Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Glock-a добро оръжие ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Glock-a добро оръжие ли е?

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Колеги от форума, на които почти целия съзнателен живот е свързан с оръжие, или не пишат в темата, или просто се будалкат... Защо ли?
    А това, честно казано, ме дразни, и то не само в този форум!
    Никога, ама абсолютно никога не съм се надувал за разлика от такива колеги и когато знам нещо не ме мързи и не жаля време и нерви за да предам знанията си на други. Пък в процеса на предаване на знания ако се окаже че не знам толкова, колкото си мисля, не се свеня да си го призная! Ако пък съм сигурен за нещо че не го знам, а ме интересува, питам директно и разчитам че ще получа точни отговори от компетентни хора. Да ама се оказва че в българските форуми е доста трудно да отсееш, кой наистина е компетентен и кой е поредния всезнайко!
    Ето ти например Джорджо, чел съм много твои мнения, съответно с тези си мнения си успял да си изградиш някакъв авторитет в моите очи (не става дума само за оръжията)! А някой дето мълчи "мъдро" освен когато не се будалка, па от време на време каже нещо наистина сериозно, как да го възприемам сериозно и да му имам доверие? И кой е виновен за това, че хора знаещи по-малко но пишещи повече са си изградили по-голям авторитет от многознаещите мъдромълчащи?
    Ето, от известно време чета редовно и в един специализиран оръжеен форум (не съм регистриран), та и там така (всъщност много, много по-зле)! Има 3-4 човека, които наистина разбират и има какво да научи от тях човек. Обаче докато ги науча кои са, трябваше да изчета всичко във форума, а това е огромно количество плява (да не кажа помия), доста голяма част от която, сътворена от същите тези иначе компетентни хора! Добре че съм инатлив и не се отказвам лесно!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

В същия оръжеен форум се регистрирах преди 4 години... и много бързо спрях не само да пиша, но и да чета... Във въпросния форум имаше една тема за Валтер П22. Имаше няколко "компетентни" мнения, че при стрелба му се разхлабвали и развивали болтчетата... За информация, на тези, които не познават модела, П22 е сглобен почти изцяло с пружинни щифтове, т.е. тези, които се бяха изказали, просто не бяха виждали пистолетчето...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

В същия оръжеен форум се регистрирах преди 4 години... и много бързо спрях не само да пиша, но и да чета... Във въпросния форум имаше една тема за Валтер П22. Имаше няколко "компетентни" мнения, че при стрелба му се разхлабвали и развивали болтчетата... За информация, на тези, които не познават модела, П22 е сглобен почти изцяло с пружинни щифтове, т.е. тези, които се бяха изказали, просто не бяха виждали пистолетчето...
        Ами ето, просто е трябвало някой да публикува снимка или схема на валтера, от които да е видно че няма винтове а има пружинни щифтове, та четящите да знаят на кого да вярват за в бъдеще! Иначе ако знаещия просто отстъпи на бърборковците, той ще си спести труда да спори с тях, но пък може да навреди на някой, който не знае но иска да научи (т.е. да го остави да се подведе че всъщност ония са знаещите)!

Коментар

Прочетох голяма част от темата... никога не съм стрелял с глок... по ред причини.

Цялата история много ми напомня на една сентенция на един определен командващ в USMC - "Никога не забравяйте, че вашето оръжие е произведено и доставено от този, който е предложил най-ниска цена..." По-горното е на тема M4A1, ако не ме лъже паметта...

Коментар

sl.daskalov, никога не съм пропускал твое изказване по отношение на оръжията /а и не само/. Ти май работиш като граничен полицай, или нещо такова, а по образование си инженер. Стила и тона ти са много умерени и информативни и като цяло предизвикват /поне у мен/ уважение. Но доколкото се ориентирам и rumaneza77 е професионалист в носенето на оръжие /израз, за който веднъж отнесох доста от визираната от теб ирония и сарказъм/ - така че и неговото мнение не може да се игнорира. Тук има и други професионалисти, а мненията им невинаги са еднотипни - и това е ценното на възможността за широкоотворен разговор.

