Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Хахахахха

е па остава и да не е вярно,на това му дават 65 лумена по спецификации и поне е фирмено ме съмнява да лъжат.За идея 11 доларово фенерче марково водолазни с вградена отварачката за бира е 85 лумена та ако мислиш,че това е конкуренция на КитаецО да почна и аз да ръкопляскам?Това ли ти е отправна точка или база за сравнение?Питай го от колко години го има и за какво го ползва,с бой без бой по спецификации е около 14 пъти по-слаб от някои други на 30% по-висока цена в момента.Ма ако това те радва то ДА,от Китай по-голямо няма.На майтап ти го пиша щото толкова си обективен и ти,65 лумена верно може да ги бие нов Китаец за 20 лева

Колко от вас знаят за марково фенерче под 65 лумена?Нещо на което може да се вярва?
    Виж сега за какво става въпрос:
    Лично аз нямам претенции да имам познания за китайските и марковите фенерчета ....
    Идеята ми е да си купя евтин фенер с що годе добри характеристики и като отида за риба (3-4 пъти в годината)да има с какво да си светя вечер по 30-40 минути.
    Другия вариант при който има вероятност да го изпозвам е ако се стъмни докато съм на разходка в гората с джипката и по някакви причини се наложи да сляза от нея ......Бирата мога и със зъби да си я отворя (зависи колко ми е жадно) ....
    ...... Питай го от колко години го има и за какво го ползва....... отговорил е колегата и на този ти въпрос ..
    Безмислено е да се опитвам да ти обяснявам защо ми е по-изгодно да си купя марков китаец за 20-30 бг лева и защо не си купувам пак ,,марков" и пак китаец за 200 и нагоре долара ....
    нямам подходящ фотоапарат за да ти снимам един неизвестен китаец с три батерийки какви чудеса прави (оставял съм го да свети по 7-8 и повече часа )и струва забележителните 3,99 лв.(пета година е на служба и е здрав и прав)Батерийките за него в БГ за еднократна употреба са от порядъка на 0,60-0,99 лв.
    Последно редактирано от edin_lyd; 16-01-14, 20:26. Причина: допълване
    rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
    0898 51 31 46

Коментар

[QUOTE=...... Батериите са ЦР 123 и събира 2 батерии, а те са скъпи и при редовна работа си отиват бързо. ...[/QUOTE]

Има РЦР 123 А - които са презареждащи и не са много по-скъпи от обикновенните а изкарват доста
      Преди да ми олткраднат мойто фенерче го ползвах с такива 2 броя .
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Прав е колегата, като казва, че единия е марков китаец за 200 пари, а другия е просто китаец за 20 пари. Разбира се, важно е и за кой пазар са произведени. До сега моята екипировка ми е на 99% китайска, включително и тези неща купени от САЩ. За фенерите и други работи, мисля, че всичко се прави по поръчка на дадена фирма (маглайт, шурфайър) в един завоод в Китай, после всичко се праща до САЩ и се сглобява там или пристига сглобено. А същия този завод, бълва същите фенери, без надпис на тях за 10 пъти по-ниска цена. Там разбира се, се използват и части, които са някакъв производствен брак, примерно алуминиевата отливка на радиатора на диода е малко крива и айде няма да е шурфаър ама ще се казва супер файър (примерно). Или лещата има шупла, айде брак и за 10 пари в нета под друго име. Има ли нужда да напомням как като бях в Афганистан и от 6 маркови скъпи чисто нови фенера, които аз разопаковах, 3 сдадоха багажа в БГ и 2 в последствие? Значи 5 от 6 смятай колко процента е.....а цената не беше ниска. Споменавал съм и за "ВВС" фенера, който имах до миналата година и подарих на мой приятел. Струваше близо $400, а работа вършеше едва ли не като фенерче от китайска запалка. Ама нали е марков, нали се използва от ВВС, нали е скъп и нали отговаря на амнайсе хиляди мил стандарта.....а и нали е "американски"....значи е номер едно, е тъй да е, що сте казали, макар че моите преки ежедневни впечатления при реална работа са други.
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ей туй е добро (като за <10 долара) - http://www.aliexpress.com/item/new-U...402880843.html .

Свети с неутрална бяла светлина (и не дразни), може да фокусира и да разпръсква светлината, събира от големите батерии (26650) и може да събере 3xAAA, има читава електроника работеща с постоянен ток (ама не съм сигурен колко е той), не прегрява и се носи лесно даже да е работил повече време.

