Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Glock-a добро оръжие ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Glock-a добро оръжие ли е?

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    О-о-о, колко са в час ... Да не мислиш че и за толкова може да го намериш лесно ... Последната партида която видях беше съветски, от ГДР. Миналата година. Някъде си имаше десетина, и додето донесат кафето вече нямаше ни един.
    Нулеви бе човек, нулеви. Със смазката от завода. Че и от след войната, не военновременни.
    Е, нали по-горе писах че ТТ е по-военен патрон от Пара. Башка дето нищо не пречи да му направят кви да е нови куршуми. В ония години просто на никого не е трябвал кой знае какъв спиращ ефект, щото градските свинщини ги измислиха чак по наше време. През 30-та май още не е имало анцузи и ланци.
    Имам приятели с китайски ТТ на Норинко.Да не би да са по-лоши от нулевата серия.
    Относно цените-от КОС може да си вземеш ТТ на обидно ниска цена......толкова ниска че не искам да я коментирам тук.
    Както и Макаров на смешно ниски цени.Като казвам КОС говоря и за малко връзки.
    Така че 350 лева мога да дам за ТТ с колекционерска стойност или за тунинговано като на Влади.
    Пистолета не е лош за...лов.Отлична карабина е.За стопиращ ефект можем да говорим само с модифицирани боеприпаси.Свален е от въоръжение и е имало защо.....при това най -добре си го знаят руснаците.
    Излишно е да сравняваме ТТ с Глок.
    Все едно да сравняваме Вилис с Нисан Патрул.

Между другото тази нулева серия с хромирана цев ли е или не?
    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
      Това са пластмасови измишльотини...
      Ако бяха толкова добри щяха да бъдат с вековни традиции като Колт
      ...Бог създаде хората различни, тогава се появи Самюел Колт, и изравни силите....
      Пластмасовите измислици в момента се внедряват и употребяват във всяка една компания.Опс, май в колт не.
      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
      Това е положението.

Коментар

ППК да, колко по-скъп е от макаровия? Последно 1 пиян дебил ми го насочваше към корема в 1 кафене и аз му се хилих ли хилих докато ми разправяше къф съм гей, но като ми стисна ръката накрая/смях се много и от сърце/ едвам ме накара да я пусна, а беше поне 30 кила отгоре... Та ми се ще да пострелям малко/няма кой да се заеме с мен та ще трябва да съм самоук/. П99 изглежда внушително и интересно, но ръбато за постоянно носене. Макаров съм чувал реже със затвора/или беше друго/, аз съм пианист и макар и с добър захват, кожата ми не е от най-грубите, та ако и да не търся женско пиюовче, искам нещо прилягащо и удобно, както и безопасно за ръцете. Да няма голям откат също е + за начинаещ. Преди да си избера постоянно оръжие бих пострелял с разни, но колкото и да е неизбежно ходенето по трелбища искам да е сведено до минимум. Имам не 1 против, като гадовете, които се въдят там са малкото зло/имах приятел собственик, знам доста/, но като цяло не искам да дишам на затворено, нито пък ушите ми са за 1 ден/знам че има шлемофони, но много не ми помагат на закрито независимо, че си стоя с отворена уста/. Лоша работа, ако някой опитен не ме взмеме за малко под крилото си ще си остана неук. А след като казармата отпадна преди да стигна до там взех здраво да се дразня, че така и не пострелях там. За калашник-а е ясно, няма да мога сигурно никога да се науча да боравя с него, виняги съм си мечтал да стрелям с тежък снайпер/знам, че не е леко/, но поне с пищов да мога ще е добре. Пък и нещата не са розови, това умение много милипсва, както преди да се науча да шофирам се терзаех, така и сега от доста години искам да мога да стрелям задоволително. Все още виждам та бих се възползвал. Изборът на правилното пушкало не е малка част, макар и добиването на разрешително да ми се струва непосилн , ще се пробвам да си извадя. Много съм назад дето се вика, но поне от някаде трябва да започна. Пиша това тук, а не е по темата вече хич, та може и да се премести, но понеже много ми допадаше Глок като малък и затова и асоциирах всичко с темата.

Коментар

Е как към кои бре, Карлос Чакала е бащата на бащите на терористите, ама истЕнските, а не като днешните. И понеже знам, че знаеш се чудя как ти бяга иронията. Стефан много странна ирония ползва, малко хора улавят как точно се бъзика с нещата

Коментар

Спирам виното.
            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
            Това е положението.

Коментар

Ма пък той що се заяжда?
              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
              Това е положението.

