Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател:?:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: „Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател

Е аз спойки не мога да правя, ти искаш да чувам леко брумене ...

Сега да поясня малко, че явно не се изразих правилно.
    Не е скъсана спойката. Използвани са едножилни кабели. Кабела се е скъсал до самата спойка. Всичко това е в термошлаух. Не може и да се види визуално. Хванах го , след като измерих променливите напрежения от трафа до кенотрона.

И още нещо. Не съм искал да засегна никого. Ако има такива, да приемат моите извинения.
    Моите творения http://eltehnoaudiodiy.blogspot.bg/

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
      Днес измерих върху кондензатора 240 V...

p.s. Technics-a не излъчваше доловим „брум".
      Тогава измерихме напрежение от 240 V върху кондензатора в анодната верига. Струваше ми се ниско, вътрешно очаквах да бъде 300 V, поне...
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Еeltehno Преглед на мнение
        Не знам какво са гледали и дали изобщо са МЕРИЛИ, всички там мастори.
        Ако бяха измерили анодното щяха да го хванат веднага ... най-вероятно...
        И аз се чудя. Схема имаше, с контролни точки, и ясно указани напрежения в тях. Що не го хванаха...

Редакция:
        Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Браво. Много се радвам. Ламповите усилватели са качествено различни от останалите.
        Просто Друга Бира .
        Вярно, е но тук обсъждаме аудио техника. За бирата имаше друга тема.
        А и да се слагат всички лампови усилватели под общ знаменател, ми се струва доста пресилено.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Поне е ясно - брумът си беше 50 херца. Сега се поизясни и защо кенотронът толкова грееше.

---
          Впрочем има ли причина (освен естетика и традиция) в тези устройства да се ползват едножилни проводници? Скин-ефектът на медта при аудио-честоти е напълно осезаем.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            ... контролни точки, и ясно указани напрежения в тях...
            Я пак.
            LZ1EMS

Коментар

Нямаше ни схема, ни напрежения, когато аз ходих. И изобщо не ми мина през акъл да взимам скопо-мултицета.

При все това, малко ми е странно че нямаше разлика с втори кондензатор успоредно на първия, ако е било по захранване. От друга страна траф, натоварен несиметрично, прави едно-друго по всичките си намотки и не само по намотките.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Що? Отворена намотка.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не е проблема в отворената намотка, а в това че трафа се товари несиметрично само в единия полупериод. В такъв режим се държи като с примерно 5 пъти по-голяма разсеяна индуктивност, а тя на класически траф и без друго не е хич малка, както ще да е навиван. Понякога и шуми акустично директно от намотките. Сега, вероятно консумацията от другите (отоплителните) намотки малко "демпферира" тоя ефект, ама точно колко няма как да преценя.
                  Последно редактирано от sparkybg; 04-11-16, 23:32.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Нямаше ни схема, ни напрежения, когато аз ходих...
                    Така де, нали и аз това написах. Схемата се появи значително по-късно, а контролни напрежение и работни режими, все още няма означени.
                    На фона на това, претенциите към "масторите" са някак не на място.
                    Както и да е...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Забелязвам нещо, което е към по-добре. За времето, през което усилвателя е бил при Емо, е навъртял някой и друг час работа. Поразсвирил се е, чуваемо. Имам преки впечатления от свирнята му преди и сега. Днес го ползвах цял ден за фоново озвучаване в работилницата. Голям кеф, чак не ми се спираше вечерта като си тръгнах да се прибирам.

Коментар

На мен лично мн. добре ми звучеше, особено на Dire Straits и Peter Gabriel.

Трябва да отбележа, че дизайна е уникален, също.

Ще му се радвам, ако няма „брум".

p.s. необходимо ли е да си взема отсега резервни лампи
                        LZ1EMS

Коментар

НЕ , или поне не още от сега. Лампите са НОВИ. А, и не са набримчени в критични режими.

Е, друг е въпроса, ако искаш да си имаш резервни.

Коментар

Ако не ги счупиш не мисля че ще дочакаш да остареят.

Коментар

Охоо, толкова ли са издръжливи Браво
                              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                                Охоо, толкова ли са издръжливи Браво
                                Не се знае.

Но също няма никакви гаранции че лампи, оставени на съхранение, ще са годни когато работещите се износят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X