Аз от няколко дни си играя с двете за които писах по-горе.
Thermal Master си е откровено китайче, Testboy TV 296 по надпис е германско.
Почти съм сигурен обаче, че е китайско менте на оригинала - има абсолютно всички признаци на такова.
Едното е само с IR сензор и не работи самостоятелно.
Обаче пък работи със всичко - плод/зеленчук, хемороид, дограма, лайнукс.
Другото си е самостоятелно, като безогледален фотоапарат с голяма батерия, 8МP сензор + IR такъв.
Определено ми допада повече концепцията на китайчето.
Оптиката му е оптимизирана за макро а другият по-добър но при по-отдалечени обекти.
Китайчето се оправя по-лошо с измерването на проблемни обекти - лъскави например.
Каквото и да правих при измерване на едни и същи неща двете камери имат 2-3 градуса разлика.
Това ми се струва нормално за... Играчки.
Почти съм сигурен, че тия дни ще си поръчам или същият модел - P1 или най-много P2.
Thermal Master си е откровено китайче, Testboy TV 296 по надпис е германско.
Почти съм сигурен обаче, че е китайско менте на оригинала - има абсолютно всички признаци на такова.
Едното е само с IR сензор и не работи самостоятелно.
Обаче пък работи със всичко - плод/зеленчук, хемороид, дограма, лайнукс.
Другото си е самостоятелно, като безогледален фотоапарат с голяма батерия, 8МP сензор + IR такъв.
Определено ми допада повече концепцията на китайчето.
Оптиката му е оптимизирана за макро а другият по-добър но при по-отдалечени обекти.
Китайчето се оправя по-лошо с измерването на проблемни обекти - лъскави например.
Каквото и да правих при измерване на едни и същи неща двете камери имат 2-3 градуса разлика.
Това ми се струва нормално за... Играчки.
Почти съм сигурен, че тия дни ще си поръчам или същият модел - P1 или най-много P2.
Коментар