Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Другото лице на електрическото гласуване

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Другото лице на електрическото гласуване

Викам на жената - Я гледай Абрамович каква яхта си направил ,да си направим и ние!

То лесно даваме за пример други държави но какво общо имаме с тях?
    Grand Vitra ddis 2008
    SEAT Althea XL tsi 2010
    Mitsubishi Canter

Коментар

Цял месец се мъчих да си отговоря на въпроса за кого да гласувам, уверен че все ще намеря как и кога. Не намерих смислен отговор. Сега ми остана надеждата, че ако има електронно гласуване - ще имам по-лесни отговори и съответно ще вземам по-правилни решения по удобен начин.
      Кучето на жена ми е със задължителен чип. Питах доктора след като му го сложи:
      - И сега какво?
      - Като го регистрираш през нета и ако случайно го изгубиш в Германия, по тоя чип ще знаят кого са намерили.

Почувствах се спокоен някак.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Я пак...
        Трябва ли да се чувствам притеснен че съм изразил недоволство от грубото (по мое разбиране) отношение на един участник към друг такъв в този форум?
        Последно редактирано от disko04; 28-10-15, 10:09.
        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

А междувременно със изключително неподатливата ви на манупулации "хартиена" система:

https://www.facebook.com/GeorgiKPeev...3730703777682/

Изборни комисии попълват бюлетини и подправят списъци (воглаве със застъпниците) право пред камера в Хасково.
          В селото ми пък е гласувал доказано умрял човек....
          Ай.....!!!! Да ви ..... в електрическите специалисти и конспиратори!

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение

Изборни комисии попълват бюлетини и подправят списъци (воглаве със застъпниците) право пред камера в Хасково.
            !
            Срещу това няма защита.
            Застъпниците и наблюдателите са "антивирусната защита".
            Щом те са се "сдушили"...
            А какво ще бъде при електронното където няма да има застъпници и наблюдатели...не знам.
            Ще трябва да се разчита само на съвестта на системния администратор.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Маркони Преглед на мнение
              - Търтея каза, че за него тайната на вота не е важна.И за мен не е.Но за женицата, дето е на село, и кмета и е дигнал мерника е важно дали се знае за кого гласува.
              Само да онагледя тайната на вота.

В село Колибарово сме 9 човека - аз, жената, балдъзата и мъж ѝ; баба Гица; Груйо, жена му, брат му и неговата жена.
              За кмет се кандидатираме аз и Груйо.
              Аз съм обещал на баба Гица две овце, а Груйо 100 лв ако гласува „правилно“ понеже очевидно тя е решаващия вот.
              Е като има пуснати 9 бюлетини - ние сме модерно село и гласуваме всички - от които 5 за мен, 4 за Груйо - за кого е гласувала баба Гица?

Иначе - на електрическия ми глас може да му се закачи универсален идентификатор (еднопосочен) по който аз след 1 седмица да проверя как ми е преброен гласа.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Само да онагледя тайната на вота.

В село Колибарово сме 9 човека - аз, жената, балдъзата и мъж ѝ; баба Гица; Груйо, жена му, брат му и неговата жена.
                За кмет се кандидатираме аз и Груйо.
                Аз съм обещал на баба Гица две овце, а Груйо 100 лв ако гласува „правилно“ понеже очевидно тя е решаващия вот.
                Е като има пуснати 9 бюлетини - ние сме модерно село и гласуваме всички - от които 5 за мен, 4 за Груйо - за кого е гласувала баба Гица?

Иначе - на електрическия ми глас може да му се закачи универсален идентификатор (еднопосочен) по който аз след 1 седмица да проверя как ми е преброен гласа.
                Точно затова в населени места под 100 жители не се избира пряко кмет, а се назначава. Щото ще се изпокарат роднините
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                  Точно затова в населени места под 100 жители не се избира пряко кмет, а се назначава. Щото ще се изпокарат роднините
                  Да бе тва ясно, но в малките населени места да е говори за тайна на вота е абсурдно. И 200 жителя да има пак мога да ти кажа поименно кой как е гласоподал.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
                    А междувременно със изключително неподатливата ви на манупулации "хартиена" система:
                    ...
                    В селото ми пък е гласувал доказано умрял човек....
                    Ай.....!!!! Да ви ..... в електрическите специалисти и конспиратори!
                    Я покажи кой е твърдял, че сегашната система е "неподатлива на манипулации"! Напротив, и тя може и се манипулира. Една съществена разлика обаче е, че манипулации, подобни на показаните, могат да бъдат забелязани и да се докажат от всеки средноинтелигентен човек, разполагащ, примерно, с телефон с камера. За разлика от манипулациите при електронна система, които ще са напълно незабележими за простосмъртните и за откриване и доказване ще са необходими висококвалифицирани специалисти по информационни технологии.

