Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LED и стандартно осветление, lumen сила на осветяване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: LED и стандартно осветление, lumen сила на осветяване

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
    Засега по-добри резултати постигам с качествени CLF крушки.
    Само така си мислиш. Диодите са 2 пъти по-икономични откъм консумация. Пък и LED крушките са масово под 10лв вече.

Сега гледам сайт - 7W e 3.52лв, 10W е 4.22, 12W е 5.91 за единични бройки. За 4бр има отстъпки.

В сайта на 2R 9W е 6.24, 12W е 8.40.

Какво им е на цените? Читава CFL струва пак толкова. И съвсем не е сигурно коя ще изкара повече. А ако се гаси и пали често (тоалетна, баня) е почти сигурно че LED-а ще изкара повече - на него не му пука колко често го палиш. Пука му само от това колко загрява.
    Последно редактирано от sparkybg; 10-03-16, 15:24.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Една от моите "стари" крушки-23W 1500 lm,CORN или Filament са истински заместители на моята-от последната все още няма с такива параметри.Ако имаше,щеше да е 30 лв.От първият вид ми предлагат на 15 лв.Крушката трябва да свети на 360 градуса,а не на 180.Другото важно нещо-да има филм върху диодите,не желая да ми вади очите.И най-важното-реален дълъг живот,а не 2 години и половина...Защото CLF изкарва средно 3-4 години,и то при цена 5,50.Може би им трябват още няколко години,и ще се справят,но само ако наистина искат да постигнат качество,каквото би трябвало...

Коментар

И LED 15 W замесва като сила CLF 23W-разликата не е 2 пъти,а по-малко...

Коментар

Разликата си е баш 2 пъти, че често и отгоре. CFL-тата със зор изкарват 60-65 лумена на ват още на хартия, а после има и самозасенчване, светене не накъдето трябва и т.н. Хубава диодна крушка дава примерно 80-90-100, и при добре предвидено осветително тяло всичките светят в посоката, която ти трябва, емсто да се отразяват и разсейват n на брой пъти преди да тръгнат натам.

И горе съм споменавал - от личен опит - 2x18W ленти заместват 2x36 вата пури, само заради това че светят само надолу, а в конкретното осветително тяло половината светлина на пурите просто се губеше. В коридора 9W нарязана лентичка заместват 23 (или 21 беше, не помня) CFL, че даже се и вижда по-добре, а в дневната 4x9W COB-ове заместват 4x23W CFL в същите осветителни тела. В кухненския бокс 12W Е27 диодна крушка свети освзаемо повече от 21W CFL, нищо че там точно тялото е проста лампа с абажур тип "чиния" и крушката е открита (възможно най-изгодната за CFL позиция), 10W диодна свети малко повече от 8W филаментна, като двете заедно са сравними с въпросната 21 ватовата CFL преди това. Изобщо не повдигам въпроса че едното светва веднага и със силата и с цвета си, а другото светва на максимума си примерно след минута-две, нито пък повдигам въпроса че CFL-тата в дневната ми бяха с CRI 80, а диодите са с CRI 90+, даващи на порядък по-живи цветове на всичко, а има с CRI 97, и въпреки това даващи 100 лумена на ват и отгоре.

...та си е баш 2 пъти, често и повече.

...и докато CFL-тата в момента са на предела на спадане на цените си, LED крушките тепърва ще стават още по-евтини, поне 2 пъти. Вече масово се произвеждат чипове за целта, та и управлението им става хипер просто и евтино.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160310_191256.jpg
Прегледи:1
Размер:54.1 КБ
ID:5706177Няма малка по обем над 10W LED ( E14/27 ) и да работи задоволително, поне за моите разбирания за светло. Колко трябва да сложиш в един нормален хол? Тяло с 10 крушки или свряни във всяко кьоше- мерси. Виж, ако има обем да се монтира крушка като казармен чирпак, с радиатор, истински дросел и 35-40 диода, става. Ето и подобни, купувани от немско, китайски пластмасови, големи. Светят поне по 8-10 ч. дневно близо 2 години.
            п.п. снимката е на въпросните голямогабаритни крушки с размери ~110*150 мм.
            Последно редактирано от veskov; 10-03-16, 20:37.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              ... Читава CFL струва пак толкова. И съвсем не е сигурно коя ще изкара повече....
              При мен статистиката показва че диодните лампи живеят по-малко спрямо читави Cfl...За последния месец имам две изгорели с диоди,изкараха има няма три месеца...Преди да сложа нова лампа я надписвам с перманентен маркер да знам статистически колко издържа.В кухнята имам ей тая:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160310_185036.jpg
Прегледи:1
Размер:68.9 КБ
ID:5706175

От март месец 2009 свети в кухнята всеки божи ден поне по 6 часа.Свети приятно топло бяло.В един лекарски кабинет монтирах от тия 6 броя,купих над 20 тогава,всичките издържаха над четири години като две светят до момента по минимум 8 часа на ден.Това са 7 години...За момента нямам в нас лед лампа която да свети като тоя Осрам (където изгори такава купувам лед на нейно място) и да издържи толкова.Сигурен съм че бъдещето е на лед лампите но за момента положението е такова...

