Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за електроника,оптични кабели,интернет мрежи,сплайс машини OTDR рефлектометри и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аз от няколко дни си играя с двете за които писах по-горе.
    Thermal Master си е откровено китайче, Testboy TV 296 по надпис е германско.
    Почти съм сигурен обаче, че е китайско менте на оригинала - има абсолютно всички признаци на такова.

Едното е само с IR сензор и не работи самостоятелно.
    Обаче пък работи със всичко - плод/зеленчук, хемороид, дограма, лайнукс.
    Другото си е самостоятелно, като безогледален фотоапарат с голяма батерия, 8МP сензор + IR такъв.

Определено ми допада повече концепцията на китайчето.
    Оптиката му е оптимизирана за макро а другият по-добър но при по-отдалечени обекти.
    Китайчето се оправя по-лошо с измерването на проблемни обекти - лъскави например.

Каквото и да правих при измерване на едни и същи неща двете камери имат 2-3 градуса разлика.
    Това ми се струва нормално за... Играчки.

Почти съм сигурен, че тия дни ще си поръчам или същият модел - P1 или най-много P2.
    Последно редактирано от Esper; 13-05-26, 06:48.
    Враг усраине

Коментар

• Мойто е с 2 камери ИЧ и нормална. Може да снима и с двете. Може и в % да наслагва двете картинки. Напълно автономно. Има дълго меню -прави доста неща сполучливо.

Има едни коефициенти на ИЧ излъчване според типа/цвят на обекта. Трябва коректно да ги зададеш за правилна темп.
      В ръководството пише как да си я калиброваш към дадена повърхност.

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Уж германското е така - с 2 матрици.
        Може да снима на overlay с двете едновременно, по отделно,  в PiP режим и още нещо.
        Знам за коефициентите, уеднаквил съм ги и въпреки това си има разлика от около 3 градуса.
        Но това не е никакъв проблем, де - просто го отбелязах като факт.

• Ето как се справя скъпата камера (Testboy) спрямо евтината (Thermal Master) с проблемен обект за такива сензор.
      В примера лъскавото кенче е студено а кафето в картонена чашка - горещо.

Това е с Testboy:

А това с Thermal Master:

Не съм проверявал температурите с истински термометър но кенчето на първата снимка е много по-близо до истината от втората.
      Лепнах парче тиско върху него за теста да не бъде толкова шайни.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2026-05-14 071031.png Прегледи:0 Размер:580.9 КБ ID:7039005

Сега вече температурите от двете камери са много по-близки:

Кадрите от по-скъпата са в режим Overlay, демек сглобено изображение от двете матрици и се вижда разминаването в изображението.
      В зависимост от ъгъла то понякога е незабележимо а може и да са компенсира.

Ето кадър пак от нея но САМО с IR сензора:

И парелелно с нормалният 8MP сензор:

Ето и нещо още по-хладно.
      Тук пак е сглобено от двата сензора (Overlay) но разминаване почти не се личи понеже е от по-делеч:

Ще ги връщам тези дни на собствениците и ще си поръчам моя.
      Затвърдих си мнението, че измереното от такъв вид камерки е чисто информативно.
      Нещо като разлика между волтметър и индикатор на напрежение.
      Със сигурност може да се калибрира да е точно но зависи от толкова много неща и фактори, че никога няма да бъде гарантирано точно.
      Ако е специализирана камера за промишлена употреба и мерене на конкретни обекти измерените цифри може да бъдат верни.
      Тия работи.... Абе играчки с батерии
      Враг усраине

Коментар

• pansim
        pansim коментира
        Редактиране на коментар
        Много често е важна не точната температура а температурната разлика.
        И още по-често няма значение точноста - един елемент по платка например дали е 105гр или 115 обикновено индикира проблем

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        Давам си сметка и това е причината да си поръчам мое.
        Иначе още преди 20 години като бачках в металургията технолозите мереха температурата на излизащите от пещта блуми с безконтактни термометри.
        Технологията позволява наистина точни замервания при прецизна калибрация но на тия камерки явно не точност е идеята а баш разлика и визуализация.

• С така показани приблизителни стойности вече съм напълно съгласен и няма нужда да се съмнявам в тях

Поръчах си и моя - P2, в момента тече дискаунт от 10% при плоскоземците за марката.
      Нещо към 180 афро излиза a доставка няма щото опуках малко повече от 200 и се оказа безплатна.
      Значително по-компактна от P1 на колегата с която тествах до сега.
      Малко по-добър сензор и само това не ми харесва:

Hemoroid ONLY
      Ще видим като дойде - малко ме съмнява, че няма да работи на ябълка с ТъпеЦетка.
      Ако игнорирам това ще съм доволен дори да не отстъпва на P1 с резултати.

"Немската" сапунерка... Нещо не ме ме впечатли достатъчно.
      Но и нямах интерес към такова автономно устройство.
      Враг усраине

Коментар

• Гледам пикчъра и се чудя: колко интуитивно, мимимума е отдолу, максимума е в средата, а центъра е най-отгоре...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Китайска интуиция.
          Тове е част от странностите в менютата.
          Активиране дали да показва точно тези зони е... ами с проба/грешка.
          Според мен като са копирали оригинала доста им се е изместило индигото.

Мрежовите функции пък изобщо не успях да ги подкарам по абсолютно никакъв начин.
          Свързвам се към нея през Wi-Fi, отваря портове за HTTP/S, RTSP ама услуга зад тях - нихуя.
          Няма софтуер в сайта на производителя да кажеш, че трябва някакъв специализиран...
          Не се предлага дори обновяване на FW за този модел, изобщо доста странна работа!

Това горното за Testboy TV 296.
          Знам ли - ако е оригинална може пък и да работи по-адекватно!
          Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X