Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за електроника,оптични кабели,интернет мрежи,сплайс машини OTDR рефлектометри и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MCX като конектор сигурно е дори по-добър и производителен от BNC но не и за измервателна техника.
    Даже за уред използван инцидентно.
    Просто не е правен да се цъка често както се случва обикновено с уреди.
    Баш като да туриш 3.5мм жак на поялник.
    Не, че не става… Очевидно.
    Но това не означава, че е ОК да си прави на сериозно!!!
    Враг усраине

Коментар

• Кой ги знае...
      Велерци имат компактен поялник със сменяеми човка-нагреватели, с мощност 150 W @ 24V, които са точно със жак 3.5 мм.
      Ами работят без забележки.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Сигурно имат - Miniware не са измислили тази простотия да турят нагревател на жак за слушалки сами

А MCX не понася толкова включвания и изключвания каквито се очаква да има в тестово оборудване и измервателна техника.
        Не че точно този клас уреди са предвидени за интензивна употреба но пак не ми изглежда съвсем редно да се забърквам в това.
        Освен това адекватни сонди за високи честоти се намират - вЕрно с пари обаче най-често са на BNC а не на някакво фенси чики-рики
        Нема да си кривя душата, че е дребният цирей е компактен ама то има дори по-малки и от него!

Иначе аз що да не взема и да си пусна ток до беседката с коаксиал на F конектори.
        Ще надпиша в каква посока на включват щепсела в другият край и работата е свършена.
        Хем универсално хем бюджетно.

Такива извращения за съжаление се срещат не само по селски навес.
        Преди десетина години SENA - водещ производител на BT интеркома за каски продаваше кабел за зареждане от кола към стандартното за тогава Micro USB.
        Само, че напрежението не беше никак стандартно - 10 вместо 5V а по това време нямаше QC протоколи.
        Дори да е имало в този кабел имаше просто 3 диода в серия а "защитата" беше само една лепенка на кабела.
        На нея със ситни червени буквЕта пишеше да не се ползва на друго освен SENA.

Доста по-малка отколкото аз бих турил на щепсела с коаксиала

Та си мисля, че не е сухарско да се спазват някои правила кое за какво е.
        Иначе за можене - всичко може.
        Враг усраине

Коментар

• Наколно пъти вече работих с портативният DSTouch.
          Оставам си на първоначалното силно положително мнение за него.
          Обаче имам подозрение, че вероятно за мен щеше да е по-подходящ 50MHz модел.

Ограничение на 150MHz модел до което стигнах е входната чувствителност.
          10mv/div в някои случаи са недостатъчни а 50MHz модел съответно има 1mv/div.

Но и по-малък буфер в който помни едно замерване.
          И съответно по-ниско семплиране на сигнала - 200 MS/s срещу 1 GS/s на моя.

Добре е да се вземат предвид тия особености като избира - в случая не е просто колкото повече - толкова повече!
          Враг усраине

Коментар

• Че 10 мв/дел е стандартна чувствителност за масовите осциловите осцилоскоптери.
            Превключване на атенюацията на сондата от 10:1 към 1:1 не може ли да компенсира по-ниската чувствителност?

И коментаторите...

Коментар

• Наистина е масова за дребните DSO.
              Сондата естествено я държа 1:1 ама това си е чувствителност на канала и няма какво да се направи с нея.
              Наложи се да "запаля" HANTEK-а за да видя каквото ми трябваше - явно дребният глист няма да го замени изцяло.
              Той както и аналоговият дето ми е в другият localhost са си с чувствителност 1мв/деление.

Аз знаех за тази особеност като поръчвах, просто не мислех, че ще се окаже проблем толкова скоро.
              По същият начин ако бях купил 50 мандахерцовият щеше да ми "омалее" по пропускливост.
              Или както става винаги като продам нещо - почти веднага ми потрябва...

Между другото забеляза ли, че нещо лошо им се е случило със сайта?

ДедOFF - при мен излиза аниме със сиси
              Враг усраине

Коментар

• При мен излиза "апа тапа мапа" на някакъв индизнски език и 404. Ама сайтът е напорист и се рефрешва нрез скунда.

Дано да не са хлопнали кепенци, че имам планове да купя разни неща от там.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  ...Дано да не са хлопнали кепенци...
                  Добре, че вече ми дойде и че платих все пак през пейпал.
                  И дано верно не са затворили кепенци, че наистина правят добри неща!

P.S: Продължават да се веят тити - чак се замислям дали сега - така не е по-добре от преди
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от Esper; Вчера, 20:17.
                  Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X