Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Glock-a добро оръжие ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Glock-a добро оръжие ли е?

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
    Колега Влади333, в горните клипчета е показано непълно разглобяване наТТ и пълно
    разглобяване на Глок.Пълното разглобяване на Глок е абсолютно забранено от
    производителя, може би защото детайлите които имат нужда от почистване и смазване
    при този пистолет са много малко, но не съм сигурен.Непълното разглобяване при Глок
    е в пъти по бързо от това на ТТ.Аз лично не виждам никаква база за сравнение на
    двата пистолета:спускателен механизъм,вместимост на пълнителя,калибър,ергономичност.
    Това са две съвсем различни оръжия създадени по различно време и с различни цели.
    Само един въпрос, и приключвам със споровете!
    Как се разглобява спусакувият механизъм на Глог, за да се почисти?
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Колеги сравнението между ТТ и Глок е безмислено все едно да сравняваме Мерцедес G и SL.И двете коли са супер,но са коренно различни всеки ще си купи тази която му харесва и му върши работа.ТТ и Глок са доказани оръжия всяко със своите плюсове и минуси.

Коментар

Чета, чета, и не мога да се начудя на някои спорове! Как може изобщо да се сравнява пистолет правен в едно отдавна отминало време, за съвсем различни условия, струващ сега има-няма 150лв., в който трябва да вложиш още сума пари за да заприлича поне на нещо, със съвсем съвременен пистолет, който си струва доста пари, но въпреки това се купува и то и от професионалисти!
        Аз лично като тръгна да си купувам личен пистолет, точно на последно място ще се интересувам колко лесно се разглобява. Защото едва ли ще ми се налага да го разглобявам набързо в окопа под дъжд от куршуми! По скоро ще се интересувам колко често ще ми се налага да го разглобявам, ще искам да е лек, удобен за носене, с добър запас от муниции в пълнителя и добри мерни прибори даващи ми възможност да водя прицелна стрелба при всякакви условия! Всичко това разбира се при условие че мога да си го позволя финансово, пък ако не мога, тогава Макаров или Байкал!
        А ако все пак успея да си купя нещо пластмасово, обещавам да не го оставям на таблото на колата на слънце и да не сядам в лагерния огън когато виси на задника ми!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Чета, чета, и не мога да се начудя на някои спорове! Как може изобщо да се сравнява пистолет правен в едно отдавна отминало време, за съвсем различни условия, струващ сега има-няма 150лв., в който трябва да вложиш още сума пари за да заприлича поне на нещо, със съвсем съвременен пистолет, който си струва доста пари, но въпреки това се купува и то и от професионалисти!
          Аз лично като тръгна да си купувам личен пистолет, точно на последно място ще се интересувам колко лесно се разглобява. Защото едва ли ще ми се налага да го разглобявам набързо в окопа под дъжд от куршуми! По скоро ще се интересувам колко често ще ми се налага да го разглобявам, ще искам да е лек, удобен за носене, с добър запас от муниции в пълнителя и добри мерни прибори даващи ми възможност да водя прицелна стрелба при всякакви условия! Всичко това разбира се при условие че мога да си го позволя финансово, пък ако не мога, тогава Макаров или Байкал!
          А ако все пак успея да си купя нещо пластмасово, обещавам да не го оставям на таблото на колата на слънце и да не сядам в лагерния огън когато виси на задника ми!
          колеги имах глок продадох го един месец сам с новиа наш арсенал 9x19 великолепен е

Коментар

) Точно тогава ще ти се наложи да го разглобиш и събереш за секунди, и нищо няма да стане.
            Нулево ТТ е 300 лева, ако ти провърви ... 350 по може. За 150 дават трета категория. На по 50 000 изстрела сигурно. И аз никога не научих защо руснаците се отказаха от тоя патрон. Та оттам и от пистолета. По-военен е от 9х19.
            Конструктивно свъхчудото ЧЗ-75 малко се различава от ТТ-то А тоя пистолет никой изобщо не го слага в споровете, понеже няма с какво и да го сравняваш особено.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
              Всяко оръжие за самозащита по презумица ще ти се налага много повече да го чистиш, от, колкото да го ползваш.
              Та дали не е важно разглобяването му ????
              LZ1HKW
              Реглаж на преден и заден мост
              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ще напиша нещо и аз. На някой налагало ли му се е да ползва бойно оръжие в реална обстановка? Едва ли. А ако да тогава няма да участва в този спор. Значи оръжието най-напред трябва да е надежно. Тук да вметна, че притежавам законно ТТ. Значи в действителноста всичко се решава за не повече от три секунди. Това по филмите с дългите престрелки няма да коментирам. Аз моя го нося със седем патрона, нищо че събира осем. Та дотук с тезата, че колкот повече заряден е толкова по-добре. Ако те е страх, че ще ти свършат патроните, вземи си резервни пълнители. Друго, пистолета е направен да служ на човека, а не обратното. Колкото по-прост е маханизма, толкова по-добре. Стигам и до финансовата гледна точка. Моя го взех за 160 лева. Един Глок е с хилядарка отгоре. Ако не ти подновят разрешителното какво правиш? Продаваш с голяма загуба. Патроните са по-скъпи. Общо взето и аз по едно време мислех да го сменя, но като помислих се отказах. Пистолета се носи за самоотбрана-скрит. Това не е украшение, за да се фукаш. Когато противника ти знае, че имаш оръжие, шанса да си послужиш с него по предназначение намалява с 99%. Факт.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                  Значи оръжието най-напред трябва да е надежно.
                  Именно, именно, по съм склонен да се доверя на нещо съвременно, отколкото на антика с неизвестен брой предишни собственици! ТТ-та по 350лв. не съм виждал, тия дето ги продават по нашенските оръжейни магазини са от 130 до 200лв. рециклирани някакви! За да е удобно за носене едно оръжие, според мене трябва и да е леко, а ТТ-то не е от най-леките! За броя патрони, верно в престрелки не съм влизал и дано не ми се налага, но все си мисля че е по-добре да имам някой друг патрон в повече, отколкото в по-малко! Има една такава приказка - "За да стигнат, трябва да останат!"

