Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съветски/руски vs. западни танкове

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съветски/руски vs. западни танкове

Е хуу де момци, какво предлагате тогава? Да си караме на танкове Т-72/55? Да не се превъоръжаваме, щото било скъпо, свикнали сме с оная техника, тя била такава или онакава? Става точно като темата за новия истребител. Разберете, колкото и да са ни мили Т-72/55, вече сме в нова структора, където никoй не ни пита какво искаме или не. То трябва да е по техния стандарт и норми. Да, и мен ме кефи ако курдисаме на плацовете Т-80У, ама няма как да стане, няма да ни разрешат и не е по новата партийна линия. А Леото наистина е един доста сполучлив немски танк. А и самите Вие сте стигнали до простата истина, че сега манталитета е както преди- тъпи армейски занимавки, градинки, бaданoсване, немотивиран офицерски състав, искекерчени разпоредби и т.н. Точно както преди, когато беше само руската техника. Еми извинявайте, га служех за 1 година в баталиона поне веднъж да бяха ни искaрали с тоя Камаз на учение, да се разгърнем, да видим кое как е. Ама нееее- събирай камъчета и фасове от плаца, отпушвай канали с лъжица, давай работно в столовата, ходи в консервената фабрика да правиш компоти- егати армията и се.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Не твърдя , че съм прав ,ама май при разформироването на бившата ГДР АРМИЯ гърците получиха руски БМП-та ,ЗА 72-КИ НЕ СЪМ СИГУРЕН
      Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
      Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

• Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Не става въобще въпрос да си караме 72 ките и 55 ците в този вариант в който са в момента, трябва да се модифицират задължително. А Леопардите са по добро решение от това което имаме в момента, но съм 90 процента сигурен, че ще ги караме докато се счупят и толкова, после ще се чудим къде да ги заврем.

Коментар

Да получиха (Т-72 не са, само БМП, 9K33 Оса), ама Гърция и Германия са си НАТОвски държави и едната се отърва по тънката лайсна от ненужното джелезо като го бутна на другата. Освен това Гърция от край време се зоби със съвременна западна техника, за която плаща милиарди и нищо не им пречи да им пуснат помежду другото някой др. залйот. Сега на нас няма кой да ни даде излишни руски БМП или танкове, демек трябва да си ги купим. И утре кво ще кажем пред централата в НАТО?- абе ние таковата, не искахме да вземем подарените танкове Leopard и БМП Marder от германците, ама намерихме тука от едно прасе-касичка стотинки и си купихме руски БМП и танкове. Бравос!
          Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            аз окоп не сьм копал ма що борчета сьм засадил па цьфнали лалета па боядисване сьс зелена боя на изсьхнали храсти..............ма то било едно и сьщо ако питаш фатмака
            Добре де, аз защо съм ги пропуснал тия работи?Признавам си - окоп съм копал само веднъж по тактика, ама не съм и служил в кашимерията.И от тогава до сега живея със заблудата(явно), че армията, макар и супер бавно и мъчително, се модернизира и има стремеж за влизане в съвременни стандарти...
            Всеки трети е шести

Коментар

• От: Re: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              Не става въобще въпрос да си караме 72 ките и 55 ците в този вариант в който са в момента, трябва да се модифицират задължително. А Леопардите са по добро решение от това което имаме в момента, но съм 90 процента сигурен, че ще ги караме докато се счупят и толкова, после ще се чудим къде да ги заврем.
              Някой знае ли Леопард да е воювал някъде и, ако да, какви са отзивите? Да не се окаже, че на хартия е супер, а на бойното поле провал....
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                Някой знае ли Леопард да е воювал някъде и, ако да, какви са отзивите? Да не се окаже, че на хартия е супер, а на бойното поле провал....
                О, то колко всякаква военна техника има дето не е воювала никога никъде и си е изкарала службата...то и няма как някой да се въоръжава само с техника преминала бойна проверка.И доказала се.

