Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Glock-a добро оръжие ли е?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Glock-a добро оръжие ли е?

    Бе що се занимавате с глупости? И с реклама на производители на сапунерки и гребенчета? Глок и армейско опъжие, няма що. От отключващи се посред изстрела затвори до ножове, които освен другото сигурно имат в упътването минимално допустимо приближаване на носителя до печката. Щото после се стапя и клюмва. И пистолетите клюмват, става като в истински рисуван филм.
    Аман от ментета. Изделие, на което рекламата е наистина по-голяма от него.

  • #2
    Първоначално публикуван от Стефан
    Бе що се занимавате с глупости? И с реклама на производители на сапунерки и гребенчета? Глок и армейско опъжие, няма що. От отключващи се посред изстрела затвори до ножове, които освен другото сигурно имат в упътването минимално допустимо приближаване на носителя до печката. Щото после се стапя и клюмва. И пистолетите клюмват, става като в истински рисуван филм.
    Аман от ментета. Изделие, на което рекламата е наистина по-голяма от него.
    Специално за Глока съм съгласен със Стефан, изключително неудобен пистолет. Да си срежеш ръката със затвора при обхват с две ръце при изстрел е от просто по-просто. И в бързината ако го вадиш гаранция. Ама нали за ножове говорим, пистолетите са тема на друг разговор. Че и там ще излезе Вълчо и ще каже че ако не е кремъклийка да се пълни отпред не върши работа щот не е мъдата
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

    Коментар


    • #3
      Е кво му е по-хубаво на това менте от пищовите? Взели дръжката на английския десантен нож от 43-та, направили я от буклук, и айде грабете балъци - ааармееейскиии нооож. Ама то - за декоративни армии - декоративни ножове. Чунким удароустойчивата им пластмаса, която е главното кудкудякане в рекламите, не е просто полиетилен високо налягане, от който целия свят и без тях прави дрелки и щайги в ТКЗС-то.
      Битова чекия. Ама за пеесе кинта. За 25 в магазина дават 5,45 ножица барабар с мазната хартийка. Отсякъде по-полезен предмет. Че и с ремъче, да не го изтървеш кат те ритнат и падаш. И жиците можеш да срежеш, без да махаш бушона.
      А виж, 7,62 са кът. И пак ги докарват до 50((( Простите щикове са по 20 - зимай колкото моеш да носиш.

      Коментар


      • #4
        Явно много малко сте контактували с оръжията на Glock.Ножът наистина
        е добър, а пистолетът освен че не се разкапва дъвче всякакви патрони.
        Винаги стрелям с две ръце и нямам нито една травма.Ергономичността му
        е перфектна, пасва на всякаква ръка.И не на последно място това е
        оръжие с 26 годишна история и е на въоръжение в много държави,
        които са го купили не защото нямат пари за друго.
        Искам да напиша още някой неща, но заминавам на кръчма.Утре повече.

        Коментар


        • #5
          Това за патроните е вярно, но за ергономичността не ме разсмивай. В сравнение с него ТТ е направо юзър френдли. Виж Щаер М-9 е ергономичен дума да няма. Ама пък се спича от всеки патрон по-евтин от 50 стотинки броя... Няма пълно щастие...
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

          Коментар


          • #6
            За чукове и брадви, циганите още ги правят.Преди три години си купих
            брадва от цигани и е много добра.А за Glock, оставам с впечатлението
            че някой хора тук прекарват времето си предимно пред компютъра и
            книгите, а не в гората и на стрелбището?
            Има един журналист-Зигмунт Хюбнер, прочетете нещо негово(той има и
            книги) и тогава говорете за оръжие и стрелба.