Колкото до случаят с Валтера от другия форум - такива неща се случват и тук. Тук на вниманието ни поднесена любопитната информация относно факта, че Глок се разтапя седейки в кобура на преносителя си в близост до огън, а също така и на автомобилно табло на припек!!!
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Верно темата е за Глок, но защо пропускате, т.е. не забелязвате подобни мнения? Да не би да участвате в рекламната кампания?
              Колеги от форума, на които почти целия съзнателен живот е свързан с оръжие, или не пишат в темата, или просто се будалкат... Защо ли?
              Защото има доста писано много страници преди твоето мнение.А и си мисля, че темата отдавна се изчерпа и сега предъвкваме стари аргументи.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                sl.daskalov, никога не съм пропускал твое изказване по отношение на оръжията /а и не само/. Ти май работиш като граничен полицай, или нещо такова, а по образование си инженер. Стила и тона ти са много умерени и информативни и като цяло предизвикват /поне у мен/ уважение. Но доколкото се ориентирам и rumaneza77 е професионалист в носенето на оръжие /израз, за който веднъж отнесох доста от визираната от теб ирония и сарказъм/ - така че и неговото мнение не може да се игнорира. Тук има и други професионалисти, а мненията им невинаги са еднотипни - и това е ценното на възможността за широкоотворен разговор.

Колкото до случаят с Валтера от другия форум - такива неща се случват и тук. Тук на вниманието ни поднесена любопитната информация относно факта, че Глок се разтапя седейки в кобура на преносителя си в близост до огън, а също така и на автомобилно табло на припек!!!
                Правилно си разбрал за това какво работя и какво е образованието ми, обаче друго грешно си разбрал! Нямам абсолютно никакви претенции да разбирам от оръжие! От КНО съм боравил само с Макаров и съвсем от скоро с ЧЗ 85Б, е и мъничко с ТТ и Шипка! Да се сравняват моите бегли познания и опит с познанията и опита на Румънеца е абсолютно неуместно! Ама го разбрах по-късно отколкото трябваше! И точно за това говоря в по-горните си постове - че някой изтърсва нещо, друг противоположното и трябва незнаещите като мене, дето се ровичкат и се бутат между шамарите в стремежа си да научат нещо, да успеят да преценят кое е достоверно и кое не! Е не винаги е възможно и по силите ми! Е затова трябва твърденията да се подкрепят с доказателства и дадената теза да се отстоява и обяснява! А когато един компетентен човек смята за под достойнството му да защитава с доказателства и да обяснява тезата си, това не носи полза никому, че даже може да донесе и вреда карайки незнаещите да повярват на други, може би по-некомпетентни!
                Много се разписах нещо, ама ще ме извинявате! Крив съм нещо, от нощна съм, не съм спал, пък и не ми се спи щото се разделих днеска с Макаровченцето ми!

Коментар

Темата отдавна плаче да се заключи. Каквото имаше да се каже, каза се. Който с каквото си иска да стреля, то това си е личен избор и е малко като с колите и жените. А който си вади хляба с таз работа, да му мисли. И да се обправя както може с каквото може.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    Темата отдавна плаче да се заключи. Каквото имаше да се каже, каза се. Който с каквото си иска да стреля, то това си е личен избор и е малко като с колите и жените. А който си вади хляба с таз работа, да му мисли. И да се обправя както може с каквото може.
                    Преди да се заключи темата, ако може някой да тегли чертата (като казвам някой имам предвид човек, който ползва оръжието!) и да каже: "това ми харесва, това не"! Ще бъда благодарен ако наистина се намери човек, който ще си даде този труд.

Коментар

Айде, като се гъбаркаш, че искаш мнение като от последна инстанция - отговорът на въпроса дали Глокът е добър е еднозначно "да". Ако въпросът беше дали е по-добър за еди кво си от еди кой си или какъв е историческият му принос в оръжейните науки, можеше и още да напиша.

