Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от Maksim Преглед на мнение
    Предполагам, че ако форумът съществуваше в настоящия си вид през 80-те и 90-те години същата дискусия щеше да се проведе относно задължителното слагане на колани - с примери как видиш ли един не си сложиш колана и мантинелата минала точно на мястото където трябвало да е главата му ако е имал колан,как закона е приет да узакони и засили корупцията от куките и тн и тн и тн. Наскоро- май пролетта бях свидетел /и за кратко участник/ на подобна дискусия във vw форума на тема - детските столчета в колата - има ли смисъл. Бяха цитирани чужди източници с линкове със статистика и тн и тн, примери как децата се изнервят като ги връзват и им се налга да седят неподвижни/вързани ...
    Като лично мнение: От Европа - респективно ЕС понякога идват много големи глупости. Това не е от тях и лично аз вярвам че ще има много повече ползи отколкото ... да ги наречем негативи. Въпрос на привикване и промяна на навиците и мисленето.
    За съжаление, ползата и от коланите е недоказана в дългосрочен план. Но застрахователите са голяма работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      За съжаление, ползата и от коланите е недоказана в дългосрочен план. Но застрахователите са голяма работа.
      Tакава глупост отдавана не бях виждал!!!Дори и в краткосрочен план.
      Модераторе познай на мен колко пъти колана ми е спасил живота.
      После ще те питам и за каската...
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Tакава глупост отдавана не бях виждал!!!Дори и в краткосрочен план.
        Модераторе познай на мен колко пъти колана ми е спасил живота.
        После ще те питам и за каската...
        За тебе глупост, за други - сметка. Особено когато човек брои не себе си, а 1-2 поколения хора в държавата или по света. Приблизително толкова време мина, откакто масовите коли имат колани.

Има едно такова нещо, наречено теория на игрите. Звучи въздухарско, ама е яка математика и на мен не ми стига акъла да разбера сериозните части.
        Има обаче по-прости, например носенето на оръжие:
        Всички загрижени управници ни обясняват, че с оръжието се правят престъпления. Затова трябва да се позволява само на подбрани хора, а най-добре - само на хората на властта. И все става така, че на местата, където почти всички носят пушкала, почти няма престъпления, а местните управници си опичат акъла за много работи.

С колана е същото.
        Коланът те пази като се блъснеш. Липсата на колан те пази през цялото време, а пази и тези пред тебе.

п.п. на твое място не бих се хвалил, че коланът ме е спасил. Освен на състезание.

Коментар

Знам ти мнението и за коланите (вече) и за каските.
          Че не ти стига акъла за някои работи е повече от ясно. Дано не ти се наложи да разбереш нещата на твой или на близки хора гръб. Тогава ще ти стигне ама късно.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Аз искам дневни на всичките си коли и на колите срещу мен и не искам каране на къси или дълги.
            В този форум се пише непоследователно, чете се пропускливо и какво ли не. Утехата е, че и в други Бг или не-Бг е така.
            Последно редактирано от lodkar; 26-07-12, 21:48.

Коментар

... Коланът те пази като се блъснеш. Липсата на колан те пази през цялото време, а пази и тези пред тебе.

п.п. на твое място не бих се хвалил, че коланът ме е спасил. Освен на състезание.
              Естествено, че те пази като се блъснеш. Това му е предназначението. Ако се опитваш да извъртиш някаква теория, че като си без колан ще караш по-предпазливо и няма да стигнеш до удар, нещо ми иде твърде изсмукано от пръстите. Колкото и да си предпазлив, винаги може да се стигне до удар или търкаляне и без да е по твоя вина.

А по-горе хвалби не видях. Проста констатация на факти, между които и едно слизане по баир на кълбета, при което коланите със сигурност много са помогнали и двамата в колата да останат живи и здрави.

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              Стоп-светлините от нула са много по-видими, отколкото при включени фарове в градското задръстване, не мислиш ли?

.
              Точно така е и поради това е добре колата да е оборудвана с дневни светлини, та отзад да не светят габаритите.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам/имах двама приятели имали шанс за това, че са били без колани, единия скочил от седалката, когато камион се врязва в колата му и я мачка половината по дължина и е невредим, другия след страничен удар изхвърчал на задната седалка, за съжаление шест месеца след това почива(експерта по случая е член на този форум), макар и в съзнание. Коланите помагат в повечето случаи според статистиката вероятно, но не във всички! Слагам колан по две причини- да не ме глобят в града и заради аербеците извън града. Употребата на коланите и светлините би била по-разумна извън града.
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                  Знам ти мнението и за коланите (вече) и за каските.
                  Че не ти стига акъла за някои работи е повече от ясно. Дано не ти се наложи да разбереш нещата на твой или на близки хора гръб. Тогава ще ти стигне ама късно.
                  Акъла ми не го мисли, броили са го и по-умни хора. Тук говорехме за друго.

Нямам нищо против каските. Мотористите трябва да са с каски. Състезателите във всички автомобилни спортове трябва да са с каски. Строителите по грубия строеж трябва да са с каски. Всичките тия хора с каски ще са по-живи, отколкото без. Ако някой се опита да ми обясни, че в ежедневната кола трябва да се возя с каска, е няма как да се съглася.

Коланите, заради това, което разказвах по-горе, са 50/50. За самия човек, това че си е сложил колан е полезно, а за останалите - по-скоро вредно, ама като цяло - 50/50.

