Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Ако бюджета позволява вземай от върховите серии на Samsung. Panasonic.LG или Philips.

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
      Ако бюджета позволява вземай от върховите серии на Samsung. Panasonic.LG или Philips.
      Върховите серии на Сони са далеч по напред от LG и Philips.
      Последно редактирано от Pacific; 27-06-13, 11:01.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
        Върховите серии на Сони са далеч по напред от LG и Philips.
        Sony далеч не са това което бяха.Ако човек е фен на марката или иска да плати за име няма лошо,но в един телевизор Sony кажи речи няма нищо Sony...

Коментар

Sony далеч не са това което бяха.Ако човек е фен на марката или иска да плати за име няма лошо,но в един телевизор Sony кажи речи няма нищо Sony...
          Схемните решения и софтуера са си на Sony. И определено разлика има. При Panasonic - пак така. Като пуснеш например нещо от сорта на Канал 3 или ТВ Европа, разликите лъсват с пълна сила. Те иначе нямаше да имат шанс пред LG и SAMSUNG, дето сами си правят и панелите и чиповете.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То и в един автомобил Мерцедес или БМВ няма кой знае колко детайли произведени от тях, ама си ги карат хората и не се оплакват много много...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Същия проблем имам като Ванката (Чинела),нов телевизор за дневната препоръчайте нещо-разстояние на гледане 3-4 метра,не държа на WI FI ,но да има отворен браузър,ще го включа направо с кабел към рутера.Спрял съм се на размер 42 инча,но не знам дали няма да ми е голям-дайте мнения и помощ.Благодаря.
              Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
              Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
              0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнение
                Същия проблем имам като Ванката (Чинела),нов телевизор за дневната препоръчайте нещо-разстояние на гледане 3-4 метра,не държа на WI FI ,но да има отворен браузър,ще го включа направо с кабел към рутера.Спрял съм се на размер 42 инча,но не знам дали няма да ми е голям-дайте мнения и помощ.Благодаря.
                Panasonic TX-L42ET60E.

Ако ще се гледа под големи ъгли обаче - или плазма, или аналогичен модел с MVA матрица. На Panasonic има точно същия на външен вид но не 3D, по-евтин, и с MVA матрица. Искаш да ти ги сложат един до друг, пускаш ги и двата + плазмата и си избираш на вкус. Аз точно така направих и определено не съжалявам за избора си. Точно от малко над 3 метра го гледам. Безупречно (ИМХО) качество на картината, независимо от източника и качеството му.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Оптималното растояние за гледане е от 3 до 5 пъти диагонала на екрана.
                  Ако е плазма да е Панасоник, ако е LCD да е СОНИ
                  Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                  Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
                    ...ако е LCD да е СОНИ
                    Тсъ. При това категорично тсъ! И това гледах в магазина. Аналогични по цена SONY и LG категорично не ме грабнаха с нищо в момента, в който им пуснах едно не дотам качествено филмче от флашката.

Коментар

Панасоник - най-доброто съотношение цена-качество-надеждност.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                        Панасоник - най-доброто съотношение цена-качество-надеждност.
                        Моите впечатления са от малко градче, където поради спецификата на работатта ми съм влизал в почти всеки дом с телевизор.Без теория, само практически!
                        Панасоник-няма оплаквания, СОНИ-имаше една партида Румънска сглобка -имаше софтуерни бъгове и ъптдейта ставаше само в сервиз,LG -на десетина дефектира дънната платка още в гаранционен срок, Филипс и ТОШИБА софтуерни бъгове , но пък ъпдейта може да стане по интернет или с флашка.
                        Това с флашката да се гледат филми ,трябва да се форматира преди запис на филм , за да не остане някой вирус, който да скапе софтуера на телевизора.
                        Лично мнение , не е най-добрата идея да се гледат филми през флашка, всеки телевисор има PC вход и филми теглени от нета ги пускаш на компютъра и готово!А може и през hdmi ако компютъра има такъв изход.
                        Щом си дал 1500 за ТВ , дай още 250 лева за една мултимедия и си гледаш всякакви възможни формати.
                        И накрая за ПАНАСОНИK ,какво означават цифрите и буквите на модела