Лично аз, за моите цели не съм му привърженик заради "заложен конструктивен недостатък" - самозаряден пистолет е.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                        Айде, като се гъбаркаш, че искаш мнение като от последна инстанция - отговорът на въпроса дали Глокът е добър е еднозначно "да". Ако въпросът беше дали е по-добър за еди кво си от еди кой си или какъв е историческият му принос в оръжейните науки, можеше и още да напиша.

Лично аз, за моите цели не съм му привърженик заради "заложен конструктивен недостатък" - самозаряден пистолет е.
                        Прав си колега - веднага си взимам бележка - нека да префразирам въпроса:

"За какво е добър и за какво не, глок-а?" Моля да се разгледат и двете страни на монетата, но в контекста на това, че оръжието е пистолет - т.е. да не се сравнява с друг тип оръжие!
                        Последно редактирано от господин никой; 19-08-08, 16:33. Причина: Добавка... typo...

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                          ... се разделих днеска с Макаровченцето ми!
                          И какво ти зачислиха?

Коментар

Добър е за класа си - армейско/полицейско оръжие. За тези плякала е характерно, че са повече нападателни, отколкото отбранителни по замисъл - добра групираност на дистанция, нямаща нищо общо със самоотбраната; калибър, способен да порази някого, а не непременно да го спре на момента; голяма огнева мощ с този двуред пълнител, която дава по-голяма вероятност при нападателна стрелба и по-добър шанс, ако ти се изсипва една сюрия въоръжени майстори, напълно излишно за цивилна самоотбрана; постоянна бойна готовност с автоматичните предпазители и двойнодействащия спусък; ниско собствено тегло, като спестеното може да се оползотвори за още един пълнител, или нещо още по-така.

Типичен преставител на актуалното поколение професионално късо оръжие, т.е. за хора, на които професията им го налага.

Има и разни недостатъци, като ранно отключване и проблемна кинематика на презареждането, с възможност за заклинване, но нищо фатално. Обаче като някой ми се запревзема, че SIG 22х е върха и нищо друго, особено полимерно, не признава ми е ясно колко разбира и колко може. Лично аз не отказвам нищо от този клас, като се започне от Browning HP и CZ85 и се стигне до USP. Само за един от тях да се размрънкам и веднага си заслужвам приказката, че на крива ракета Космосът й пречи. Да, всеки си има специфики и нито една от тях не е критична, за да се правим на балерини.

Та, по техническата част - ако това ти е работа, няма значение с кой от гореизброените си, освен по твое лично предпочитание. Може дланите ти да са специфични си или да ти пасва нещо по-масивно, или не знам какво. Обаче това си е индивидуално.

Със сигурност Глокът има предимство пред тези със стоманените рами и за цивилно носене, защото е доста лек, но 17ката, като габарити е колкото другите и си изисква или сако/яке, или широки дрехи, тип официален анцуг (в българския смисъл на думата), или чанта на кръста. Бе, изобщо, но тези неща мястото им е на външни кобури.

Както споменах и преди малко, в почти всяко отношение, плякалото има повече предимства, отколкото недостатъци и освен, че е адекватно е над средното ниво. Който казва, че за нищо не става, проблемът е в него, а не в пистолета.

А, това, че е евтино недостатък ли е?! Че то и АК47 е с никакви производствени разходи. Само да не се бъркате, че цената е за сметка на качеството. За сметка на технологията е - няма го допотопното стружкоотнемане, ами най-неприятният детайл се шприцва. Средно положение е черупковото леене при Рюгер.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              И какво ти зачислиха?
                              Нищо не ми зачислиха! С личното ЧЗ ще се подвизавам !
                              А Глока според скромните ми представи (доколкото съм имал възможност да разглеждам на колеги Глоковете и да коментираме) не е лош, но не е и най-пасващият ми пистолет! Други пластмасови дето по-ми пасват, пък още повече не са ми по джоба и от Глока!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                                Нищо не ми зачислиха! С личното ЧЗ ще се подвизавам !

Нещо, нищо не разбирам! Би ли пояснил?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X