Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карнивал Круиз, новият Титаник,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Карнивал Круиз, новият Титаник,

Аз ги четох още снощи и за това писах в по-преден пост, че турчина си го казва завоалирано "7 часа минават след SOS и яхтата не потъва..." един катер да я завърти с нос към вълната и готово. Ама идеята не е била да се спасява яхтата май. Обаче турчина това в пряк текст не може да го каже. Даже и когато фирмата му получава солидна порция кофти имидж.
    Аз застрахователи не обичам. А те са обрали шрапнелите. Хехехе
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

PS: За да не излизаме от клюката - споменатата по-горе Лилиан Бетанкур е набор 1922, и сделката за въпросния заем е уредена и придвижена от адвоката и еди кой си, който адвокат еди кой си в момента се разследва от гилдията му понеже се явява адвокат и на същия тоя господин Курби...

Бабката е подписала чека буквално дни преди щерка и да успее да приключи процедурата по обявяване на невменяемост и да и прибере чековата книжка.

Чичката е трябвало да завърти парите (основно чрез борсови номерца предвид вдигането на акциите на фирмата му при получаването на такава инжекция кеш), но нещо не станало...
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Сега ще вземе да се окаже, че даже и да направят оглед с подводен робот, яхтата е легнала точно на десният си борд и нищо не може да се види и докаже. Ама, когато зад теб е Бетанкур, а пред теб е задника на застрахователя е ясно какво ще направиш. Аз поне никога не съм чувал, някой да каже: "горките застрахователи" след настъпването на голямо и скъпо застрахователно събитие.

NIKSD, чорбаджията на това Hanse 540 явно е прекалил с гледането на America's Cup и Volvo Ocean Race. Някой сигурно му е казал, че карбоновите щурвали добавят поне 2 възла скорост. Баси, Перник стигна до Калифорния!
        There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
        No wahalla.

Коментар

Първоначално публикуван от Tramp Преглед на мнение
          ...

NIKSD, чорбаджията на това Hanse 540 явно е прекалил с гледането на America's Cup и Volvo Ocean Race. Някой сигурно му е казал, че карбоновите щурвали добавят поне 2 възла скорост. Баси, Перник стигна до Калифорния!
          Не е Перник, не еее...

Нищо не са му казали. Тук (почти) няма понятие "...щурвала струва шест бона...". Това само братята още го спазват, затова си притежават тирантите

Тук има понятие "...Щурвала добавя 35 кинта към месечната вноска...". А при тия купувачи пък тия допълнителни 35 кинта смъкват едни други кинти при попълване на данъчната декларация...

PS: Добавено: Братята да се изкажат дали греша, но тук лодката може да се декларира като второ жилище пред данъчните, ако съдържа някакви минимални кухня, кенеф и спално. Заеми изтеглени за купуване на плавателен съд се водят същия разход като жилищните заеми. Едно в друго - над дадени доходи, притежаването на плавателен съд е изгодно.
          Последно редактирано от Goblin; 22-05-12, 02:03.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Хансето купено ново по времето когато за криза не се говореше,наброи един голям калпак с пари.От Сан Франс на ход до Енсенада,малко преди Сан Диего почва да взима вода и се врьщат обратно.3 месеца след това уволняват капитана и намират най-смелите вьзможни / да се чете СМЕЛИ / които без спиране да покрият дистанцията от Енсенада до Сан Франс без спиране или собственика губи в такси около една плажна шапка пари.

Е ма на,подготовка за каскада.

В работно облекло и изглед от офиса,скорост на вятьра над 55

Някьде тука почна да сьбира вода пак,натьпкахме едни парцали в цепката / В ЦЕПКАТАААААА / и пристигнахме живи и здрави,не ни арестуваха.
            Малко години след това се обаждат,че лодката е купена за един каскет пари и трябва някой смел да я свали от Сан Франс,качвам се аз сьс сина на собственика и оп,пак едни води,пак едни помпи и пак един кеф.
            ПАК пиша аз - това и това иска,тоа и това е грешно проектирано,като я засиля и взима вода от тоя ШИБАН гараж на задника,няма как да се упльтни с парче гума.