Коментар

Първо да отговоря на колегата Влади333.Както казах по-горе Глок се разглобява само
                    "непълно", както и почти всички оръжия.Пълното разглобяване е за оръжейни майстори
                    и т.н.След като се свали затворният блок с цевта и възвратната пружина на Глока,
                    рамата заедно със спускателният механизъм независимо колко е кална може да се
                    измие и под чешмата(няма какво да раждяса).
                    На Стефан и Полковника ще кажа, че 7,62х25 може да пробива бронежилетки, но до
                    там му свършват качествата.Тези патрони са с голяма начална скорост а куршумите
                    им са остри и минават през тялото като през сирене.Нямат стопиращ ефект и не
                    могат да отдадът енергията си в мишената(нападателя).С този калибър ако не улучиш
                    противника в главата или сърцето очаквай много изненади от него(дано да не е въоръжен).
                    Не случайно руснаците са го махнали от въоражение, да не говорим че е със сингъл
                    екшън.

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                      Всяко оръжие за самозащита по презумица ще ти се налага много повече да го чистиш, от, колкото да го ползваш.
                      Та дали не е важно разглобяването му ????
                      Тук опираме до въпроса: Кое е по лесно за поддръжка и почистване оксидирано желязо или пластмаса? Аз имам служебен Макаров, старая се да го поддържам добре, но въпреки това оксидацията вече е заминала! Да не ти казвам пък какви работи вадя от вътре като река да го разглобя напълно! То са косми, влакна от дрехи, песъци, тревички и парченца от листа на дървета, всичко има, как влизат вътре не знам! Имам колеги с лични ТТ-та - същата работа е и при тях! Обаче имам и колеги с пластмасови пистолети (лични) и те свеждат поддръжката им кажи речи само до чистене на цевта! Впечатленията ми са от времето когато ни разрешаваха да ходим на работа с лично оръжие (който има), сега не ни разрешават!

Коментар

ТТ за 350лв някои хора са много алчни???Или не са в час със цените.

Коментар

О-о-о, колко са в час ... Да не мислиш че и за толкова може да го намериш лесно ... Последната партида която видях беше съветски, от ГДР. Миналата година. Някъде си имаше десетина, и додето донесат кафето вече нямаше ни един.
                          Нулеви бе човек, нулеви. Със смазката от завода. Че и от след войната, не военновременни.
                          Е, нали по-горе писах че ТТ е по-военен патрон от Пара. Башка дето нищо не пречи да му направят кви да е нови куршуми. В ония години просто на никого не е трябвал кой знае какъв спиращ ефект, щото градските свинщини ги измислиха чак по наше време. През 30-та май още не е имало анцузи и ланци.

Коментар

Малко извън темата, но я кажете спрямо изброените Валтер каде е. Аз без бой си признавам, че не съм опитен, но много приятно ми изглежда малко, но все пак стабилно изглеждащото Валтерче... От известно време се замислям за нещо за самоотбрана, да си го имам и нося понякога, но сложно ми се струва и с разрешителните и с избирането на подходящ нито голям, нито малък екземпляр. Знам някои ще кажат да търся револвер, но имам някои предъбеждения за тях, имайки много +ове за такава употреба, не ми допадат петлетата им как стърчат, и по-различните спусаци/някак са по-тромави до произвеждането на истрел/. Искам да се науча да стрелям добре също така, но в стрелбище не ми се завира, някакви идеи?

Коментар

Кой от тия?

http://images.google.bg/images?q=%D0...=1&sa=N&tab=wi

Сигурно си виждал някой ППК. Макаров е същото, разликите са технологични. Технологично ПМ е по-разумен, ама това засяга само фабриката.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Още един, който смята че светът започва с него Терористите, към които се причисляваш са разбирали от оръжие повече) В ГДР-то бяха чували за такива неща.
                                Аз например смятам Глока за буклук. И ми е трудно да завиждам че го нямам, понеже имам два пъти по-скъпи и от принципно по-горен клас играчки.
                                Кво да правим сега?
                                Ако мнението се отнася до мен, което май е така.Какво те кара да мислиш, че смятам че света започва с мен.И прости ми единствений че съм те раздразнил, ама и ти си един ....
                                Второ към кои терористи според теб се причислявам.И към кои се причисляваш ти.Трето и аз смятам разни неща за боклуци, но това е друга тема.
                                Четвърто по-скъпите играчки за продаване ли са или за употреба и какво обуславя това.По-горния клас, е единствен, други класове не са актуални и не вършат работа така ли?
                                Сега може да направиш едно единствено нещо.
                                Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                                Това е положението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X