Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Куриозни снимки и филмчета на нарушители

Още малко от днес. Първо толераСтен водач решева, че трябва на всяка цена да пусне тръгнал да минава на червено учебен автомобил, управляван от САМ в колата (вероятно самия инструктор ) водач. После пък една баничарка задръсти движението, за да пропусне насрещно движещите се и с отработен маньовър да си продължи в еднопосочното локално платно в посока, обратна на движението

България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Нещо много се вдъхновихте да я ругаете.
      Еми яйце ли да и обелим? И овцата и овена от снимката са не за ругаене, а за еб@не. ИМХО - такива случаи трябва да се докладват от полицията директно (по служебен път, успоредно на АУАН-а за овена зад волана) в Агенция "Закрила на детето", и да му нашият още една глоба - ама такава че в следващите 6 месеца да не може да си позволи и билетче за градския транспорт. То бива-бива безотговорно поведение, ама такива малоумници ги виждам почти всеки ден (мама и тати закопчани с коланите, детето право между седалките), и направо ме вадят от чорапите всеки път. Шото като си намериш детето на баница, а ти си охлузен но жив и здрав (случка с познати на мои познати) - ебем ти и живота след такава случка, по добре направо да си мяташ въжето и да риташ стола.

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      П.П. Случките биват всякакви. Бил съм в ситуацията от снимката, при това против волята ми.
      Няма такъв вариант. В моята кола всички се возят с колани, а детето ми е научено че се вози в седалка дори когато отиваме до кварталния супер (ок. 300 метра по вътрешно квартални улички) с колата за по-тежки покупки. Варианта да возя дете в такава ситуация просто не съществува, дали по или против волята ми.

П.П.2: За мен най-голямото прегрешение на тази снимка е, че майката е без колан. Ако е с колан, ако се случи нещо, ще гушне детето и ще го предпази. А така просто ще го размаже...
      Ще ми предпази... айде да не изпростявам, и без това вече ми се качи кръвта в главата. Ей във форума има физици (аз не бях силен във физиката) - да кажат каква е кинетичната енергия на 15 килограма дете, при удар със "скромните" 50 км/ч (примерно).
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        ...
        Ще ми предпази... айде да не изпростявам, и без това вече ми се качи кръвта в главата. Ей във форума има физици (аз не бях силен във физиката) - да кажат каква е кинетичната енергия на 15 килограма дете, при удар със "скромните" 50 км/ч (примерно).
        По-добре не изпростявай. Не е полезно. Ти па като малък все в детско столче и със закопчан колан си се возил, нали?
        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Днеска след 6 часа каране малките решиха, че не им се стои повече по седалките. И започнаха да се прескачат по седалките /джипка с 3 реда седалки/. Жената се изприщи, било забранено. На мене ми дреме на тутурутката, като карам аз, и по начина по който карам, да се прескачат колкото искат. Аз все в седалка съм израснал...
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

И после ако Гагич те изтупари отзад, я заблял се той, я ти, да не се изпокарате на улицата...

Коментар

Ти па като малък все в детско столче и със закопчан колан си се возил, нали?
              Бях студент във Франция, когато детските столчета станаха задължителни там. Цената им беше колкото на малка кола втора употреба Всички бяха убедени, че става дума за лобистко допълнение в закона, за да се пласират въпросните столчета. Аз пък имах подарена някаква съветска комбинация - стол-люлка (с дъги отдолу), който става и на "голяма люлка", като се закачи на една сглобяема рамка, а също така ставаше и за детско столче за съветска кола (имаше указания как да се монтира в "Жигули" и "Москвич"), детето се връзва с колани, естествено. Ползвал съм го него, за да може жена ми да се вози до мен (да ми подава вода и да ми пали цигарите ), а детето да не се търкаля отзад. Но като попораснаха децата (все още бяха за столче според съвременните изисквания), слагахме два сака между предните и задните седалки, покривахме отгоре с одеяло и ставаше "тепих" да се въргалят, спят и лежат по време на пътуване. Как пък не ги убих, вай-вай...
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Проблема е ,че ти се пазиш,ама Вачо от нейде си,продал на дяда си 5дк ниви,купил си БМВ и лети по пътищата с гуми пред разпад.

Коментар

Да пази Господ да не се налага да изпитвате нуждата от колан или детско столче. В пътната безопасност основната база, на която се стъпва е, че човек е грешил, греши и ще греши, независимо колко обучен, колко добър шофьор и какъв корав пич (каквито са всички тук, разбира се ). Тези, които като малки не са се возили с колан и не са оцелели просто няма как да го напишат тук, нали.

Коментар

Аз имам ПТП с един фес гастърбайтър 2012 та година. Направи обратен и ни помля в една мантинела. Карах с 80, детето беше в столче отзад и спеше. Ударът при мен беше отпред вдясно, зверски ме помести през една лента. Ако не бяха коланите, аз щях да съм с ЧМТ, а детето не ми се мисли.
                    Всеки има глава на раменете си, но когато най-страшното се случи по наша вина, по типична балканска черта, винаги търсим друг виновник и се опитваме да се самооправдаем.

