Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти и технологии за точене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Инструменти и технологии за точене

Попаднах на една поредица клипчета на професионален точилар в тубата.
    Ето едно от тях:
    Зима иде

Коментар

В магазина на Солинген в Бургас се продава истинска "белгия" - японски камък за 65 лева.

http://solingen-burgas.com/index.php...roducts_id=406

Коментар

Получих си 8000-японец.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Айде честито ! За какъв японец става въпрос ? Воден, диамантен ......? Във Варна в Магнума ако не греша имаха водни до 8000 в наличност, не бяха и скъпи....
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Воден камък от магнум-170лв. Проблема е, че довършено с него острие става как да кажа...порязваш се без да се усетиш. Филетираш и наред с месото почваш да режеш и себе си. Много е фин и след обработката метала е огледало.
            След 30-тина минавания по камъка ми се налага да го чистя с малкия нагура. Вижда се колко е мек като твърдост на камък и фин. Млякото отделяно от камъка се утаява много бавно във вода. Може би натискам по-силно отколкото трябва.
            Всъщност от 4000 нагоре всеки ми се цапа доста бързо.
            Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 09-01-11, 11:20.

Коментар

Честито за камъка! Да си го ползваш със кеф!Ако е естествен обаче не бива да натискаш,защото много бързо ще ти дотрябва и абрихтоващ камък ...Всъщност японските (в по-голямата си част) са меки,въпреки,че аз имам един 10 000 с исключителна твърдост и доста бавен...Резултатите обаче от финишът му са смайващи... А нагурата я ползвам...на око като понамалее кашичката и с леки кръгови движения...А за работен нож #4000,#5000...айде да кажем мания Ама нагоре от това...А? )Аз например ползвам белгии (арденски) жълта и синя като най-финно и то само за един работен нож - от Секи,но от 5к. нагоре принципно са ми само за бръсначите миЛично мнение
              Още веднъж честито за придобивката и със здраве да си я ползваш!
              Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
              Най-добрият ром е студеният ром!
              Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Натиска който упражнявам, всъщност не може да се нарече дори и натиск. Леко усилие, което движи ножа напред-назад и другото е колкотому е тежеста и въпреки всичко си заминава камичЕто и се цапа.
                Резултата, не се усещаш като си режеш ръцете.

Коментар

Ха-ха Верно си е опасно за ръцете А камичето постоянно ли е обилно обляно с водица?Опитай със сапунена водица за най финните..?Аз ползвам такзва дори и за кашичката и според мен има ефект...
                  Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                  Най-добрият ром е студеният ром!
                  Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                    Ха-ха Верно си е опасно за ръцете А камичето постоянно ли е обилно обляно с водица?Опитай със сапунена водица за най финните..?Аз ползвам такзва дори и за кашичката и според мен има ефект...
                    На мен ми каза баща ми, че най-ситния камък се накапва с нафта или масло за шевни машини. Това върши ли работа, или ЕГН-то (1928 год.) на татето му изневерява?

Коментар

Първоначално публикуван от shiklev Преглед на мнение
                      На мен ми каза баща ми, че най-ситния камък се накапва с нафта или масло за шевни машини. Това върши ли работа, или ЕГН-то (1928 год.) на татето му изневерява?
                      Прав е. Водата бързо изчезва.

Коментар

Не, не е прав. Първо с масло не се точи а с газ. Маслото след време клеясва и камъка става на гъз. Водните камъни не случайно се казват водни. С газ се точи на обикновенни камъни - арканзаски, белгии ...... При водните, всякакви мазнотии водят до запушване на "порите" на камъка и полза от него вече никаква.
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                          Не, не е прав. Първо с масло не се точи а с газ. Маслото след време клеясва и камъка става на гъз. Водните камъни не случайно се казват водни. С газ се точи на обикновенни камъни - арканзаски, белгии ...... При водните, всякакви мазнотии водят до запушване на "порите" на камъка и полза от него вече никаква.
                          Мерси! Лошото е, че нито аз, нито той знае какво му е точилото. На него си точеше длетата за финиш. Черно на цвят, натурално. Като пипам водния камък на Дик от страната с 1200, това ми се види над 5000 да е....

Коментар

Да, има известна логика да е така.
                            А аз междудругото се сдобих с шлайфпаста, благодарение на един колега от форума.
                            Резултатите са добри (поне според и за мен де). Имам едно черно камъче, белгия някаква, не я знам каква е - естествен камък е, това знам само, но върши добра работа.
                            Ето една снимка - вижда се на нея.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Snimka353.jpg
Прегледи:1
Размер:153.6 КБ
ID:5245089 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Snimka352.jpg
Прегледи:1
Размер:126.9 КБ
ID:5245090
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-01-11, 18:12.
                            Ако е машина, нека бъде немска!
                            XJR 1200
                            ETZ 150
                            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Опитай с газ за горене. Резултата ще ти хареса, обещавам

Коментар

Първоначално публикуван от shiklev Преглед на мнение
                                Мерси! Лошото е, че нито аз, нито той знае какво му е точилото. На него си точеше длетата за финиш. Черно на цвят, натурално. Като пипам водния камък на Дик от страната с 1200, това ми се види над 5000 да е....
                                Както го описваш най-вероятно става въпрос за критски камък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X