Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за електроника,оптични кабели,интернет мрежи,сплайс машини OTDR рефлектометри и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой да е купувал от тук подобен тип инструмент за вадене на пинове?

Предпочитам дръжка и сменяеми накрайници като от снимката!
    Имам от мъничките на синджирче - стават ма е малко съклет.
    А и ми требва 2 комплект пък не ми се чака - снимката е от хамазоня.
    Враг усраине

Коментар

• Не дочетох, че от малките имаш и цяла страница ти бях снимал. Това е удобно (вероятно), ама не съм виждал тук. Толкова много пинове ли вадиш?
      Последно редактирано от drukman; 11-01-26, 09:37.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Съединител - долен, ляв педал.
      Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Ми реално не, върши ми работа и моето.
        Мога да си взема още едно подобно от тук примерно ама понеже искам да купя за офиса си мислех едното поне да е различно.
        Тия с дръжките дават "заявка" да са по-удобни но и гарантирано са бая по-скъпи.
        Това на снимката беше към 30 афрота в хАмазоня и даже има вариант за 50+.

Сигурно ще взема някакво от линка по-горе - и без т'ва имам натрупани няколко неща в кошницата там!

П.С: Е такива са тези, дето имам:

И като се замисля след като до сега са ми вършили добра работа и не са се потрошили май най-разумно е да си викна пак такова.
        10 кинта не са 70+ и преди да дойде афрото а то няма от скъпите тука та хептен е лесно
        Последно редактирано от Esper; 11-01-26, 10:53.
        Враг усраине

Коментар

• Това е половината комплект. Аз съм си купил 2 пълни (с кейса барабар), знаейки от къде и за колко съм ги купил. Още нямам крив или счупен .... за 4-5 пъти ползване.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:PinRem.jpg Прегледи:0 Размер:412.0 КБ ID:7021535
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Съединител - долен, ляв педал.
          Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• Преди малко преаранжирах няколко PHA конектора от тоя тип:

Компотаджийският, то аз основно за такива и MOLEX-и основно ги ползвам.
            За пореден път не успах да го направя с двойният гребен долният вид:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot from 2026-01-12 08-37-47.png Прегледи:0 Размер:90.3 КБ ID:7021550

Откопчавам си ги с горните като прибирам двете закопчали една по една.
            Може би моят инструмент е по-китайски, може пък и да няма за точно този растер пинове.
            Малимубабата днес ще поръчам още един подобен комплект от тук и ще видя с него дали ще става.

Не е проблем и така, става по-бавно ама и аз не го правя особено често.
            Враг усраине

Коментар

• Тръгнал си по грешна пътека...
              Конкретно за тия конектори "Вюрт електроникс" продават такива. От по-бюджетните производители, (не Амфенол, АМП, Самтек , Хироши и т.н.) комай те са единствените които предлагат "пълно обслужване - конектора и инструменти за кримпване и разпинване.
              Та, след тоя дълът увод - предлагат тул за разпинване на техния "PHA", който работи без забележки. Тествано.
              Да добавя, че техния конектор PHA има коренно различно означение.

Не знам дали ти се налага да кримпваш подобни конектори, ама и въчната им кримпвачка работи много добре. Преди да я купя не бях успявал да получа толкова добър резултат.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Хм, дай конкретен линк на тула за вадене.
                Основно такива се налага да разпинвам та нещо конкретно за конектор ще е оправдано.
                Кримтвачка... зависи от цената, не съм фен на технологията.
                Много по-рядко се налага да правя и ги запоявам.
                Но не е невъзможно и да взема комплект.

Може и на лично.
                Враг усраине

Коментар

• Те ги те.

Относно цените... Не могат да се сравняват с цените на китайските инструменти за кримпване, особено с тия от алито и темуту, но и инструментите са коренно различни. Дори на външен вид.
                  А когато като критерий сложим и "дали и каква работа си свършил, и за колко време", цената им става съвсем човечна.

WE имат локално представителство. Ако Гуги не помогне с информация за контакт, кажи и ще дам такива.

А тия китайски л@йненца на синджирче дори не искам да ги обсъждам.
                  Някога, случайно, може и да свършат работа. Евентуално...
                  И са направени от ламарина за капачки за буркани и "гилзи" за кабели...
                  Последно редактирано от ittso; 12-01-26, 09:42.