Коментар

И аз не тръгвам без всички да са закопчани с колани и детето да е закопчано в столчето.

Преди 2-3 години се видяхме с един колега в Петък. Похвали ми се, че отива на Аркутино за уикенда. Очаквах с нетърпение да се видим в Понеделник и да ми разправя ... В Неделя го дадоха по новините. Катастрофирал на магистралата около Ямбол с ХРВ-то си. Той с колан - нищо му няма. Бебето на няма и годинка в столчето - нищо му няма. Майката, обаче седнала отзад до детето да го успокоява без колан и ... си отиде жената. Не посмях да питам какво е станало, но май други коли в произшествието нямаше. Или е заспал на волана, или гума е гръмнала, или някой го е засякъл, не знам. Обаче белята става за секунди, баш когато не я очакваш.

За това детето ми още от малко е научено да седи на столче и никакъв вариянт да не е закопчано. Не че не гледа от братовчедите си как се возят прави между седалките и той иска така. Но няма никакъв шанс да му позволя.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        ... независимо колко обучен, колко добър шофьор и какъв корав пич (каквито са всички тук, разбира се ).
                        Разбира се! Разбира се също така, че никой от тук пишещите не кара кола без поне 8 (осем) aibag-а, както и че има по 5 (пет) комплекта гуми - за сухо, за дъжд, за мъгла, за поледица и за дълбок сняг (а това са само шосейните комплекти гуми, щото има и още 4 вида оффроудни, ама те са опция), с които предвидливо се оборудва преди всяко потегляне на път, дори и до Мол-а или до работа да е. Също така се подразбира, че тези 5 комплекта гуми не се карат повече от една календарна година, независимо от пробега се обновяват с нови от магазина! А и кола, по-стара от 3 (три) години си е гробница отсекъде, затова отговорните тукашни и не само тукашни водачи, си сменят надлежно автомобилите на всеки три години. Нема лаб`у`у!
                        P.S. Ако нещо метеорологията ги подведе (пр. обилен дъжд ги свари с неподходящите гуми), предвидливите тукашни водачи незабавно предприемат "abort mission" и евакуация на МПС-то с пътна помощ и на пътниците с хеликоптер. Сигурността преди всичко!

Коментар

Има си минимално- разумни мерки, които всеки е длъжен да предприеме. Инак, не че не съм докретвал до сервиза (90 км.) без съединител, само на 3-та, с перка на радиатора, вързана директно за акумулатора, барабар с жена и дете, но не е препоръчително да се превръща в практика.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            Има си минимално- разумни мерки, които всеки е длъжен да предприеме. Инак, не че не съм докретвал до сервиза (90 км.) без съединител, само на 3-та, с перка на радиатора, вързана директно за акумулатора, барабар с жена и дете, но не е препоръчително да се превръща в практика.
                            Минимално-разумните мерки не винаги отговарят на последния писък на законодателните лобистки приумици и не бива да се равняват по тях. Някой ден, живот и здраве (може повечето от нас да не доживеят този момент поради старост), ще отмине вълната политическо псевдо-сиромахомилство и популизъм, която в момента ни залива и тогава политиците с радост, песни и пляски, ще гласуват забрана за ползване на МПС-та по-стари от 5 години, които не са оборудвани с 36 еърбега, камера за следене на правилната лента, автоматично спиране при приближаващо препятствие и автоматично коригиране на движението, ако настъпиш осевата линия. А, забравих - и дрегер в салона, който блокира запалването, ако подуши алкохолни изпарения, не само при водача.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Минимално-разумните мерки не винаги отговарят на последния писък на законодателните лобистки приумици и не бива да се равняват по тях. Някой ден, живот и здраве (може повечето от нас да не доживеят този момент поради старост), ще отмине вълната политическо псевдо-сиромахомилство и популизъм, която в момента ни залива и тогава политиците с радост, песни и пляски, ще гласуват забрана за ползване на МПС-та по-стари от 5 години, които не са оборудвани с 36 еърбега, камера за следене на правилната лента, автоматично спиране при приближаващо препятствие и автоматично коригиране на движението, ако настъпиш осевата линия. А, забравих - и дрегер в салона, който блокира запалването, ако подуши алкохолни изпарения, не само при водача.
                              Абе всичко, що не е спартанско като лада и москве, е дело на автомобилното лоби само и само да ни източват джобовете.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                                Абе всичко, що не е спартанско като лада и москве, е дело на автомобилното лоби само и само да ни източват джобовете.
                                Има полезни екстри, като климатик например. Но-о-о-о-о едно време прабаба ми във файтон без ABS, TCS, BAS, ESP и поне 4 еърбега не се е качвала, да знаете. Сигурността и здравият разум са традиция в разумното пътуване с пътни превозни средства!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X