Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател:?:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: „Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
    Прочетох темата от другия форум, трябва да настояваш той да го чуе на място за да не стане само да разнасяте лампите наляво надясно. Няма нищо лошо в коментарите по възникналия проблем, не виждам някой да е обидил с нещо производителя, винаги могат да възникнат усложнения. Не греши тоя който нищо не прави.
    +1
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Или направо лампи.
      Правилно! Имам много усилватели - германиеви, силициеви, интегрални, хибридни, произведени от големи фирми и такива от не толкова прочути. И имам само един лампов, но когато свирне, мед ми капе на душата. Даже не е Хай Енд.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ясене, изобщо не повишавам тона. Просто помолих да не го ровите повече. Ако съм допуснал някаква грешка, да мога да си я намеря.
        Относно това да го чуя брума при доктора, няма как да стане. Идвам до София по работа, не съм сам, буса с който идваме е пълен със стока за магазини и други обекти. А те дават зор да си получат стоката колкото се може по-рано.Не виждам с какво ще объркам плановете на доктора за понеделник. Това дали той ще дойде до кръстовището, където се срещнахме преди, и после ще ме води до дома му да взема усилвателя, или директно да го донесе, е все тая. Дори при първия вариант само ще си губим времето и двамата.
        Моите творения http://eltehnoaudiodiy.blogspot.bg/

Коментар

Настоявам да го чуеш на място, живея на също толкова централна улица. Последно загуби повече от 10 min да ме чакаш...
          LZ1EMS

Коментар

Ок. Тогава ще стане след като си разкарам стоката. Разбирай след 15 часа. Евентуално по-рано, но зависи колко обекта ще имам да обикалям. Ще ти се обадя по тела, като свърша.
            Моите творения http://eltehnoaudiodiy.blogspot.bg/

Коментар

Идеално, да не излизам от работа. Благодаря, оценявам го
              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Еeltehno Преглед на мнение
                Относно това да го чуя брума при доктора.
                Най добре ще е защото ти самия изтъкна няколко пъти че на твойте колони не го чуваш. Да бориш проблем който не чуваш е предпоставка да не го пребориш.
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

В интерес на истината, когато Спарки и Ясен бяха у нас включих и друг чифт говорители, на които „брума" също го имаше, макар и не толкова силен. Възможно е чувствителността на тонколоните също да има значение...
                  LZ1EMS

Коментар

Докторе , докторе зАхванал си се да оправяш булка на мегдана ......................................
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      В интерес на истината, когато Спарки и Ясен бяха у нас включих и друг чифт говорители, на които „брума" също го имаше, макар и не толкова силен. Възможно е чувствителността на тонколоните също да има значение...
                      Извинявам се за въпроса, но каква е тази величина "чувствителността на тонколоните"?
                      Ако може малко повече да обясните, че имам някакво инфо, но то явно не се "връзва" с написаното от Вас. Най вероятно аз греша.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Чувствителността на колоните е грубо казано КПД ама изразено в други единици. Мери се в паскали за корен от ват. В случая трябва да се каже чувствителността им конкретно на тази честота, в това помещение.

п.п. да бяхме измерили стаята - да не се окаже че резонира на 50 или 100 херца. Емо, я дай мерки?

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Извинявам се за въпроса, но каква е тази величина "чувствителността на тонколоните"?
                          Ако може малко повече да обясните, че имам някакво инфо, но то явно не се "връзва" с написаното от Вас. Най вероятно аз греша.
                          Звуково налягане в децибели, създадено на 1 метър по оста от 1 ват ел. мощност.

Ама не помня с какъв сигнал се мереше. Синус или бял шум?

п.с. за 40г. доста неща се забравят.....

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Практически казано, дали на колоната ще чуваш ясно шум от листа или тихи чинели,метлички,кастанети.
                            За мен лично е най-важната характеристика и всичко под 89db не заслужава внимание.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Звуково налягане в децибели, създадено на 1 метър по оста от 1 ват ел. мощност.

Ама не помня с какъв сигнал се мереше. Синус или бял шум?

п.с. за 40г. доста неща се забравят.....
                              Мери се с каквото имаш, защото зависи от спектъра на сигнала. АЧХ на тонколоната е чувствителност срещу херци. Когато не е казано на какви херци е измерено обикновено е на 1000.

Коментар

Да, де НО някой свалял ли е АЧХ на озвучителните тела на Емо и някой знае ли дали призводителя на усилватели дали не ги пробва с два високоговорителя без кутти на работния му плот или има озвучително тяло със "стръмен" филтър за честоти под 100 Hz.
                                Би трябвало, ако коректно е измерено отношение сигнал/шум да дава инфо за усилвателя в диапазон от 20 Hz до 20 КHz, или това са дребни подробности написани само на хартия, на които всеки истински хайфист не обръща внимание.
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X