Имам 3-4 фенерчета и 4-5 челника. Доста ги подбирам, ама основното е да са евтини, с добра изработка, с читави светодиоди. Е тоя е най-читавия от всички .

Коментар

Препоръчайте нискобюджетно (до $40) фенерче с големината на Шурфаъйр Г2 (за да се събира в калъфа му), с Q5, реглаж на фокуса, АБ и приставка за АА или ААА, пюс зарядно за 220в и за кола. Хубаво е някой ако има преки впечатления.
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
              Ей туй е добро (като за <10 долара) - http://www.aliexpress.com/item/new-U...402880843.html .

Свети с неутрална бяла светлина (и не дразни), може да фокусира и да разпръсква светлината, събира от големите батерии (26650) и може да събере 3xAAA, има читава електроника работеща с постоянен ток (ама не съм сигурен колко е той), не прегрява и се носи лесно даже да е работил повече време.

Имам 3-4 фенерчета и 4-5 челника. Доста ги подбирам, ама основното е да са евтини, с добра изработка, с читави светодиоди. Е тоя е най-читавия от всички .
              Да не те излъжа ама май silverfox точно такива поръча
              rusev : Най-обичам заводските решения. В една автомобилна фирма има достатъчно високоплатени умни глави. Единствено в offroad-bulgaria.com има повече и по-подготвени специалисти.
              0898 51 31 46

Коментар

Малките от Англия дойдоха, ама ги няма батериите да пробвам
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  И що си светиш докато пикаеш? Да не си пикаеш по краката ли?
                  Ами - не, аз докато пикая обичам да гледам звездите, а фенерчето ползвам да не се препъна, докато стигна моравата.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Днес минах през магазина за електроника и звех 2 батерии по 5лв и едно зарядно за 6лв:

Varta 4 Watt Accu Lantern LED серия Professional, ей такъв:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02.jpg
Прегледи:1
Размер:32.9 КБ
ID:5554875

Резултата:

Име:IMG_8443.jpg
Размер:37.8 КБ
ID:5554876

Мъника:

Име:IMG_8444.jpg
Размер:73.1 КБ
ID:5554877

Име:IMG_8446.jpg
Размер:34.8 КБ
ID:5554878

Сега отивам, легам и чекам да отслабне.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                      Аз се срамувам от моя Шурфайър Г2. Щото струва една камара пари, и като отида някъде колегите с китайчета за по 20 лева го правят правят смешен. Отделно крушката е заедно с рефлектора и след като си изживее живота си заминава, а и тя струва пари. Отделно батериите в моя град са по над 5 лева бройката (за ЦР 123). Тъй че и аз минавам на ЛЕД Китайче. Едно с Q5 за далечно светене и едно с T6 с голям рефлектор за далече.
                      Само да вметна , че Г2 с крушка е модел на почти 15 години!
                      Даже още си спомням, как Mad Dog-a се фукаше с него в кварталната кръчма. Тогава по-скромните бяхме със streamlight scorpion с подобни характеристики - eталони за онова време. Със скорпиона карах до към 2006, когато минах на LED (fenix tk10).

Коментар

А защо все още е около 50 долара убий ме не мога да кажа,за още десетина се намира среден размер от твоите/моите любимци,нещо модерно и яко което си заслужава мангизите.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Офтопик- BENZBOSS е на 2 преки от огромното изложение за оръжие в Лас Вегас. Пускат само със специални пропуски. Ама той си е намерил 1 с "връзки". Може ли да го баннете за един ден за да остави тоя форум и да отиде да наснима! Само за ден върши работа.
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Аз вчера си взех едно от теази на майстора - свети добре и напълно задоволително за ежедневна употреба. Вече го зачислих в колата.
                            Сравнено със "скъпото" ми фенерче (coleman) е малко по слабо и но върши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                              Малките от Англия дойдоха, ама ги няма батериите да пробвам
                              Гледам , светиш си ... ами аз ???
                              0898 51 31 46

Коментар

Първоначално публикуван от edin_lyd Преглед на мнение
                                Гледам , светиш си ... ами аз ???
                                Ако искаш да ти пратя единия малък, ама мислех всичко накуп да не плащаш само за куриер. Освен това дори да ти сложа едната батерия дето купих, ще ти трябва и зарядно. Ако много държиш, утре да мина да взема още едно зарядно за 6лв и да ти ги пратя, пък после големия.
                                Виж, като дойде големия и батериите, ще имаш и батерии, и зарядно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X