            Коментар


            • #7
              О, да. Ей сега ще забравя собствената си биография, и ще ида да чета мненията на напредналите членове на стрелковите клубове. От побърканата от преяждане и самодоволство част на света.
              Немската армия не е воювала от 45-та, нали?
              За мене оръжието не цял живот е било академичен въпрос. И когато животът ми виси на тоя спусък слабо ме интересуват данъчните облекчения на някоя си фирма, която ги получава за правене на разни работи от рециклирани четки за зъби. С добавени сажди за радикален черен цвят. Докарвам ли го до рекламата?
              Забрави тия глупости. Не можеш да изпратиш никого на война с нещо, което спира да стреля от угасен в него фас. Не можеш да осъдиш някого като му набуташ декоративни глупости стил Берета, булпап, или каквото и да е, което го оставя с голи ръце срещу калашници, ЧЗ-та и стрелящи ножове. Щото ако се върне жив ще те намери. И тогава ще можеш да му прочетеш изразително много статии. Но с тънък глас. И ако човекът не е успял да стане садист, веднага след това за тебе светът ще угасне.
              Не се сърди. С много хора съм говорил, и знам от къде идва вярата ти в това което казваш. Приеми го на доверие - Глок и армията са взаимоизключващи се работи. То аз отдавна не такова, ама някой ден може да ти провърви да ме срещнеш пиян, и тогава сигурно ще ти отговоря на квото се каниш да кажеш ей сега. Сигурно и на каквото друго се сетиш.

              Коментар


              • #8
                Стефане, не съм съгласен с тебе но в момента имам махмурлук и не ми се пише.
                Ще оставя спора за някоя друга тема или както ти каза, ако се срещнем
                някой ден.

                Коментар


                • #9
                  Венци, тук се изказват някакви неподплатени мнения и може да заблудят случайния читател.

                  Та, кво значи прост ПЕ-ВН? Нищо не е просто, еле пък при полимерите. По твоята логика всяка стомана е "просто желязо", щото в болшинството случаи желязото съставлява теглово около 95% от сплавта, обаче разликите в механичните свойства се дължат на нищожни проценти легиращи елементи, примеси и технология на производство. При полимерите е още по-специфично, да не говорим за композитите. Затова "остави ти таз песен любовна", че Глоковете се правили от щайги и четки за зъби, щото по същата изкривена логика ЗИГовете се правят от ръждиви хладилници. Механичните свойства на т.нар. Polymer 2 превъзхождат тези на оръжейната стомана в частта ударна якост. За по-ниската твърдост и износоустойчивост си има чалъм от край време - стоманени вложки. И кво излиза - че всичките изпълнителни и натоварени механизми на Глока са стомени и само са вградени в полимерен корпус, т.е. пистолетът си е стоманен. Това, че ще го развалиш с фас са глупости, а ако го нагрееш достатъчно, за да предизвикаш деформация на рамата, смятай, че първо са ти изгърмяли патроните в пълнителя. Пък и за такива екстремални сценарии имаше един виц навремето - "Как трябва да се държи оръжието при ядрена атака? Напред, за да не ти капе по краката!".

                  Глокът си е много интересен пистолет от гледна точка на технологията. Недостатък е, че другарят Гастон Глок е химик, а не оръжеен конструктор, което е добре, че успява да поразчупи стереотипите, за разлика от някои хора, дето пишат тук, обаче не е разбирал много от тънкостите на пистолетите. Самият аз съм виждал заклинване на патрона при т.нар. "ефект на меката китка" и за мен това е достатъчно, за реша, че не е за мен. А когата обяснението е, че се преодолява с правилен захват и тренировки, а не конструктивно - значи не е за никого. Щото под стрес, с дупка в дясното рамо и с кървави длани трябва да гърми всякак. Но, това няма нищо общо с полимерната рама.

                  А кое за теб е истински армейски пистолет? Макаровият ли? Ха, ха! Пистолет, при който спусковата скоба изпълнява някаква конструктивна роля, не ми го хвали. Пък ако тази роля е критична в боя - направо го забравям. Ама, викаш то е така, щото е същата работа и при РРКто, от което са копирали. И тук вече настава пълният ужас - за армейски пистолет раздават нещо, което е копирано от полицейски модел, при това дребосък за скрито носене от цивилните полицаи и за употреба в много краен случай. И понеже е дребосък с немощен боеприпас и следователно свободен затвор, е абсолютно неуместен на бойното поле. Поне да бяха изкопирали Р38... Или може би ТТто е истиата? Ама по руската доктрина животът на офицера е малко повече от на войника и ще са го утрепали много преди да е оглушал или конструктивно дефектната игла да му е пробила главата. Май само Стечкинът става за нещо на бойното поле, ама с тоя умрял боеприпас пак...

                  Армейският пистолет и калибър са измъдрени отдавна и са пуснати в обръщение през далечната 1911 г. от тъпите американци.

