2 броя, дясното не ми рабати.
                    Като пусна някоя песен / да свири/ и запуша дясната половина на "мрежичката" отдолу с пръст-няма никаква промяна в звука, но ако запуша лявата половина - звука намалява драстично.
                    Та по пътя на логиката, ако говорителчетата са 2бр. и са отдолу, значи едното не работи.

Молбата ми е, някой ако знае да ми отговори, или ако може да провери /направи теста с запушването с пръста/ на неговия телефон и да сподели, за да знам дали да го давам на сервиз.
                    Предварителни благодарности.
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

z ultra например е стерео само като включи слушалки, иначе не. За стерео звук трябва не само да са две говорителчетата, ами и да са еднакви и симетрично разположени.

Коментар

Без паника. Говорителят там е един, останалото са микрофони и джаджи.

http://userguide.sonymobile.com/refe...w---D5503.html

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Благодаря за бързия отговор.
                          Просто имах съмнения и това ме човъркаше.
                          Иначе за сега, като цяло съм доволен от телефончето.
                          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

От Z2 насам Sony са се вслушали в оплакванията на потребителите и са махнали въпросния фабричен протектор. Сега излезе Z3 dual с 2 SIM карти и тъкмо да реша, че това вече е моя телефон и то какво - оказва се, че инженерната мисъл на Sony е родила нова дивотия. Решили са да покрият дисплея с олеофобно покритие, за да се чисти лесно от отпечатъците. Хубаво, ама въпросното олеофобно покритие се драска лесно и прави телефона хлъзгав и лесен за изпускане. Глупавият фабричен протектор на Z1 го махнах лесно, ама това покритие как се маха? Добре, че се хванах да поразгледам мненията във форумите този път, преди да хукна да го купувам. И как пък вече в трети модел слагат една и съща камера и така и не успяха да оправят проблемите с нея?
                            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Олеофобното покритие се маха по абсолютно същия начин. Прочее, то и в първата версия е олеофобно и в някои екземпляри пречи на работата с тъча, защото съпротивлението на плъзгащия се пръст се изменя драстично от точка в точка.

Я сега кажете друго. Имам Z Ultra с пукнат преден екран. Тъча се е шашнал от това и не позволява каквито и да било команди даже с включена мишка. На клавиатура реагира само на трите златни клавиша. Нямам идея как да си измъкна данните.

Идеи откъде да си намеря корпус и заден капак също приемам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Олеофобното покритие се маха по абсолютно същия начин. Прочее, то и в първата версия е олеофобно и в някои екземпляри пречи на работата с тъча, защото съпротивлението на плъзгащия се пръст се изменя драстично от точка в точка.

Я сега кажете друго. Имам Z Ultra с пукнат преден екран. Тъча се е шашнал от това и не позволява каквито и да било команди даже с включена мишка. На клавиатура реагира само на трите златни клавиша. Нямам идея как да си измъкна данните.

Идеи откъде да си намеря корпус и заден капак също приемам.
                                То затова като му махнах протектора и започна да реагира от каквото си иска, та му сложих един стъклен протектор и заспа. С един гумен case и стана доста добре. Явно пак ще се набутвам със Сони, щом и този лесно се маха.

Тази Z Ultra като я закачиш на компютъра не можеш ли да си дръпнеш каквото ти трябва със Sony PC Companion?
                                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X