От: Караме на фарове през цялата година!

Тсъ ама нъ 
 Аз лично съм ги мерил, дай да направим замерване и да приключим. 
Факт: с фарове съм стигал под 5/100
без фарове като не се старая, средно съм над 5/100.
Стила на каране е много,много по-важен и аргумента гориво за светене е просто неверен и тотално смешен откъм конспирации.
дори да приемем, че 100% от светлините натоварват 100% допълнително с гориво,
отнесено към общия разход в най-лошия случай, при <20квт. мощност
 е 1:150 - демек, дела на тока при 6л./100км.  = 40мл/100км! 
а за масовата 90-100квт. кола е 1:400 - демек 8 литра. : 400 = 20мл/100км! няма давам 6л. че да е по-зле.
а светлините въобще не натоварват допълнително, защото енергията им е сметната да е налична, включил не включил, харчиш я
дали ще е в топлина или в светлина ти избираш, ама не можеш да я "икономисаш" като си без фарове!
изключенията са при най-дървените малолитражки и то не при всички.

Първоначално публикуван от sparkybg

Преглед на мнение

Аз лично съм ги мерил, дай да направим замерване и да приключим. Факт: с фарове съм стигал под 5/100
без фарове като не се старая, средно съм над 5/100.
Стила на каране е много,много по-важен и аргумента гориво за светене е просто неверен и тотално смешен откъм конспирации.
дори да приемем, че 100% от светлините натоварват 100% допълнително с гориво,
отнесено към общия разход в най-лошия случай, при <20квт. мощност
 е 1:150 - демек, дела на тока при 6л./100км.  = 40мл/100км! а за масовата 90-100квт. кола е 1:400 - демек 8 литра. : 400 = 20мл/100км! няма давам 6л. че да е по-зле.
а светлините въобще не натоварват допълнително, защото енергията им е сметната да е налична, включил не включил, харчиш я
дали ще е в топлина или в светлина ти избираш, ама не можеш да я "икономисаш" като си без фарове!
изключенията са при най-дървените малолитражки и то не при всички.

Коментар