за статистиката:Лампи на 2R vs V-TAC повече издържат тези на 2R,от вторите спрях да купувам.

Коментар

Има само едно обяснение за наблюдаваните ефекти и то е че си ги затворил някъде където прегряват.

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Няма малка по обем над 10W LED ( E14/27 ) и да работи задоволително
                  Дай дефиницията си за "задоволително".
                  Иначе аз по-нагоре и снимка съм постнал:

Същите безгрижно мога да ги пусна на 18 вата.

Колко трябва да сложиш в един нормален хол?
                  Това е индивидуално решение за всеки. Някой цели да му е притъпено и уютно, други като мен целят да им е светло и с добри цветове.

Тяло с 10 крушки
                  Може и тяло със 100W COB да сложиш, какъв е проблема? Как ще свети зависи от тялото - ако диода е открит със сигурност няма да ти е много приятно ако ти е в полезрението. И това важи за всички лампи въобще. Тяло с "крушки" е далеч от оптимума за диоди. Крушките са компромис за голяма част от потребителите, които не искат да си сменят осветителните тела. Във всички случаи тяло, правено специално за LED, и правено с акъл, е най-доброто решение.

или свряни във всяко кьоше- мерси. Виж, ако има обем да се монтира крушка като казармен чирпак, с радиатор, истински дросел и 35-40 диода, става.
                  Еми има - има и панели, има и готови платки, че даже и на магнит вече. Ако си на плафони - изкормваш всичко, лепваш платката (може да е и със 100-ина диода) и си готов. Въпросната от нарязани лентички в коридора работи близо до 24/7/365 от 20 май 2014 година.

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
                    ...За момента нямам в нас лед лампа която да свети като тоя Осрам...
                    Намираш си лампа със SAMSUNG диоди и си готов по отношение на цветовете на светене. Ама понеже затвориха кепенци, вече се намират трудно.

10W LED крушка OSRAM гледам има вече по 10лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Има само едно обяснение за наблюдаваните ефекти и то е че си ги затворил някъде където прегряват.
                      Двете на V-tac дето изгоряха за три месеца бяха на външната фасада на къщата ми,края на ноември ги сложих...Няма как да прегреят не е толкова топло в Пловдив.За сравнение отворих да снимам аспиратора,вътре съм боднал някакви NVC-нищо не ми говорят като име а са кучета.Купих ги и тях от 2R,вече три години са в мизерията,влага,пара,мазнотии жега и вибрации.Два пъти съм ги мил с обезмаслител и топла водица(само стъклената част) светят си безгрижно вече над 3 години:

Коментар

Спарки, народът се вълнува от източник на светлина, който да се монтира елементарно в съществуващите тела, да не е прекалено скъп и да свети поне като стария. Това го е разбрал цял свят. Не случайно се произвеждат толкова масово. А иначе може всичко.
                        Даника

Коментар

Тук в тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/show...98#post2941298
                          прочетох, че "В Правило 87 е записано, че интензитетът на светлината трябва да бъде в границите между 400 кандела и 800 кандела. За сравнение – лампа с нажежаема жичка 100W има интензитет 100 кандела." /това за дневните светлини/
                          Значи за дневни светлини трябва да предвидя поне 400 вата "обикновенна лампа.
                          Или нещо мерките не са правилни или са "китайски" ватовете?
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Прочети каква е дефиницията за тая мерна единица, и ще ти се изясни за какво иде реч.

Жокер - 100 ватовата крушка в цитата е без никаква оптика, демек свети на 360 градуса.

100 ватовата крушка изпъчва нещо между 1000 и 2000 лумена, да приемем че са 1500. Тия 1500 лумена, ако светят на ъгълъ 65.54107317 градуса вместо на 360, ще дадат 1500 кандела.

Ето ти калкулатор:
                            http://www.rapidtables.com/calc/ligh...calculator.htm

Ето ти я и въпросната регулация:
                            https://www.unece.org/fileadmin/DAM/...gs/r087r2e.pdf

Накратко DRL лампите трябва да светят поне на 10 градуса над и 5 градуса под хоризонталата, и на минимум по 20 градуса встрани. В annex 3 има схема за процентното разпределение на светлината като процент от интензитета в центъра (въпросните между 400 и 800 кандели). Като по-рано в документа има и изискване в никоя посока, в която въпросната DRL свелина е видима, интензитета да не превишава 1200 кандела. Площта на петното трябва да е между 25 и 200 квадратни сантиметра.

ПП: Въпросното се постига безгрижно от 10 ватов диод, излъчващ 1000 лумена, без почти никаква оптика.
                            Последно редактирано от sparkybg; 24-03-16, 12:30.

Коментар

Да питам.
                              Има ли смисъл G9 да ги мина на диодни?
                              Светя с 2 тела по 6 крушки, включват се по 6.
                              Най-евтиното което намирам са с по 104 диода за $2.50 в Ибей.

Коментар

В момента в голямата верига ...фланд има 10W led, E27, 3000K за 4,99 и 2г гаранция. Снощи я гледах, че свети поне като 60-75W. Китайска, но са я кръстили б..пункт.
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X