Маркировка на телевизорите Panasonic
                        Най-лесно ще бъде, ако използваме за пример някой конкретен модел. Нека бъде Panasonic VIERA TX-P42G20E.
                        За информация - VIERA идва от англ. VisualEra (Визуална Ера) и е търговска марка на Panasonic за телевизорите с плосък екран.
                        T - телевизор
                        X - произведен за Европейския континент (C обозначава, че е за Америка - Северна или Южна, H - за Азия, Нова Зеландия или Австралия)
                        P - плазмен (L - за LCD). Ако след него веднага върви буквата R - значи е произведен конкретно за Русия, F - за Франция
                        42 - размер на екрана (диагоналът в инчове, 1 инч = 2,54 см)
                        G - серия *
                        2 - година на модела **
                        0 - дизайн (цвят) ***
                        E - конкретен регион (съответно - с какъв тип тунери е снабден
                        телевизорът) ****
                        Последна буква - цвят на корпуса *****

* Серии:
                        G - "Най-добър избор за домашно кино". Плазмените телевизори от тази серия отлично възпроизвеждат движещи се обекти благодарение на технологията 600HzSub-FieldDrive,контраст - 2 000 000:1. LCD телевизорите са екипирани с технологията 100HzMotionPicturePro + MotionFocus, контраст - 20 000:1. Върхова серия, по-скъпа съответно.
                        Z - супер тънки и стилни телевизори (дебелина - около 1 инч). Отлично възпроизвеждат картина с движещи се обекти благодарение на технологията 600HzSub-FieldDrive,поддържат VIERACast.
                        V - телевизори, снабдени с най-новите интерактивни и мрежови възможности. Поддържат VIERACast, цветовете са ярки и наситени, благодарение на разширената цветовапалитра с DigitalCinemaColour, флагманска серия.
                        S - "Най-добър избор за почитателите на видеоигрите" (или на чист български - за хардкор геймърите ). Специален режим за видеоигри. Плазмените телевизори сас 550HzSub-FieldDrive и удароустойчив защитен екран . LCD телевизорите са с матрица IPSAlpha, продължителност на живота на телевизорите - около 60 000 часа.
                        U - само плазми, тази серия е сходна с S серията, но има следните разлики - телевизорите не са снабдени с филтър против отблясъци, нямат D-sub вход, 2xHDMI вход,бюджетна серия.
                        X - "Телевизор за цялото семейство" - система за управление VIERALink, дълбок и наситен черен цвят. Продължителност на живота
                        за плазмите - 100 000 часа,за LCD телевизорите - 60 000 часа.
                        C - аналогична със серията X. Разлики - телевизорите нямат D-sub вход, нямат филтър против отблясъци, 2xHDMI вход, бюджетна серия.
                        A - телевизори, предназначени за Азия, базова серия.

** Година на модела:
                        1 - 2009 година
                        2 - 2010 година
                        3 - 2011 година
                        и т.н.

*** Дизайн (цвят):
                        0 - черен
                        1 - сив

**** Регион (тунер)
                        Y - Европа - DVB-T/C(MPEG2, MPEG4-AVC (H.264)
                        E - Европа - DVB-T(MPEG2, MPEG4-AVC (H.264)
                        (Това е приетият и в България стандарт за цифрова телевизия)

A - Австралия
                        B - Великобритания (ако втората буква е "X" - TX-P42G20B)
                        B - Бразилия (ако втората буква е "C" - TC-P42G20B)
                        C - Китай
                        D - Индия
                        H - Хонг Конг
                        P - Саудитска Арабия
                        S - Сингапур
                        T - Тайланд
                        U - САЩ
                        X - Мексико
                        Z - Нова Зеландия
                        (няма да ги изброявам всички, защото за България не вършат работа)

***** Цвят на корпуса:
                        Ако липсва буква - по подразбиране - черен
                        W - бял (от англ. white)
                        S - сребрист (от англ. silver, )
                        P - пурпурен
                        Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                        Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Малко по-пълна (и разлина) версия:
                          пример-TX-L37DT30ES
                          T - телевизор
                          X - континентално предназначение
                          • X - за Европа
                          • H - за Близкият изток ,Азия, Австралия и Нова Зеландия
                          • C - за Северна и Южна Aмерика

L - LCD
                          F - софтуерно ограничен тунер- мoдели без DVB-C тунер [*]F - model for France - with only DVB-T [*]R - model for Russia, Ukraine, Belarus, Kazakhstan - only with DVB-T [/LIST]

37 - размера на екрана в инчове
                          D - серията
                          • W - флагманска серия 2012
                          • D - флагманска серия
                          • E - бюджетна серия
                          • V - флагманска серия 2011
                          • G - върхова серия 2011
                          • S - бюджетна серия 2011
                          • U - бюджетна серия
                          • X - бюджетна серия
                          • C - начална серия

T - специфика и регионално предназначение
                          • T - 3D серия
                          • W - (GW) регионален код - Швейцария и Германия
                          • F, N, S - това са модели по поръчка на търговски вериги /разликите са в дизайна, цвета и оборудването