Питат си таковата,сина му се дрьпна акото и след пристигане големи прегрьдки бяха,една любов да не ви разказвам.

Месеци след това айде пак на нов глас - лодката до Хавай сьс собственика и един негов,но ни искат комплект щото на друг не вярват.Сложили ново упльтнение и помпа в гаража.

Смел ли си.
            Уха,трьгвам.
            Ми ела ми тогава,собственика и брата на трьгване от Сан Диего.

Това и беше най-големия крен на който не взима вода,пьрвите 3-4 дни моторясване и после леко раздуха.

Следва......
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Тук все още тьпата помпа която я инсталирали с нам си кьв акьл си работи,а брата се опитва да я вкара в час.Изгоря на третия ден духане.

А иначе не сме я натискали много,но като се засили и от крена си пьлни задника с вода.

Ми сега???Голям проблем...........

Тук изгоря помпата,а аз строших рьчната,малко екшьн имаше,подготовка за напускане,помислиха,че се бьзикаме,но и това трая малко.

Влезе малко вода,понапьлни се,понатьпкахме парцали в цепката и понеже рьчната помпа даде фира,а другата уж резервна изгоря малко след монтираната вьтре брата отеба / на това синоним не му намирам / и така си пристигнахме в Хавай.3 от 3 взима вода,3 пьти пишем едно и сьщо и четвьртия пьт я искат по някакви острови.Аз сьм ЗА,колко му е,няма да ни е сефте да взима вода я.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Разлика вьв вратата на гаража - 2008 модел и 2011

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                  Загледай се в аватара ми. Кормилото просто ТРЯБВА да е карбоново- струва по $6000 на парче, но за сметка на това не се ремонтира лесно от заварчик.
                  Добре де, знае се че карбонът привлича светкавиците(дори всяка карбонова въдица има лепенка-предупреждение да не се използва по време на гръмотевична буря), да направиш рул на лодка от подобен материал, при положение, че ще й се случва нерядко да попада в такива бури, не е ли нещо, близко до малоумие?

Коментар

Не еле ако и мачтата е такава.

леко и здраво е,вьрви повечко коритото,а и изглежда фешьн
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

И как се справя с гръмотевиците и електричеството, то сигурно е че има гръмотовод, ама карбонът си ги привлича бая яко?

Коментар

Никак,удря и ако е правилно заземена може и да ти се размине,ако ли не ти отваря дупка колко леген на дьното и имаш там някакви секунди да сриташ спасителния сал и да те няма.

21 век,вторите в ЕВРОПА правят лодка на която вратата на гаража е проектирана на един такова от водата,а какво остава някой карбона да мисли.

Качвам снимки на сцепен ауспух,че от там я подкарахме снощи с Йоги.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Такааааа,пак сьм аз,ония с премеждията,брата на другия с премеждията.

Обяснявам като за сухоземни - Мотор,турбо и след него трьба или ауспух нерьждавейка диаметьр колко главата ми.На около метар и нещо след турбото влиза един мальк маркуч с диаметьр колкото не жена ми китките,по него тече солена вода която се засмуква от помпа,минава през топлообменник или 2 и се изхвьрля през ауспуха от изгорелите газове.По тоя начин охлажда и ауспуха и не се налага да дьрпат трьба до задника на лодката.

Охлажда ма звьнци еле ако е проектиран или изпьлнен по Пернишки тунинг модел.Това го дават и като причина за потьването на Йоги - няма как тоя мотор да бачка без да тече вода през ауспуха или ако бачка без вода си прегрява за нула време.

1200 часа на мотора и пьрва цепка от която сьлзеше вода,аз исках да изгасим мотора.