А леопарда е признат за страхотен танк( и пред абрамса, макар че той е воювал), но сравнение м/у ладата и мерцедеса е меко казано неуместно когато става въпрос за танкове (специално т-72 и леопард)
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                  ..но сравнение м/у ладата и мерцедеса е меко казано неуместно когато става въпрос за танкове (специално т-72 и леопард)
                  Това защото аз го писах, затова отговарям

Да се разбира - "Ладата си я имаме, дилемата е дали да си купим Мерцедес, защото ще му е скъпа подръжката и кварталния майстор не може да я поправя, пък и трябва да се учим примерно автоматик да караме... пък и резервни части в гаража и мазето за ладата бол."

Това имах в предвид.

Коментар

• От: Re: От: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                    А имаш ли идея каква инфраструктура имаме за поддръжка...
                    Напрактика - всъщност никаква... За каквото и да било ще трябва да се почва от „А“и „Б“. Капиталовложенията не са различни и като ще се прави нещо нека да е с перспектива и смисъл - не мислиш ли. А и тази техника е на много по-високо технологично ниво, дори единичната цена на части и консумативи да е по-висока (а това съвсем не е предопределено със сигурност) това многократно се компенсира от много по-рационалната и проста поддръжка. Знам, че тук безкрайната „ремонтовзискателност“ стереотипно се приема за ремонтпригодност, но и това клише неминуемо ще си отиде на мястото.

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                    ..."Ладата си я имаме, дилемата е дали да си купим Мерцедес, защото ще му е скъпа подръжката и кварталния майстор не може да я поправя, пък и трябва да се учим примерно автоматик да караме... пък и резервни части в гаража и мазето за ладата бол."...
                    Всъщност, кварталните майстори много лесно „усвоиха“ Мерцедесите, точно поради несравнимата им технологичност и отдавна изобщо не се притесняват от тях. Части, по две за левче в мазето също отдавна няма.
                    Последно редактирано от davc; 24-04-14, 11:44.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• От: Re: От: Съветски/руски vs. западни танкове

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Напрактика - всъщност никаква... За каквото и да било ще трябва да се почва от „А“и „Б“.
                      А къде остана ВРЗ Хан Крум- Търговище. Там се правеше капитален ремонт на Т-72.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Заводът си го има. Танкове отдавна не е виждал, но това не е особено от значение. Това си е един завод, в който няма нищо строго специализирано до степен да не може да приема различни от „Тъ“-та танкове.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                          Канадците от ISAF исползвали арендованите от германци 19 бройки Лео-2 в Афганистан, ама то не си брои за воюване май за тази машина.

Коментар

А тия решетки отстрани заварени като на люлински балкон за какво са ? Последна дума активна защита Сакън някой талибанин с РПГ да не бастиса скъпата машина
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Добре де, аз защо съм ги пропуснал тия работи?Признавам си - окоп съм копал само веднъж по тактика, ама не съм и служил в кашимерията.И от тогава до сега живея със заблудата(явно), че армията, макар и супер бавно и мъчително, се модернизира и има стремеж за влизане в съвременни стандарти...

Незнам защо е така,не знам за окопа и сьвсем не знам защо си мислиш,че нещо се модернизира и влиза в какви да е стандарти.с 5 броя от това и 8 броя от онова какви стандарти гоним,парад от ЦУМ до Орлов Мост и свьршват машините?

Не знам,модернизира се нещо на базата на друго,стьпка по стьпка един вид,а не се БАСТИСВА / хубава българска думичка / един род войски с идеята за в бьдеще да напипаме стандартен или по с изпькнали вени
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Тези решетки са много добра защита от РПГ-та. Противокумулативен екран им викат. И се извинявам за неточност, освен канадските Лео 2А6 в Афгаанистан имаше и датските Лео 2А5, 3 бройки. Канадците са изгубили един Лео 2 от СВУ-то на 2 новембри 2007 година, екипаж оцелял. Датчаните са имали два инцидента със СВУ-та, един на 26 фебруари 2008 година, когато танк се разминал само с един унищожен трак, и на 25 юли 2008 година, когато механик-водач на датски Лео 2А5 в провинция Гилменд загинал, а останалите членове на екипажа са били ранени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X