Коментар

Не се заяжда бре, аз поне никога не съм го възприемал това като заяждане. То си е и до нагласа. А по презумция оставям хората да си се държът спрямо както им допада, гледам и да не се засягам, останалото идва от само себе си. Не всеки се връзва на повърхностното. Освен това наблюдавам 1 течение анти Стефан, което много ме дразни, щото нито 1 човек, който го познава не участва в него, ако и Димата/и други/ да се е отказал да спори отдавна с него ... Имам 1 приятел казва, всеки си е башка... Мен ми харесват хора различни, а не стереотипни и каквото не ми допада или може да се тълкува малко по-така, пускам покрай ушите, щото инак се почва 1 дето свършва със заплахи или по-лошо...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  ППК да, колко по-скъп е от макаровия? Последно 1 пиян дебил ми го насочваше към корема в 1 кафене и аз му се хилих ли хилих докато ми разправяше къф съм гей, но като ми стисна ръката накрая/смях се много и от сърце/ едвам ме накара да я пусна, а беше поне 30 кила отгоре... Та ми се ще да пострелям малко/няма кой да се заеме с мен та ще трябва да съм самоук/. П99 изглежда внушително и интересно, но ръбато за постоянно носене. Макаров съм чувал реже със затвора/или беше друго/, аз съм пианист и макар и с добър захват, кожата ми не е от най-грубите, та ако и да не търся женско пиюовче, искам нещо прилягащо и удобно, както и безопасно за ръцете. Да няма голям откат също е + за начинаещ. Преди да си избера постоянно оръжие бих пострелял с разни, но колкото и да е неизбежно ходенето по трелбища искам да е сведено до минимум. Имам не 1 против, като гадовете, които се въдят там са малкото зло/имах приятел собственик, знам доста/, но като цяло не искам да дишам на затворено, нито пък ушите ми са за 1 ден/знам че има шлемофони, но много не ми помагат на закрито независимо, че си стоя с отворена уста/. Лоша работа, ако някой опитен не ме взмеме за малко под крилото си ще си остана неук. А след като казармата отпадна преди да стигна до там взех здраво да се дразня, че така и не пострелях там. За калашник-а е ясно, няма да мога сигурно никога да се науча да боравя с него, виняги съм си мечтал да стрелям с тежък снайпер/знам, че не е леко/, но поне с пищов да мога ще е добре. Пък и нещата не са розови, това умение много милипсва, както преди да се науча да шофирам се терзаех, така и сега от доста години искам да мога да стрелям задоволително. Все още виждам та бих се възползвал. Изборът на правилното пушкало не е малка част, макар и добиването на разрешително да ми се струва непосилн , ще се пробвам да си извадя. Много съм назад дето се вика, но поне от някаде трябва да започна. Пиша това тук, а не е по темата вече хич, та може и да се премести, но понеже много ми допадаше Глок като малък и затова и асоциирах всичко с темата.
                  Вземи си ей това и няма да сбъркаш http://www.pishtov.com/SIGSAUER/FrameSetSIGSauer.htm

много лек, прост и удобен за скрито носене.Стопиращия ефект от 9х17 не е голям но е достатъчен.Викат му Макаровия на SigSauer.Един колега от форума...мисля пепи си купи такъв и е много доволен.Значи не е евтин, но си заслужава.
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Не се заяжда бре, аз поне никога не съм го възприемал това като заяждане. То си е и до нагласа. А по презумция оставям хората да си се държът спрямо както им допада, гледам и да не се засягам, останалото идва от само себе си. Не всеки се връзва на повърхностното. Освен това наблюдавам 1 течение анти Стефан, което много ме дразни, щото нито 1 човек, който го познава не участва в него, ако и Димата/и други/ да се е отказал да спори отдавна с него ... Имам 1 приятел казва, всеки си е башка... Мен ми харесват хора различни, а не стереотипни и каквото не ми допада или може да се тълкува малко по-така, пускам покрай ушите, щото инак се почва 1 дето свършва със заплахи или по-лошо...
                    Далеч съм от мисълта анти "когото и да е".Аз също не се засягам от приказките на другите.Стига приказките на другите да не ме засягат мен.Всеки има право да се държи както иска и да говори каквото иска, но да не обижда другите и да не ги смята за някакви по долу от него.Да се откажеш да надговориш някой, не значи че си се отказал от спор.Това е форум- повече мнения = на повече информация.Заплахите и по-лошото всеки ги може някои по-малко, други повече.Ама хайде стига толкова сме говорили за човек без той да е присъстващ.Лека нощ на всички.
                    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                    Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                      На Стефан и Полковника ще кажа, че 7,62х25 може да пробива бронежилетки, но до
                      там му свършват качествата.Тези патрони са с голяма начална скорост а куршумите
                      им са остри и минават през тялото като през сирене.Нямат стопиращ ефект и не
                      могат да отдадът енергията си в мишената(нападателя).С този калибър ако не улучиш
                      противника в главата или сърцето очаквай много изненади от него(дано да не е въоръжен).
                      Не случайно руснаците са го махнали от въоражение, да не говорим че е със сингъл
                      екшън.
                      Бахти, тоя дето го уцелиш с ТТ в рамото или в крака и после ти нанесе големи главоболия, ще е голям Шварценегер от някой филм. Какво като има малък стопиращефект? На правилното едно-две места ефекта е повече от стопиращ. Тук от опит ще кажа: Не вадете оръжие дори и на шега, ако нямате намерение да го ползвате, по един или друг начин и ако не усетитее че сте в опастност.Виновните ще сте вие. Но има една приказка. От затвора се излиза....някога. От гроба никога.