Синьото е снадката с металната трьба на ауспуха.

Меря аз,като ше се мре да знаем защо,а ако ще се сьдят да сьм от горната страна.Не отговарям и на вьпроси,снимки да гледат.

Горе еди колко си,долу 94.Принципно вьтре трябва да има разпрьсквачи които да си вьршат работата и тая трьба да е почти равномерно нагрята.На ниски или високи обороти все тая,не охлажда.

Втората ЦЕПКА

Е тука казаха,че щели да пратят някой да го залепи.Кажи им за Йоги и им спомени,че имаме едни 10 000 километра преди да се преберем,а лодката е в гаранция.............И само им спомена за Йоги и веднага им дойде на акьла,че това се реже до кокьл или аз бием капата в земята и си лягам в най-скьпия хотел на кой да е остров кьсметлия дето сьм я закьсал.

Това ми кажете нормално ли е?Ако и ония са го имали тоя проблем и някой си е бьркал в носа и опс,айде на дьното.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Че защо ще ходи във Флота, ако няма да си бърка в носа?

п.п. тия приказки за карбона ги оставете. Привлича гръмотевици много повече от другите обичайни материали за въдици (фибростъкло, стъклопласти), но спрямо металите изобщо не се класира в А група.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                              И как се справя с гръмотевиците и електричеството, то сигурно е че има гръмотовод, ама карбонът си ги привлича бая яко?

Светкавиците да са и проблем... Тия двете гъзарски кормила ползват един и същ щуртрос /проволка, кабел на управлението/. И автопилота минава през този кабел. И е заврян на ... ... двор. А скъса кабела, а сме останали без управление поне за час. Трябва да се развият поне 50 винта за да се стигне до кабела и да се разчисти целия бардак за да не заклинва на аварийния румпел.

Да казвам ли, че тия 17 възла максимална скорост не са никак здравословни за лодка по средата на морето /снимката е правена на поне 2000 километра от най-близкия бряг/. Бяхме се разбързали със 17 възла, защото собственика спестил пари от 50 метра въже за 3ти риф /намаляне на площта на платното при силен вятър/. Никoй нормален човек няма да кара 18 метра лодка със средна скорост 9 възла. Това и е пределна скорост в режим на водоизместване. За да си направил средно 9 възла, си сърфирал по вълните. Периода е 24 часа= и така цяла нощ...

Сурка се по вълната с 15 възла, крен до 45 градуса, гика минава на педя от вълната /а удари вълната, а сме го треснали на две.../. Автото коригира по 20 градуса на руля. На заключена трансмисия на задна винта я развърта на пред с вой и тресене /няма кой един нормален винт да сложи.../.
                              Та след това возене ти е все тая за някакви си светкавици. Че на сутринта ми беше и все тая колко вода си мъкнем под гаража.

Това всичкото може да се оправи с цената на единия плазмен телевизор дето го имаме долу.

Първата реакция на собственика като пристигнахме в Хонолулу- да си извика техник по климатици. Единия климатик загубил фреона...

Вече само се смея, сълзи за рев не ми останаха.

И това горе никакви цепки не са! Да показвам ли цепка как се разламинира опората на планката на лява ванта. Махаш шкафовете и цялата дандания пука, скърца и се мести. И чакаш да ти падне колчето. И така от Хонолулу до Sydney. Направо съм очуден, че стигнахме.

А Венци гледа Спота и се кефи на снимки. Ехххх....
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Добре де, .... аз с простата си сухоземна глава знам, че има два вида неръждавейка. Едната не търпи термо шокове и не става за направата на гърнета за бойлери ... цепи се като кайряшка диня, а другата ... става.
                                Хората като учеха металознание, аз ходих да гоня .... "колежките" да им меря водолинията.
                                Те това обаче, не са го знаели в фабриката за лъскави корита на другия край на света. Май ...
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X