Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съветски/руски vs. западни танкове

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съветски/руски vs. западни танкове

Дойчовците не са тъпаци, но на съществуващите в БДЖ платформи или трайлери в армията любимите ви танкове няма как да се натоварят.Така че ще си внесем и транспортна логистика и обучаващи модули, а бе рай за търговците...
    Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
    Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Явно швицерските са още по-тъпи щото и не са на Леопард 2 ...
      Баси как ли ги катерят по теснолинейките
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Стига сте спорили. Намерих му колая. Машината ще е танк Stingray. Американски е, с НАТОвски боеприпаси- значи е добър. Тежи само 22 тона. На въоръжение е в Тайланд, малка и скромна държавица като нашата.
        Какво искате повече.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Аз преброих към 15 танка поне .Умножи ги по 70 тона ... .
          Що чак 70? Леопард 2A4 е 55 т, а модификация А26 - над 60.

А иначе, както и при самолетите, пред нас на първо място стоят въпроси, засега без отговор: Дали изобщо ни трябват танкове? Ако да, за какво, т.е. какви?
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-04-14, 18:36.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
            И защото много работа ще върши, руснаците не са се спрели - Шилка, Тунгуска, Панцир...

Непосредствената войскова подръжка и обектовата защита изискват и радар. И компютър с оръдие и ракети към радара, че заплахите не са само от бавни хеликоптери. Трябва да се бориш с много бързи и много малки цели, като ракети, а това с тая зенитка ... само за салют.
            Как са го използвали руснаците нас не ни интересува - нашите вероятни противници имат високотехнологични оръжия. Затова нискотехнологичната защита не е опция за нас.
            Салют,салют...,ама какъв.Стрелял съм по наземна мишена с "тая зенитка", с монтиран допълнително прицел, мисля,че беше ПУ.Присъствал съм на стрелби с нея, по цел -трасиращ снаряд.Самия аз съм стрелял по трасиращ снаряд и по наземна цел, но със още по-старо оръжие- 57 мм,С 60.
            Човек, който е виждал и знае, за какво става въпрос, определено ще е респектиран и ще ги избягва по всички възможни начини.

Е, като гледам има и такива дето не знаят....., а това е лошо!

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Златарев Преглед на мнение
              За тези , които не виждали българска 72-ка на платформа/ вагон/.Ширината на веригите по спомен е около 3,30 м и пак стърчаха по 10-12 сантиметра извън платформата ,височина по купола около 2,20 м.А сега тези които са виждали Леопард или Абрамс , да си го представят качен на тази платформа/ да не забравят да добавят едни 25 тона отгоре и още 50 сантиметра височина/
              [ATTACH=CONFIG]704466[/ATTACH]
              Добре помниш , ширината с веригите - 3,37...но на влака май половината стърчаха навън.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                ...
                Баси как ли ги катерят по теснолинейките
                За протокола- междурелсието на теснолинейката е 760 мм.И аз съм любопитен да видя танк широк 3,50 м натоварен на теснолинейна платформа.А може и на зъбчата железница.Какво ли не прави "Гооглето".......
                Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Е то и Т-55 не са 40т,а Т-72 тежи 42,но тук експерти всякакви.Как ли се караха по влаковете преди 25-30г,тези танкове,когато нямаше гугал да ни каже че така не може да стане.

Коментар

Не изглежда голям, нали? Обаче...

Коментар

Не знам как изглежда, ама искам да го видя като нагази в хубава кал с тея бордови защити точно около ленивеца и зъбното колело...

Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                        Е то и Т-55 не са 40т,а Т-72 тежи 42,но тук експерти всякакви.Как ли се караха по влаковете преди 25-30г,тези танкове,когато нямаше гугал да ни каже че така не може да стане.
                        От 36 до 42 тона при последните АМ модификации .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Честно казано полската играчка много ми допада...на външен вид.Не знам ТТ данни.
                          Обаче наистина си е като къща...Интересно ми е било винаги - как може един танк да е СТЕЛТ?Самолета е в триизмерно пространство...Разстоянията и скоростите са големи.Може би наистина тогава е трудно да се открие.Един танк е "невидим" до първият му изстрел...Това си е голяма, тежка, бавна и шумна машина.Въоръжението обикновено работи на относително близки дистанции.Съизмерими с далекобойността на лекото оръжие.Разстояние за разстрел от преносими оръжия от пехота...Та мисълта ми е че не съм сигурен дали си струват средствата и неудобствата, които носи " невидимостта" на бойното поле-специално за тежката бронетехника.
                          Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                          0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Специално за любителите на Лео

Коментар

И нещичко за пукнатини в погона на купола на Leopard-2HEL, някой може ли поне накратко да обясни за какво се пише?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                И нещичко за пукнатини в погона на купола на Leopard-2HEL, някой може ли поне накратко да обясни за какво се пише?
                                На мен ми прилича на якостна деформаця, т.е. материала и обработката му / мястото и условията при които ще се ползва.
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X