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Ако се опитваш да извъртиш някаква теория, че като си без колан ще караш по-предпазливо и няма да стигнеш до удар, нещо ми иде твърде изсмукано от пръстите. Колкото и да си предпазлив, винаги може да се стигне до удар или търкаляне и без да е по твоя вина.
                  Не е изсмукана от пръстите. Хора, на които това им е работата, са го изброили, пресметнали и доказали, но това не е всичко. Основната причина е - без колани, проблемните шофьори по-рано отпадат от играта и имат по-малко време (и брой удари) да завлекат и други, невинни, със себе си.

И да, винаги можеш не по твоя вина да катастрофираш. Ама и винаги може коланът да ти попречи да оцелееш. Като си карък, и в леглото си ще катастрофираш.

Коментар

По теория коЛанът спасява при немачкаема и негоряема конструкция.Това практически е икономически неизгодно при серийните автомобили. При състезателните е друга работа.

Трите неща-правилно поставен колан,въздушна възглавница и затягащ се колан позволяват при голяма част от ударите тялото да си остане прикрепено към седалката и по- лесно да понася претоварванията.

При зверските удари ще изглежда по добре в ковчега.
                    Последно редактирано от Ясен; 26-07-12, 22:28. Причина: КоРанът спасява от други работи.

Коментар

Всеки път като отворя тази тема и се изумявам колко много се изписа едно и също нещо. Аз извън града почти винаги карам на фарове и не виждам причина да не го правя. За в града смятам, че е ненужно и спокойно може да се кара само на дневни светлини, каквито се оказа, че се продават за неголеми суми и могат да се монтират на бронята на всеки джип.
                      Александър

Коментар

Е как четеш без да видиш причините европата да избере дневни вместо фарове? Е така се пише много, защото вече е писано, а ти почваш отначало.
                        Има ли тема за коланите? На мене никак не ми пречи да карами така не застрашава останалите. Може някой дебел да се оплита, тогава е друго. Специално пътникът, което е друг въпрос предполагам, си има нужда от колан. Иначе се мята между таблото и седалката непрекъснато при моето каране.

Коментар

Ако някой се опита да ми обясни, че в ежедневната кола трябва да се возя с каска......
                          Спокойно, до няколко години и това ще стане. Както е тръгнало... Днес светлини, утре каски, вдругиден вазелин...

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                          Може някой дебел да се оплита, тогава е друго.
                          Аз съм дебел. Не си спомням да съм се оплел в коланите.
                          Нямам нищо против коланите. Защото наистина спасяват живот. Ако не беше така-нямаше да са задължителни при моторните спортове. Ще кажете-при спорта се развиват високи скорости, опасността от удар, въртене и мачкане на тенекиите е голяма, та затова. Но и при цивилните коли се развиват големи скорости. Даже и по един обикновен път скоростта е 90 км/ч, което е доста висока скорост ако стане катастрофа. Днес в Айтоския проход го изпитах наживо. Изпреварвам камион, но по пътя излязоха дупки, и не можах да продължа да карам с ускорение, та се наложи да намалявам екстремно. Изправи ми се косата,ч е насреща имаше някаква барака ли, нещо друго ли, не обърнах внимание.
                          Та коланите са си баш на място в колата, и е добре да се ползват. За разлика от светенето през деня.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

... Основната причина е - без колани, проблемните шофьори по-рано отпадат от играта и имат по-малко време (и брой удари) да завлекат и други, невинни, със себе си. ...
                            Слабото място на този социален дарвинизъм е там, че отпадайки от играта, въпросните проблемни могат да вземат със себе си и возещите се с тях или намиращи се в друго МПС, като при липса на обезопасяване броят на "съпътстващите щети" е вероятно да е по-голям ...

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                            ... Употребата на коланите и светлините би била по-разумна извън града.
                            За светлините съм абсолютно съгласен, но да коланите не толкова. В същност, при по-ниските скорости в населено място те може да са дори по-ефективни. Ако се зашиеш в нещо на магистралата със 140 коланът трудно ще те опази.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Слабото място на този социален дарвинизъм е там, че отпадайки от играта, въпросните проблемни могат да вземат със себе си и возещите се с тях или намиращи се в друго МПС, като при липса на обезопасяване броят на "съпътстващите щети" е вероятно да е по-голям ...
                              То така, до утре може да се замеряме с варианти, ама като събереш всички варианти и вариации, за коланите крайният резултат е кръгла нула.

А за фаровете - ще поживеем, ще видим (в България).
                              Тук май единственото, което намали жертвите по пътя, беше финансовата криза и свързаната с нея намалена мобилност. Колкото и Цвъ да си приписва заслуги.

Интересно, че поскъпването на горивата няма същия ефект.

Коментар

Айдеее сега и коланите..... Ами аз съм стоял 2 години в гипс от удар и преобръщане с 60 км/ч защото бях отзад в лада , която нямаше колани на задните седалки. Тия на предните дето бяха с колани се отърваха само с уплаха.... Не искам да имате представа какво е 2 години в гипсове и шини и страх да не загубиш ръката си... (никога няма да забравя колко бях отчаян тогава, дори карах на една демонстрация на Пасарел организирана от Доктора и трофи клуба тогава и си виках - "е тва беше ше трябва да си зимам автомат и да карам с една ръка" докато мой приятел навигатор сменяше скоростите по мои команди. За щастие с инат се оправих и още си карам с ръчни скрости)
                                Но да казвате,че и коланите нямало смисъл вече е съвсем безотговорно. Някой 18 годишен пубер ше го прочете това и е ти белята. Не прокрадвайте такива мнения. Опасно е. А форума се чете от 100 ци хиляди.... И винаги е бил място за сериозна информация...
                                А за каските - който не е патил не ги харесва....
                                И коланите и каските пряко спасяват живот.
                                Последно редактирано от Tony33; 26-07-12, 22:36.
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X