Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
    Та тия дължини мешат зарядните. Аз нямам зарядно за 64 мм затова питах.
    Отделно продават ли се или как?
    Зарядното ти не е ли с едно подвижно краче?

Между другото - туко-що ми изгоря диода на "тунинговото" фенерче. Явно японската клетка му е дошла в повече.
    Някакви идеи от къде да си взема само диодче?!
    Последно редактирано от I.Stoyanov; 08-03-14, 20:26.

Коментар

- така, диод намерих. Сега, ако може да ми дадете някаква идея, как да огранича тока на диода така че да не започва да дими след 2 мин. работа

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        Зарядното ти не е ли с едно подвижно краче?

!
        Имам зарядно за АА, ААА и 9 волтови батерии.
        Повлиян от тази тема разглобих старата батерия от лаптопа и извадих елементите. На тях пише KISFK47 108589
        Ма не "вляат" като оня виц.
        Сигурно има друг вид зарядно което върви с фенерчетата.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Повлиян от тази тема разглобих старата батерия от лаптопа и извадих елементите. На тях пише KISFK47 108589
          Има зарядни с фенерчетата и такива за самостоятелно зареждане.
          - само НЕ слагай литийево йонна батерия в зарядно за обикновени алкални!

Коментар

- така, диод намерих. Сега, ако може да ми дадете някаква идея, как да огранича тока на диода така че да не започва да дими след 2 мин. работа
            Виж колко дава без ограничения, за тоя диод. Чак после го мисли.

Какъв е диода впрочем?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Виж колко дава без ограничения, за тоя диод. Чак после го мисли.

Какъв е диода впрочем?
              T6 XML- U2, максималният ток дето му дават е 3А.
              Ама според нен умря не заради големия ток, а заради липсата на охлаждане при такива стойности на тока. Макар и да бях залепил радиатор на гърба му...
              И
              - инапче светеше като змеЙ

Коментар

Трябва ти зарядно за батерии 18650 ;-)

Коментар

Какъв диод намери и какви пари и откъде,че замислих нещо !
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

T6 XML- U2, максималният ток дето му дават е 3А.
                    Ама според нен умря не заради големия ток, а заради липсата на охлаждане при такива стойности на тока. Макар и да бях залепил радиатор на гърба му...
                    И
                    - инапче светеше като змеЙ
                    Какъв беше тока? Ако е бил 3А, това са около 10 вата. За такова ти трябва радиатор примерно 10x10x1.5 сантиметра, с 15-тина ребра, и с него ще работи на ръба. Вкъщи на осветленето в дневната са ми такива. Работят на около 70 градуса, ама петното на диода към радиатора е около 1.5-2 квадратни сантиметра, и диодите са 2, тоест работят на 2-3 градуса над температурата на радиатора и тока им е много по-малък от максималния. Като гледам Т6-цата трябва да се пои към алумиинева платка, за да достигне 2.5 градуса на ват термично съпротивление. Ако не е поен, то ще е няколко пъти над това. Аз лично не бих ползвал тоя диод на повече от 3-4 вата, ако искам от него някакъв смислен живот и надеждност. Те толкова и му дават като номинал - около 700mA, което е един от стандартите не само за тия диоди.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Какъв беше тока? Ако е бил 3А, това са около 10 вата. За такова ти трябва радиатор примерно 10x10x1.5 сантиметра, с 15-тина ребра, и с него ще работи на ръба. Вкъщи на осветленето в дневната са ми такива. Работят на около 70 градуса, ама петното на диода към радиатора е около 1.5-2 квадратни сантиметра, и диодите са 2, тоест работят на 2-3 градуса над температурата на радиатора и тока им е много по-малък от максималния. Като гледам Т6-цата трябва да се пои към алумиинева платка, за да достигне 2.5 градуса на ват термично съпротивление. Ако не е поен, то ще е няколко пъти над това. Аз лично не бих ползвал тоя диод на повече от 3-4 вата, ако искам от него някакъв смислен живот и надеждност. Те толкова и му дават като номинал - около 700mA, което е един от стандартите не само за тия диоди.
                      Аз ползвах радиатор 15x15x50 мм

- иначе диода, който намерих е т6 xml-u2 на алуминийева плочка (1000 лумена). Цената е 6.12 лв с доставката

Поздрави!
                      п.п. Спарки, имаш ли идея за някакъв друг диод който да внедра във фенерЯ ?

Коментар

Според мен няма да успееш да го внедриш както трябва, фенера е 15 лева и не си заслужава .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

п.п. Спарки, имаш ли идея за някакъв друг диод който да внедра във фенерЯ ?
                          Нямам. Точно за тая мощност не съм ровил достатъчно, за да знам кой какво предлага.

Коментар

Тогаз, по -добре да си взема един Q5 и да не се занимавам, а?!

Коментар

Тоя т6 ако ти стане излишен мога да го взема
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от jose Преглед на мнение
                                Трябва ти зарядно за батерии 18650 ;-)
                                То това е ясно, ма как се казват, къде се продават, колко струват?
                                Мойте две "китайчета" по за десетина лева с АА и ААА батерии си светят превъзходно за моя вкус и с еднократните батерии.
                                Но понеже се явиха тези от лаптопа та...
                                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X