Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Другото лице на електрическото гласуване

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Другото лице на електрическото гласуване

Да, де, пак съм аз

Имам и още един виц : 69% от хората намират сексуален подтекст във всяко изречение!

Хич не е по темата, но е смешно!
    Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
      92% от българите вярват, че Big Brother брои sms-ите им вярно, но не биха гласували електронно! Факт!
      Може ли линкче, че малко ме обижда тая комбинация от думи? Само Фейсбук липсва до стоте процента.
      Мен лично не ми пука за Бай Брадър. Дразни е меко казано като видя какво пускат по телевизиите с национално покритие.
      Между другото - задаваш едни и същи въпроси - бъзикаш ли се, или технически нещо да изясним? Дай без ирония, че темата е доста сериозна, и не мога да отсея кое къде.

Коментар

Стига де, това е виц просто! Едитнах, че да е ясно! Мислех, че го знаете.
        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Между другото - задаваш едни и същи въпроси - бъзикаш ли се, или технически нещо да изясним? Дай без ирония, че темата е доста сериозна, и не мога да отсея кое къде.
          Не, не се бъзикам. Опитвам се да си изясня картинката, не подценявайки никой в дискусията.
          Кръвна група 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Vili4ka Преглед на мнение
            Не, не се бъзикам. Опитвам се да си изясня картинката, не подценявайки никой в дискусията.
            Питай конкретно. Ясен знам какво има предвид, без да се налага да го обяснява, директно му казвам откъде мога да му строша алгоритмите. Видно е, че ме разбира какво имам предвид, не е задължително да е съгласен с мен. Теорията е доста дебела, има закъмто цял раздел с теми. Ама питай, щото някак на различни езици говорим, ще се старая да съм кратък. Питаш ме едни и същи неща - ами не съм ходил да валидирам хартиените избори. Вече и по протести не ходя, не ми дреме. Всеки народ си заслужава управниците. Респект на Боко, наистина има много поддръжници, радват му се хората. Казвам каквото виждам лично около мен.
            Един лаф се върти по форумите: "Безкрайно уважавам чудовищния избор на моя народ"!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              "Безкрайно уважавам чудовищния избор на моя народ"!
              Може би знаеш някои по-добри?
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Не мога да разбера, как не ви омръзна да повтаряте до безкрай едно и също. Току що чух от Слави, че ония ......... в народното сбрание през 2010-та са загубили 700 000 подписа (внесени като хартия там с камион) с искане за референдум.
                И никой нищо не може да им каже. Какво им пречи да загубят и един файл с резултати от електронно гласуване. И кой ще им каже нещо. Единствената полза от електрооното гласуване е че поне няма да се губи един камион хартия (ще оживеят няколко дървета).
                Ако от изборите зависеше нещо, щяха да ги забранят със закон.
                ОФБ ДБ X22SE
                Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                  ...в народното сбрание през 2010-та са загубили 700 000 подписа (внесени като хартия там с камион) с искане за референдум.
                  700 хиляди подписа са около 70кг хартия. По-як човек може да ги носи. Но Слави си е Слави. Достоверен източник на сведения за какво ли не.

Има много начини да се предпази един файл от загубване. В Биткоин например са решили въпроса радикално - всички пазят файла, всеки има копие при себе си. Ама голям бил - техниката е напреднала.

Има и други начини.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    700 хиляди подписа са около 70кг хартия. По-як човек може да ги носи. Но Слави си е Слави. Достоверен източник на сведения за какво ли не.

Има много начини да се предпази един файл от загубване. В Биткоин например са решили въпроса радикално - всички пазят файла, всеки има копие при себе си. Ама голям бил - техниката е напреднала.

Има и други начини.
                    Не го каза слави, а жената, която ги е внасяла. И имат копие на "" носител. Такива са изискванията. И какво от това. Референдума не се е състоял още. Не електронно, марсианско да е гласуването, все същия. Проблемът е в самите нас. Не разбирате ли. Това е чудовщно, ако е вярно. А ако не е, трябва да се закрие шоуто на слави.
                    Да, ама не. Вместо да се замислим за случая, набързо решихме, че не е вярно, щото 700 000 подписа може да се съберат и куфарче.
                    И аз подкрепям електронното гласуване. Поне ще спасяваме по няколко дървета. И ония 240 в парламента също.
                    ОФБ ДБ X22SE

Коментар

700 000 подписа / 30 реда на лист А4 = 23300 листа * 0.062370 кв.м/лист А4 = 1455 кв. м. хартия А4 стандартни 80 гр/м2 = 116 кг. без тонера, мастилото от химикалките, мръсотията, папките с машинка, по-големите папки ДЕЛО и кашоните. Като нищо е камионче.

Аз подписка от двете страни на А4 не съм виждал от 1991 г., но може и такава да е била, защото аз в подписки от някъде тогава не съм се разписвал.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                        700 000 подписа / 30 реда на лист А4 = 23300 листа * 0.062370 кв.м/лист А4 = 1455 кв. м. хартия А4 стандартни 80 гр/м2 = 116 кг. без тонера, мастилото от химикалките, мръсотията, папките с машинка, по-големите папки ДЕЛО и кашоните. Като нищо е камионче.

