Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател:?:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: „Старите" лампи, или защо да (не) си вземаме такъв усилвател

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ако продължаваме в същия дух скоро ще си имаме инсталация за производство на лампи.
    Бива, ама трябва да са LED, че сега те са на мода...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аааа, не, не. Тея диодните не топлят. А идва зимаааааа.
      Моите творения http://eltehnoaudiodiy.blogspot.bg/

Коментар

Ако е за отопление - скъпичко идва. Но пък уют.

Коментар

Ми тука май не са обсъждани еднодите. Събрал съм няколко и мисля да монтирам някакъв Хай Енд. А Док само ще завижда!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не му е присъщо...
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

Ако продължаваме в същия дух скоро ще си имаме инсталация за производство на лампи.
              Красота:

Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Тази практика с колко знание е покрита...
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Знанията не са необозрими за едни човек.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                    Тази практика с колко знание е покрита...
                    И технология на производство. Ако и да се прави ръчно...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Преди мнооого време съм разглеждал какво има в ламБите, и има неща дето просто не виждам как биха се направили в домашни условия. Вярно, не бяха триоди с доректно отопление а лампи от цветен телевизор (май вездесъщата дефицитна и проблемна лампа за развивката на руските цветни телевизори) с доста по-сложно устройство вътре.

С това не казвам нищо лошо за постиженията на човека от клипа, естествено. Тъкмо напротив. Просто имаше много финности и прецизности вътре. И то в руска проблемна лампа. В кинескопа на осцилоскопа ми има още повече прецизности. Такива май няма кой да ги направи вече.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TEK CRT.jpg
Прегледи:1
Размер:51.7 КБ
ID:5733056

ПП: Малко в духа на темата:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:e886f6c68004584c96886b8960902fe2.jpg
Прегледи:1
Размер:69.6 КБ
ID:5733057
                      Последно редактирано от sparkybg; 02-11-16, 23:36.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Един кюнец за осцилоскоп е значително по-нискотехнологичен от телевизионен кинескоп.

Коментар

Един кюнец за осцилоскоп е значително по-нискотехнологичен от телевизионен кинескоп.
                          Миии, не. Даже видимо не е. Позагледай се по-добре. От телевизионния най-малкото не се иска такава прецизност на изображението като при Tektronix 2465B, от какъвто е тоя. Някои от геометричните корекции например не се правят отвън, а са вградени механично със съответните електроди и разположението им вътре. А мръднАха малко, а търсиш друг, защото не можеш да ги компенсираш отвън. При онова имаш магнити, па бобина, па кво ли още не, дето тука ги няма. Това хич и да не споменаваме че трябва да може да чертае 400Mhz (а дори не е най-бързия аналогов скоп) синусоида в реално време.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ти се загледай в един цветен телевизор, в маската му и пасването и с трите пушки и пак ще приказваме.

Няма кой знае какви геометрични хитрини в осцилоскопа, той затова е толкова дълъг. А 400 мегахерца няма какво да ги спре. И 4000 също - само да има кой да му ги подаде на електродите.

Коментар

Едно е кинескопите да се пасват в заводски условия и друго ми се струва да си правиш тия работи у дома, но може и да бъркам. Тоя японец ми прилича на смахнат професор който много лежерно си прави лампите. Не знам колко бройки прави но си е пригодил всякакви машинки за това. Много рутинно изглежда.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Ти се загледай в един цветен телевизор, в маската му и пасването и с трите пушки и пак ще приказваме.
                                Нищо чак толкова прецизно няма в пасването на трите пушки с маската. Имаш шепа магнити след пушката за донапасване на тая работа.

Няма кой знае какви геометрични хитрини в осцилоскопа, той затова е толкова дълъг.
                                Лампата на въпросната 4 инчова орцилоскопна тръба е 4-5 пъти по-обемиста от на 15 инчов телевизор, който е горе-долу със същата дължина. Де да беше само това.

А 400 мегахерца няма какво да ги спре. И 4000 също - само да има кой да му ги подаде на електродите.
                                Я пак се позагледай къде са изводите за развивките на тръбата горе. 400Mhz ще пуснеш в бобините на нормален кинескоп, ама друг път.

Да, има осцилоскопни тръби с доста по-скромно устройство. И с доста по-скромни резултати, и като честота и като геометрия. Имал съм например и руски с истински двулъчева такава. И беше що-годе геометрически правилен в централния 1 сантиметър от екрана и 5 мегахерцов.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X