След като "доказано умрелия човек" е в избирателните списъци, той ще може да гласува и по електронен път, че даже и по-лесно. Един вариант срещу този проблем е активната регистрация на избирателите, ама за нея нещо е пълно мълчание ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Я покажи кой е твърдял, че сегашната система е "неподатлива на манипулации"! Напротив, и тя може и се манипулира. Една съществена разлика обаче е, че манипулации, подобни на показаните, могат да бъдат забелязани и да се докажат от всеки средноинтелигентен човек, разполагащ, примерно, с телефон с камера. За разлика от манипулациите при електронна система, които ще са напълно незабележими за простосмъртните и за откриване и доказване ще са необходими висококвалифицирани специалисти по информационни технологии.

След като "доказано умрелия човек" е в избирателните списъци, той ще може да гласува и по електронен път, че даже и по-лесно. Един вариант срещу този проблем е активната регистрация на избирателите, ама за нея нещо е пълно мълчание ...
                      Форма на активна регистрация показаха на тези избори в Горна Малина и на "Камарските острови" - де що имаше циганин и българин стананаха малинчани за изборите....
                      А за това че новата няма да може да се следи - щом казвате, че според вас ще може да се манипулира, то няма как да ме убедите, че не може да бъде направен и обратния процес - проследяване на това манипулиране (ако ще и незаконно). Все имам по-голямо съмнение, че е далеч по-възможно да се проследи каквото и да било в интернет отколкото да си намеря бюлетината, каято е хвърлена в казана зад изборната секция.

За да бъда твърдо ЗА имам един безпогрешен признак - щом повече от половината политически партии квикнат, че нещо "не е редно" - значи нещото им бърка някъде и е от полза за населението! Ако пък са издънки на великите комбинатори от столетната - бонус.

Коментар

Какви варианти на "електронно гласуване" си представяте, че са осъществими? През компютър и интернет, машинно, с дискети?
                        Да ударим едно идейно рамо на държавата...
                        Аз предлагам през меню на банкомат.... Кофтито е, че банките няма да пропуснат да се налапат с комисионни....
                        Публикувайте отговор

Коментар

Абе какви манипулации от сисадмини )))

Гласуваш, получаваш си уникален код за потвърждение и с него после проверяваш как си преброен. И това е най-елементарния начин, има още хиляди.

Коментар

Гласуваш, получаваш си уникален код за потвърждение и с него после проверяваш как си преброен. И това е най-елементарния начин, има още хиляди.
                            Себе си ще видиш, ще се видиш коректно, ама няма да знаеш към кой отбор си преброен. Също е елементарно да се реализира.
                            Имам някакво натрапчиво усещане, че има някакви паралелни реалности на темата, изолирани една от друга.
                            От едната страна - хората, дето с това се занимават, с техническата част. Линкове вадят, цитират колеги, и обясняват до колкото е възможно разбираемо - къде са възможностите за издънка.
                            От другата страна - феновете на евентуалната благинка - повтарят във всеки пост как няма възможност за манипулация. Без аргументи! Слепи и глухи, че може би няма общо с банкирането, което повечето ползваме.
                            Да разцепим темата на две - едната "за", другата "против" - то и без това няма обмен на инфо, и 100 страници да навъртим!
                            Опитах да отцепя поне техническата част, че и бас съм печелил по въпроса със скриване на функционалност, и знам колко е елементарно. Ще гледам тука да се ограничавам с по максимум пост на страница, и без това вървят бързо

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                              Себе си ще видиш, ще се видиш коректно, ама няма да знаеш към кой отбор си преброен. Също е елементарно да се реализира.
                              Как точно като се видя няма да знам?

Разкажи разкажи. Само остави мантрата за 100% сигурност щото няма такава и не е интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Как точно като се видя няма да знам?

Разкажи разкажи. Само остави мантрата за 100% сигурност щото няма такава и не е интересно.
                                Ами ти ще се видиш, че си гласувал за партия А. Обаче системата при броенето ще те отчете за партия Б. Кое му е сложното? Елементарно е! Скриване на функционалност в сорс е по-лесно от заравяне на гърне в градината. Щото в градината има технологично време на слягане на пръстта. Повярвай ми, правил съм го за сеира, на 10 реда код става! Не проумявам как толкова просто нещо обърква дори колегите ми, в началото. Като го разчоплим и се сещат как става.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X