Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Плазма или LCD?

Малко повдигане на темата - има някакво развитие при плазмената технология, която отвръща на удара от страна на LCD! Като разделителна способност вече всички имат FullHD. По-новите плазми са без вентилатори. Като картина - продължават да държат по-добър контраст и (субективно) малко по-хубави цветове от аналогичните LCD. Животът и на двете технологии е близък, ако не ме лъже паметта май е малко по-добър в полза на плазмите (те бяха около 100 000 часа, а другите към 60 000)

LED LCD - при тях доколкото знам контраста е значително подобрен, но все още имали някой много дребни забележки по предаването на цветовете. Другото при тях е че са доста тънки, леки и икономични. Допълнително че сега са и модни...
    Георги Гатев

Коментар

В момента едни от най-добрите предложения са тазгодишните плазми на Панасоник - с G10 и G15 панели. Освен значително подобрените качество и живот в момента се предлагат с единствената и уникална по рода си удължена гаранция от 5 години. Освен това могат да се похвалят и с до 600 херца технология, наличието на вградени плеъри/при Панасоник засега само за разглеждане на снимки/ и много по-малка консумация и греене. Плазмите на Самсунг като В650/651/652 също са на високо ниво. От тази година Пайъниър спират производството на легендарното Kuro и почват да работят с панели на Панасоник. Внимание заслужават още някои модели на Тошиба Regza, LG LH 5000 и нагоре и някои модели на Филипс предимно от високите серии. LED LCD телвизорите както се каза по-горе все още не са доизкусурени и дават определени детски дефекти. Пазарът е затрупан с тв техника, но цените все още са прекалено високи в сравнение с международния пазар. Това сигурно щото сме по-богати от западняците.

Коментар

Набелязал съм една плазма на панасоник 42" с G12 панел - трябва ли да ме притеснява това което се говори за "прогарянето" на панела или проблемът е решен при новите модели ?
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
          Набелязал съм една плазма на панасоник 42" с G12 панел - трябва ли да ме притеснява това което се говори за "прогарянето" на панела или проблемът е решен при новите модели ?
          Определено е работено сериозно върху проблема. Това прогаряне става все по-трудно. Дори да работи цял ден на един канал и да се отпечата логото на канала върху екрана, след няколко смени на каналите се оправя и изчезва. Сега, ако го ползваш като дисплей за работа в интернет е възможно да се получи някакво прогаряне в случай , че го забравиш на статична картина и излезеш за по-дълго време. Затова специалистите съветват ако ще ползвате телевизора и като компютърен дисплей да си вземете LCD. Ако ще го ползвате предимно за гледане на филми и телевизия изберете плазмата.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
            Имам Плазма от 4-5 години и я взех втора ръка на 2 години - Детето гледа филмчета на нея ПОСТОЯННО (то и да не гледа тя си работи) До сега не забеляазвам КАКВАТО и да е Промяна, камо ли "прогаряне" може би късмет или пък си е нормално

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Имам Плазма от 4-5 години и я взех втора ръка на 2 години - Детето гледа филмчета на нея ПОСТОЯННО (то и да не гледа тя си работи) До сега не забеляазвам КАКВАТО и да е Промяна, камо ли "прогаряне" може би късмет или пък си е нормално
              Абсолютно нормално си е. За да прогори някой пиксел трябва бая време да стои на статична картина.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                ........ Пазарът е затрупан с тв техника, но цените все още са прекалено високи в сравнение с международния пазар. Това сигурно щото сме по-богати от западняците.
                Дай ми пример за по-евтин самсунг точно от тези модели - 530, 551, 610, 630 на запад (напр. в Англия) моля те. Като гледам онлайн магазините там цените са с 50-ина лв. по-ниски (на 2100 лв. телевизор). Тук като бяха пуснали прИмоция да върнеш стар телевизор и да си купиш нов с 10% надолу беше доста оферта.
                Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
                  Дай ми пример за по-евтин самсунг точно от тези модели - 530, 551, 610, 630 на запад (напр. в Англия) моля те. Като гледам онлайн магазините там цените са с 50-ина лв. по-ниски (на 2100 лв. телевизор). Тук като бяха пуснали прИмоция да върнеш стар телевизор и да си купиш нов с 10% надолу беше доста оферта.
                  Така е, по-евтини са , но не мисля че им важи гаранцията. Тоест не е общоевропейска, така че преди да се насочиш да купуваш оттам провери тоя въпрос. Отделно на това стои винаги въпросът с транспорта, и плащането на ДДС тук. Що се отнася до промоциите и в момента има промоция в Техномаркет и някои добри телевизори са с подобни проценти надолу. На 6 декември тази промоция изтича и ще влезе в сила друга. Общо взето в Техномаркет редуват промоциите си , като се въртят приблизително около 10 % надолу. Според мен купуването на телевизор от чужбина е малко приключение и ако тук е малко по-скъпо не бих купил отвън. Дори и само заради гаранцията.

Цени в Англия.
                  http://www.richersounds.com/productlistmanu/LCD2/SAMS/1
                  Последно редактирано от Тихомир; 03-12-09, 22:19.

Коментар

Аз работя в магазин за техника и съм повече за LCD или LED не на плазмата има по малък живот и по голяма консумация и много топли ако някой иска радиатор в дома си да си земе плазма супер е топли а и гледаш тв
                    Богат е този който е мъдър. Бъдете богати.

Коментар

Първоначално публикуван от TeneresHell Преглед на мнение
                      Аз работя в магазин за техника и съм повече за LCD или LED не на плазмата има по малък живот и по голяма консумация и много топли ако някой иска радиатор в дома си да си земе плазма супер е топли а и гледаш тв
                      Единственото вярно е, че има по-голяма консумация, но в тазгодишните модели и тя е сериозно редуцирана.
                      Животът на дисплея на моята плазма(Panasonic 42G10E) е 100 000 ч.
                      Не грее. А това за радиатора няма да го коментирам изобщо.

Коментар

Не греят толкова плазмите,колкото се говори.Имам два Филипса-42 инчови,единият плазма,а другият ЛСД.Разликата в температурите на двата е минимална,но за сметка на това плазмата дава по-добър образ.

Коментар

Не ги ли забраниха плазмите в ЕЮ?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Не ги ли забраниха плазмите в ЕЮ?
                            отказаха се.

Коментар

А защо са иска ли да ги забранят,пак нещо свързано с екологията ли?

Коментар

Първоначално публикуван от stangista007 Преглед на мнение
                                А защо са иска ли да ги забранят,пак нещо свързано с екологията ли?
                                Заради жаждата им за електричество. Не са енергийно ефективни, демек.

Да се замислят да побутнат производството на AMOLED. Хем най-ефективни - повече и от LCD, хем теоретично може да се постигне перфектно качество на картината, под всякакъв ъгъл.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X