Коментар

Сигурно много хора са виждали тази снимка /надявам се, че е истинска/. За тези които не са ще обясня. Глокът е прострелян от Колт М1911. Искам да попитам какво щеше да се случи с металната рама на друг пистолет в тази ситуация?
                        Прикачени файлове
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                          Бахти, тоя дето го уцелиш с ТТ в рамото или в крака и после ти нанесе големи главоболия, ще е голям Шварценегер от някой филм. Какво като има малък стопиращефект? На правилното едно-две места ефекта е повече от стопиращ. Тук от опит ще кажа: Не вадете оръжие дори и на шега, ако нямате намерение да го ползвате, по един или друг начин и ако не усетитее че сте в опастност.Виновните ще сте вие. Но има една приказка. От затвора се излиза....някога. От гроба никога.
                          Не е необходимо да е Шварценегер.Ако и той е с пистолет в ръка ще стреля по теб.Виждал съм ситуация в която след скандал между двама съседи се стигна до стрелба.Бях участник в ситуацията.Слава богу нито стрелях нито бях обстрелвания.Накратко пиян съсед след свадба на прибиране във входа се скарва с друг, бивш полковник от строителни войски и собственик на законен ТТ.Пенсионирания военен в разгара на скандала извади ТТ-то и простреля пияния в дясното бедро.
                          От дистанция не повече от 2 метра, като оставим шока от изстрела за нас околните втория шок беше как пияния преодоля двата метра и стовари едно кроше на стрелеца.Когато се втурнахме да ги озаптяваме пияния всеоще не беше разбрал че е ранен.Разбира се имаше късмет че не беше засегнат голям кръвоносен съд в бедрото.Последва линейка, Пирогов пияния категорично отказа да лежи на носилка и се придвижваше сам дори без видимо да куца.Явно алкохола и адреналина си казваха думата.
                          После го карах да ми разкаже дали е усетил нещо.Каза че болка е усетил чак след манипулациите в Пирогов като го е пуснала упойката.
                          Раната му беше в меките тъкани и нямаше счупване на кост или засегнат голям кръвоносен съд.Ест. куршума беше пронизал бедрото и не беше останал вътре.
                          Изводите всеки сам може да си ги направи.
                          Прав си за това , че при отказ за подновяване на разрешителното си купил скъп пищов гориш с пари.Щото нали знаеш пистолетите са два вида на КОС и твой си личен.
                          Първия могат да ти го вземат по всяко време втория .........абе като твоя герой-детектив някъде за черни дни.

Коментар

Келтис, извинявай за жаргона, от който май произлезе недоразумение(( "Нулево" е термин на руските фатмаци и значи че нещото е новичко, изобщо неизползвано. Наште категории са от І до ІІІ. На практика по магазините има трета, а те са си чист брак. Като го наведеш патрона ще падне през цевта ...
                            Насов, това с трошенето на палеца не е работа тъкмо на Макаровия, ами на повечето малки пистолети. Виж силуетите на разни пищови. Веднага се сещам за Колт 1911 и големите ЧЗ-та. Обърни внимание на куката назад под петлето, с която свършва ръковатката. Много по-голяма е, отколкото само да направи захвата удобен. Е, тъкмо затова, да пази от излитащия назад затвор. Другата честа причина за травми е киното. Много хора са виждали някой да стреля с две ръце, и просто сграбчват стрелящата с другата. Нейния палец и го отнася. Правилното е стрелящата ръка да натиска напред, а втората да я натиска назад, но за трите долни пръста. А палецът на подпиращата трябва да е скрит някъде, той особено не работи. Или чак на китката на стрелящата, или отпред, при другите пръсти. Тогава никой пистолет не троши никой пръст.
                            За цените не знам. Мога да те заведа при мой човек във ВИП-а. От там няма да купиш нищо, понеже цените са безобразни. Обаче имат огромна колекция, та може да видиш, да пипнеш и да се ориентираш кое е твойто. Понеже оръжието е като жените. Като не ти харесва - много важно колко е хубава "изобщо" ...

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                              Сигурно много хора са виждали тази снимка /надявам се, че е истинска/. За тези които не са ще обясня. Глокът е прострелян от Колт М1911. Искам да попитам какво щеше да се случи с металната рама на друг пистолет в тази ситуация?
                              Ами пробвай и ще видиш.Имам предвид да пробваш да потърсиш и други картинки на различни марки и модели оръжие.Аз съм виждал( ако ги намеря ще ги кача ) доста интересни снимки.Според мен едва ли металната рама ще остане невредима.Виждал съм отвор в метален сейф, голям колкото 1 левова монета, направен от около 2м.Пистолета е бил глок 19, а стрелеца забравил вътре патрон.
                              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                              Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                                ММММ впечатляващо!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X