Аз подписка от двете страни на А4 не съм виждал от 1991 г., но може и такава да е била, защото аз в подписки от някъде тогава не съм се разписвал.
                        Да, жената, представител на някакво гражданско .........., не чух какво, слушам телевизора с полвин ухо (но от там нататък слушах и нстръхнах), описа вичко това, папките, класьорите, подредбата на подписаните на лист, хората, които са товарили "стоката" и тнт. Описа невероятните изисквания, които са изпълнили, със сигурност имат, хартиени и сканирани копия щото са част от изикванията ........ . направили са една купчна официални запитвания и от време на време са получавали по някой неангажиращ отговор. А когато тръгнали неофициално да молят председателите на комисии да съгласува, се оказало, че никой не знае къде са подписите, вероятно при лебедите от хайд парк ли беше, лоу парк ли .......
                        Всичко това беше казано в национален ефир от една приятна на вид жена, представител на не знам кое сдружение (може да се установи).
                        Ако тя лъже, трябва да бъде съдена, а шоуто на слави спряно, поне аз така мисля.
                        Ако обаче не лъже ........ Няма да казвам какво мисля, че член първи го няма ама има едни други членове ....... Първия ряпа да яде.
                        Ноооо ....... Няма проблем, слави лъже, давай нататък .....
                        Разбира се, че бъдещето принадлежи на електронното гласуване, неизбежно е. Лошото е, че нас ни няма там в това бъдеще. Къде ли ще сме ? Ами май при лебедите от хай парк
                        ОФБ ДБ X22SE

Коментар

Неуместно е да споменаваме като аргумент спасяването на няколко дървета при толкова мургави гласоподаватели из горите с брадви НО без компютри
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                            Неуместно е да споменаваме като аргумент спасяването на няколко дървета при толкова мургави гласоподаватели из горите с брадви НО без компютри
                            Само за протокола: Електронното гласуване е допълнително и неизбежно /независимо какви мнения застъпваме включително и аз и какви кусури му намираме/ но, в момента на всяка избирателна секция предоставят толкова бюлетини колкото са по списъчен състав и малко отгоре, независимо, че гласуват грубо половината, а на някои места и по-малко. При електронното съпътстващо гласуване няма как да се знае колко от избирателите в дадена секция ще гласуват безхартиено и пак ще представят толкова бюлетини. Ако електронното се проведе няколко дни преди официалния вот както споменаха колеги по-горе, то би могло да се направи корекция в избирателните списъци /поне аритметично/ и да се предоставят по-малко бюлетини, но това означава администрацията да свърши една пипкава работа в силно сгъстени срокове, което да го видя няма да го повярвам. Та дървета ще се сечат...

П.П. Още повече, че заявката за бюлетини за печатницата се прави и те се отпечатват дни преди вота.
                            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                              Може би знаеш някои по-добри?
                              По-добър народ, или по-добра партия имаш предвид? На мен съпротивителните сили са убити отдавна. Едни протестират за цена на горива или ток примерно - другите им се радват от терасите. Ми хубо, бензинът поевтиня с 10 стинки, докато нефтът падна почти наполовина. Ей тия от терасите да плащат европейски цени с 300 лева пенсии. Вече нямам против. Пак мътят повишаване цени на ток, а мога да постна 2 видеа какво се случва с тия пари нагоре.
                              Туй, дето хора без грам компютърна грамотност се изказаха по референдума - вече тури капака на апатията ми. Дано поне не затворят границите като по татово време, иначе всякак съм ОК за диктатура вече!

Коментар

Електронното добре, може да се скалъпи без сложнотиите и опасенията на Рабин... Какво му е сложното, да сложим тези които имат интереси да си ги гонят, контрола от тях и от нас и нЕма мърдане, толкова ще са реални гласовете, колкото и хартиените. Цъкваш глас към ЦИК, и глас към сайта на партията или кандидата. Може и с едно цъкване да става автоматично. Влизаш в сайта на ЦИК и виждаш гласа си, също и в сайта на партията. Ама баш твоят глас, скрит да кажем под номер. Номера си го взимаш, като удостовериш, че си ти – поне мъртвите души малко ще им е трудно. Тия циркове с промяната на вота до края на деня нещо не ме кефят. Може... променяй колкото си искаш, НО натискаш ентър или ОК, пита те два-три пъти сигурен ли си, и толкова – връща ти два мейла, един от ЦИК, един от сайта на избраната партия, да ти потвърди и да не забравиш за кой си гласувАл... След това можеш да отвориш и двата сайта и да си видиш номерчето в списък с останалите. Твоята партия се грижи да провери, дали някак не са те броили и в другия списък със същия номер. Може да осъществява контрол от всяка партия и при раздаване на номерата, за да се гарантира че няма един и същи човек с два различни номера(по нормалните държави и без друго има по подходящи номерца за ползване за идентификация от нашето ЕГН). Това е просто пример, сигурно има и по-добри варианти. Прозрачно е отвсякъде и всеки може да види списъците с гласували(като анонимни номера разбира се), както общо, така и за отделните партии. Няма как да ми броят гласа за друга партия защото той се вижда от всички и от мен, ако видя че го няма, а пък аз имам обратен мейл, че трябва да го има, сигнализирам и партията ще се разправя с ЦИК по въпроса. Вероятно пропускам нещо, така че търпя всякаква критика, включително груба такава...т.е и от Гоблин.

Съвсем отделно от техническата страна на въпроса, съм на мнение че баш сега у нас в политиката "всички са маскари", та и електронно да ги избираме, че даже само интелигенция да гласува, няма вариант за нещо годно да управлява в интерес на държавата.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X