3 - година на модела:
                          • 1 - 2009г
                          • 2 - 2010г
                          • 3 - 2011г
                          • 5 - 2012г
                          • 6 - 2013г

0 - определя дизайна и стойката/ :
                          • 0 - /G20,G30 - в щатите e G25,G35/
                          • 1 - /G21,G31/
                          • 2 - /G22,G32/
                          • 3 - /G23,G33/
                          • 4 - /G24,G34/
                          • 5 - /G25,G35/

Е - регионално предназначение /вградените тунери/:
                          • E - Europa DVB-T/C/S/S2 (MPEG2 and MPEG4-AVC(H.264)) (в по-евтините модели DVB-T/C)
                          • J - Europa DVB-T/C/S/S2 (MPEG2 and MPEG4-AVC(H.264)) (в по-евтините модели DVB-T/C)
                          • Y - Europa DVB-T/T2/C/S/S2 (MPEG2 and MPEG4-AVC(H.264)) (в по-евтините модели DVB-T/T2/C)
                          • L - Europe Irish с 300euro повече от Британските DVB-T (MPEG2 and MPEG4-AVC(H.264))
                          • B - Britain or Brasil/TC-P65VT20B/ имат вградени DVB-T/T2/C/S2
                          • S - Singapure, Indonesia and Philipinnes
                          • P - Saudi Arabia
                          • K - Asia - Malaysia
                          • A - Australia
                          • Z - New Zeeland
                          • T - Thailand
                          • M - Kuwait, UAE, Egypt, Lebanon, Syria T
                          • C - China
                          • H - Hong Kong
                          • D - India, Nepal TH-P65VT20D
                          • R - Iran TH-P65VT20R
                          • W - Taiwan TH-P65VT20W
                          • U - United states TC-P65VT20U
                          • X - Mexico TC-P65VT25X

S - цвят на корпуса:
                          • - - липсва буква black /черен/
                          • W - white/бял
                          • S - silver/сребрист
                          • P - purple
                          • A - antracit

A - ??
                          За по-детаилно обсъждане на конкретни модели от масовите марки - в setcombg.com си има нарочни теми с линкове към ревюта, технически подробности и т.н.

И пак - не се прехласвайте по екстрите, честотите на опресняване и т.н. Те вършат, каквото вършат, но по-важно е какво се случва като седнеш да гледаш. 2/3 от екстрите на моя са умишлено изключени, и за добро.

Ако помня добре, моя също може да се ъпдейтва по инернет. Тоест и това вече не е "патент" на определена марка.

И друго - купувайте възможно най-нов модел. Понякога разликите с миналогодишния са съществени. Евентуално във високия клас понякога си струва да се купи миналогодишен върхов модел, защото цената му е като на тазгодишните от среден клас, пък се случва да е по-добър от тях в това-онова.
                          Последно редактирано от sparkybg; 28-06-13, 13:37.

Коментар

Ок, искам мнения за конкретните модели:

Панасоник TX-L42DT60 или Самсунг 3D UE-40F8000

Изборът ми засега клони към Самсунг, но бих се радвал на повече мнения, на Спарки не му вярвам, той е пристрастен.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                              Ок, искам мнения за конкретните модели:

Панасоник TX-L42DT60 или Самсунг 3D UE-40F8000

Изборът ми засега клони към Самсунг, но бих се радвал на повече мнения, на Спарки не му вярвам, той е пристрастен.
                              Отиваш в магазина, слагаш ги един до друг, гледаш.

А че съм пристрастен - така е. Телефона ми е Samsung и друго не искам, а телевизора ми е Panasonic, и пак друго не искам.

Edit: Имай предвид - Panasonic-а е с 3d цайси като на кино Арена, струващи по 2-5 кинта, а Самсунг-а е с активни, няколко десетки пъти по-скъпи, дето не се знае дали след примерно 5 години все още ще се продават, с батерии са, и т.н.
                              Последно редактирано от sparkybg; 28-06-13, 14:51.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Edit: Имай предвид - Panasonic-а е с 3d цайси като на кино Арена, струващи по 2-5 кинта, а Самсунг-а е с активни, няколко десетки пъти по-скъпи, дето не се знае дали след примерно 5 години все още ще се продават, с батерии са, и т.н.
                                Комплект очила за двама 30 лв, демек бройката е 15 кинта - не са десетки пъти по скъпи. Кои са по-добри нямам на идея, но след 5-10 години тв-тата, които ще се продават 3D ще са без очила най-вероятно.
                                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X