Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Навлизаме/те в спекулации. Ма ако така, ма ако онака, ма ако баба ми беше мъжка...
    Какви спекулации, Уазката излиза почти с летящ старт, в момента в който се вижда от движещия се по главния път, а какво остава да тръгне от място в същия момент.
    Това казвам, тази маневра на това място и в тези условия, е невъзможно да бъде направена на 100% безопасно. И ако е разрешена, вината не трябва да е само в този, който я предприема, щото той задълженията си е изпълнил. А не можем да искаме да изпълни задължения отвъд обективните възможности.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Мързи ме да пиша,та ше кажа само това.Старайте се,когато сте с предимство пред някого,и той да разбере за това.Казвам го от официален 33 годишен стаж зад волана.Имам три леки катастрофи с отнето ми предимство.Можеше и те да бъдат избегнати,но "предимството" насажда у водачите едно особено самочувствие.Именно това самочувствие не позволява на доста хора,попаднали в подобни ситуации,да се възползват от предимствата на живия живот.
      Не упреквам колегата,даже евала че реагира адекватно,но не търсете вина в шофьора на уазката.Уазката може да ви отнеме предимството даже и без водач,случвало ми се е.

Коментар

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
        Мързи ме да пиша,та ше кажа само това.Старайте се,когато сте с предимство пред някого,и той да разбере за това.Казвам го от официален 33 годишен стаж зад волана.Имам три леки катастрофи с отнето ми предимство.Можеше и те да бъдат избегнати,но "предимството" насажда у водачите едно особено самочувствие.Именно това самочувствие не позволява на доста хора,попаднали в подобни ситуации,да се възползват от предимствата на живия живот.
        Не упреквам колегата,даже евала че реагира адекватно,но не търсете вина в шофьора на уазката.Уазката може да ви отнеме предимството даже и без водач,случвало ми се е.
        Както казваше моя инструктор в далечната вече 1985-та, в гробището има отделна алея за "възползвалите се от своето предимство"

по темата: ето една компилация от днес, събрана само за 20 минути и 3-4 км.

и едно по-старо: как да го пазя тоя с моторетката, като му е кухо под каската?

Коментар

Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
          Две мнения няма. Това, че съм/си/е с предимство, не значи, че следва да "рушкаме" като на електронна игра. Нищо такова и нямаше на филмчето обаче - нали.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Две мнения няма. Това, че съм/си/е с предимство, не значи, че следва да "рушкаме" като на електронна игра. Нищо такова и нямаше на филмчето обаче - нали.
            Точно това искам да кажа,евала на колегата за адекватната реакция.Другото е търсене на под вола теле.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Какви спекулации, Уазката излиза почти с летящ старт, в момента в който се вижда от движещия се по главния път, а какво остава да тръгне от място в същия момент.
              Това казвам, тази маневра на това място и в тези условия, е невъзможно да бъде направена на 100% безопасно. И ако е разрешена, вината не трябва да е само в този, който я предприема, щото той задълженията си е изпълнил. А не можем да искаме да изпълни задължения отвъд обективните възможности.
              Цецо, хайде да не разтягаме локуми, заради самите локуми - а. Относително наскоро бях в същата (че и бая, по-бая) ситуация, има тук и (други живи) непосредствени свидетели (и по неволя участници). Не стига, ми в ролята на уазката - баси. Спасението беше в арнаутското (ми) дебелокожие! Решението - в 200-те коня под педала! "Спасение" и "решение" в предните изречения, могат да се разменят, без особено значение към смисъла.

Сичко убу, ма ако нещата не беа свръшили, така както свършиа - освен съвсем умрял, щех да съм и мноо виновен...

Коментар

Цецо, хайде да не разтягаме локуми, заради самите локуми - а.
                ....
                Сичко убу, ма ако нещата не беа свръшили, така както свършиа - освен съвсем умрял, щех да съм и мноо виновен...
                Локумите ги разтегаш ти, ако твърдиш че е нормално да има такава организация на движението, при която всички да спазят всичко, и накрая пак някой да е виновен.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Съвсем наскоро (в неделя) се оказах неволно в ситуация идентична с показаната, само дето не бях с уазка, а с патрол (не, че има значение). Чак като стигнах средата на пътя видях идващото отдясно училищно бусче. Просто с малко повече газ, след като бях вече в лентата си, отбих плътно вдясно на банкета и отнех газта позволявайки му да ме изпревари почти без усложнения. Нямаше никакви последствия и драми. Даже след около километър след случката, колегата даде мигач да го изпреваря защото се задъхваше по баира нагоре.
                  Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
                  Стефан Арзатов

Коментар

Локумите ги разтегаш ти, ако твърдиш че е нормално да има такава организация на движението, при която всички да спазят всичко, и накрая пак някой да е виновен.
                    Нормално че не е, не е, ама то нормалното е разтегливо понятие. Бях свидетел и потенциален потърпевш на случката. Кръстовището е идиотско, ако нямаш кой да застане отсреща и да прави отцепка е по-добре да обиколиш квартала за по-сгодно място. Можеше огледало да сложат - знам ли.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Можеше огледало да сложат - знам ли.
                      Тука при мене огледалата са много разпространени. Много са полезни, вършат чудесна работа.
                      Единствено понякога зимата замръзват или се покриват с конденз, та не се вижда добре.

Работа на стопанина на пътя е да няма хептен идиотски места.

Коментар

Тука при мене огледалата са много разпространени. Много са полезни, вършат чудесна работа.
                        В Клета Майка също са много полезни и вършат чудесна работа за повишаване на тактическите стрелкови умения на нашите пищолджиЙ.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А откъде накъде реши (или дори само да подозираш), че аз твърдя такова нещо?

Коментар

А откъде накъде реши (или дори само да подозираш), че аз твърдя такова нещо?
                            Прочети си постовете по въпроса – неглижираш инфраструктурата и си категоричен –"отнемане на предимство". Което предполага вина, а такава няма как да има някой, който е направил всичко, което е бил длъжен да направи.
                            Да, ясно, че действието се развива в България и при ПТП, никой никога не се интересува от истинската причина, ако тя не касае някой от участниците...
                            Но тук си коментираме възможно най-обективно ситуация, при която ПТП не се случва. И разсъждаваме, кой каква вина има в ситуацията и какво не е спазил та да се стигне до нея. Извода, че дори и двамата участници да спазят всички правила(с изключение може би на поизтърканата маркировка), не могат да избегнат подобна, потенциално опасна ситуация, беше обявен от теб за "разтегане на локуми". Е, за мене това значи "Условията са глупости и нЕмат значение, щом има излязъл от път без предимство, значи той е отнел предимство и респективно е виновен/отговорен за ситуацията". Такива милиционерски твърдения, може и да минават всеки ден, но това въобще не означава, че отразяват обективната истина.

Коментар

Изобщо не неглижирам инфраструктурата, но тя е даденост! Това е положението, това са условията, всичко се случва в тези рамки. Като така, разисквания на евентуалности извън реалността, е разтягане на локуми.

Коментар

Като така, разисквания на евентуалности извън реалността, е разтягане на локуми.
                                Кое е евентуалност- липсата на вина в участниците?! Това е факт.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X