Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за електроника,оптични кабели,интернет мрежи,сплайс машини OTDR рефлектометри и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MCX като конектор сигурно е дори по-добър и производителен от BNC но не и за измервателна техника.
    Даже за уред използван инцидентно.
    Просто не е правен да се цъка често както се случва обикновено с уреди.
    Баш като да туриш 3.5мм жак на поялник.
    Не, че не става… Очевидно.
    Но това не означава, че е ОК да си прави на сериозно!!!
    Враг усраине

Коментар

• Кой ги знае...
      Велерци имат компактен поялник със сменяеми човка-нагреватели, с мощност 150 W @ 24V, които са точно със жак 3.5 мм.
      Ами работят без забележки.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Сигурно имат - Miniware не са измислили тази простотия да турят нагревател на жак за слушалки сами

А MCX не понася толкова включвания и изключвания каквито се очаква да има в тестово оборудване и измервателна техника.
        Не че точно този клас уреди са предвидени за интензивна употреба но пак не ми изглежда съвсем редно да се забърквам в това.
        Освен това адекватни сонди за високи честоти се намират - вЕрно с пари обаче най-често са на BNC а не на някакво фенси чики-рики
        Нема да си кривя душата, че е дребният цирей е компактен ама то има дори по-малки и от него!

Иначе аз що да не взема и да си пусна ток до беседката с коаксиал на F конектори.
        Ще надпиша в каква посока на включват щепсела в другият край и работата е свършена.
        Хем универсално хем бюджетно.

Такива извращения за съжаление се срещат не само по селски навес.
        Преди десетина години SENA - водещ производител на BT интеркома за каски продаваше кабел за зареждане от кола към стандартното за тогава Micro USB.
        Само, че напрежението не беше никак стандартно - 10 вместо 5V а по това време нямаше QC протоколи.
        Дори да е имало в този кабел имаше просто 3 диода в серия а "защитата" беше само една лепенка на кабела.
        На нея със ситни червени буквЕта пишеше да не се ползва на друго освен SENA.

Доста по-малка отколкото аз бих турил на щепсела с коаксиала

Та си мисля, че не е сухарско да се спазват някои правила кое за какво е.
        Иначе за можене - всичко може.
        Враг усраине

Коментар

• Наколно пъти вече работих с портативният DSTouch.
          Оставам си на първоначалното силно положително мнение за него.
          Обаче имам подозрение, че вероятно за мен щеше да е по-подходящ 50MHz модел.

Ограничение на 150MHz модел до което стигнах е входната чувствителност.
          10mv/div в някои случаи са недостатъчни а 50MHz модел съответно има 1mv/div.

Но и по-малък буфер в който помни едно замерване.
          И съответно по-ниско семплиране на сигнала - 200 MS/s срещу 1 GS/s на моя.

Добре е да се вземат предвид тия особености като избира - в случая не е просто колкото повече - толкова повече!
          Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
          X