И коментаторите...

Коментар

• Мерси!

Излиза, че вадачката е около 30+ афро а ръчният кримтер към 300.
                    Вадачката може да се опитам да я поръчам, мисля да я видях във Фарнел.
                    Иначе Вюрт знам, че се изнесоха в посока СО (след околомрсното) но не съм ходил там.
                    Ще видя през комет дали ще се оправя ако не - здраве.
                    То цените и на двете не са ми особено оправдани при тоя обем работа.

П.С: Поръчах вадачката през Комет, току що я въведоха като артикул.
                    Таман 42 чифута, дано да си струва
                    Последно редактирано от Esper; 12-01-26, 10:17.
                    Враг усраине

Коментар

• Затова индиректно казах да се свържеш с представителството, да уточниш какво те интересува и те да ти изпратят оферта.
                      Цените при каталожните търговци за продуктите на WE са досадни...

И коментаторите...

Коментар

• Не ми се занимава а и както казах не съм особен фен на кримтването.
                        Безмислено е да платя толкова скъп инструмент за дейност, която хейтя.
                        В комет имаше разни неща на изчакване и с това тулче просто занулих кошницата.
                        Враг усраине

Коментар

• Кое за каквото си е

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image_20260115_112507.jpg
Прегледи:76
Размер:149.7 КБ
ID:7021913

Не, че не свърших същата работа онзи ден и с китайските "стафитки" на синджирче.
                          Също така вероятно чайника със зелена дръжка най-горе щеше да бъде по-практичен инструмент.
                          И малко по-скъп.

Това е проблема с тях - никога не знаеш какво ще ти се падне.
                          А с този си беше ясно от начало, че ще бъде скучно - демек просто ще работи
                          Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                            Днес минах през магазина и взех “термометрите”.

Доставих двата обещани и с моите 2 броя остана излишен един, както бях обявил.

Обаче

Разочарован съм след като си поиграх в къщи с останалите.
                            Дори е на крачка да изпадне в категорията “Гъша Хуйня”.

Показва потенциал в края на свободен кабел, който върви успоредно с фазата.
                            Реагира на него по абсолютно същият начин, както фазата.
                            На същият кабел обикновен фазомер с глимка.

Реагира така и като се допре до несвързано заземяване/зануляване на контакт.

Ясно е, че е нормално на прехвърля индуктивно енергия към отворен от двете страни кабел но това НЕ ТРЯБВА да се показва като потенциал.
                            Точно както не го показва и класически фазомер!

https://youtu.be/mnlnDqlgpn0

Крайната клема в дъното на видеото е прекъсната от реле фаза.
                            Според флука няма никакво значение релето дали е сработило или не.

Тъпня!

Та едната бройка все още се продава ако някой намира въпросната ситуация за нормална.
                            За мен НЕ Е!
                            Ще върна хронологията на темата с няколко години.
                            Попадна ми сходен тестер производство на Gosen Metrawatt.
                            Бях приятно изненадан, че дойчовците все още съществуват, работат, и не са се поддали на покитайчване.
                            Не само това, ами и не се срамуват да искат истински пари за продукцията си. Да, не продават в темуту, експреса или пещерата на али.

За уреда - изглежда добре направен, като освен функциите на флукето има тестер за поредността на фазите и наличие на магнитно поле. Както ме светнаха, последното било безценно за детекция на захранено реле. Не само да му се подаде напрежение, ами и бобината му да създаде магнитно поле. Тоест, не е прекъснала.
                            За разлика от флукето стандартния му обхват започва от 50V, а допълнително може да се превключи на 20V. Което прави уреда доста шумен - има склонност да детектира космически лъчения. Това леко на шега. Нямам задълбочени наблюдения. Запазвам си правото да ревизирам тая част от мнението си след по-продължителнба експлоатация.
                            Също така има и вибратор. Може би е полезен ако на смяна е глухия жичкаджия...

И коментаторите...

Коментар

• Привикнах с флюка, използвам го като няма голямо значение какво показва.
                              Случва се понякога да показва и верни неща, всъщност станаха по-често верни.
                              А когато има значение си търся пробните лампи или истински фазомер

Сподели след време как е този спрямо него.
                              Аз повече пари за такава глупост не давам - дори и да работи винаги
                              Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                              X