                  Коментар


                  • #10
                    Леко и безгрижно се стапя. Без да гръмнат патроните. И без раздуваните гилзи даже всичко е свършило. И не само за мене разбира се. Както беретите предизвикват бяс у хората които засягат, така това предизвиква весел дружен смях.
                    Ама че търсене. Поне от началото на 90-те насам, естествения армейски пистолет по цял свят на практика е Браунинг 35. Някои го правят по-добре, други по зле, но все едно няма с какво друго и да се смени. Понеже едно от главните изисквания към армейското оръжие е да го има, в класацията и не успява да се набута например Гюрзата, нито някое друго от новите руски чудеса. А кило и половина желязо с 8 патрона отдавна никой не ще да влачи за тоя що духа, и Колта 1911 умря от естествена смърт, не от козните на конкурентите.

                    Коментар


                    • #11
                      Аз съм сигурен че Стефан е стопил "бавно и полека" поне няколко Glock-a за да е сигурен в резултата
                      VPetrov.photography

                      Коментар


                      • #12
                        Раздуваните гилзи не са чак такъв технологичен проблем - просто показват непознаване на тънкостите при конструирането. При глоковете не се уплътнява добре фланецът на гилзата, а и ударникът не дава добра опора на капсула и дъното му също се разширява с характерния отпечатък, с тенденция някога да се скъса и да отвее иглата.

                        Пистолетите на FN са вторият опит на Джон Браунинг след Колт 1911 по задание на франсетата да направи мощен (Grande Puissance) армейски пистолет и те ти го GP-35. То, това е втората итерация на Колта, но принципът е същият. Викаш никой не влачи голям пистолет само с 8 патрона ли? Влачат и още как. Дори и в момента в Ирак, познай кое е поддържащото оръжие. За Виетнам даже не говорим. Що го влачат ли? Щото хората разбират смисъла на масивен и бавен куршум. Парабелумът бива за граждански, но не и за армейски цели, независимо от името му. Пък спокойно може да се направи и двуреден пълнител и за Колта, ама са ни малки дланите, нещо...

                        Стига с това стапяне, щото мястото на пистолета не е в огъня. Температурните граници в ТТХто го показват. Щото и стоманата се криви и топи. Вярно, че при по-високи температури, ама като излезем от рамките на заданието, можем да си екстраполираме колкото си щем и аз да кажа, че ЗИГът е скапан, щото гори като го подхванеш с оксижена.

                        За новите руски чудеса не ми говори. Гюрзата е добре, но Викингът е пълно самодейство.

                        Коментар


                        • #13
                          Аз съм стрелял най - много с макаров, по-малко с глог и още по- малко с други пушкала Погърмявал съм и с викинг - без да съм специалист, според мен верно си е самодеиност тоя руски броунинг. Май по- ми харесва българсия броунинг - аркус ли беше. Ама всички по системата броунинг май имаха един и същи проблем, чупеше се нещо дребно, и все когато нетрябва. При Глог заклинване на патрона не съм виждал, и други проблеми не съм виждал, щото без да имам претенций, че много съм стрелял, просто не ми се е случвало.! а иначе, аз в армията не съм служил, за фронта хич не знам кое е добро. Мене са ме учили на други работи, за други ситуаций. Стрелянето на стрелбището няма кой знае колко общо със стрелянето по хора в каква да е ситуация, или със оцеляването на оръжието в какви да е условия. И най малкото защото хората не падат като по филмите от един, два изстрела. Сигурно затова са и стечкин и другите подобни. На стрелбището просто свикваш с оръжието, някои бързо, други по - бавно. Сигурно сте чували някои хора да делят пищовите на такива за носене, за стреляне и за показване. Последното отпада като включим опита на патилите които, казват, че пищов се вади само ако ще стреляш. Тука аз поне, по-удобен за носене от ПСМ не знам. Макаров не е голям, не стърчат железа от него, абе според менеси става за носене. Глог 26 например, обаче освен че събира малко повече, на мене ми е по - удобен за носене, за разликата в теглото - знам ли. Но ако съм омазан с кръв предпочитам да се докопам до глог, щото както съм омазан след първия изстрел може другаря макаров да е вече на около метър от мен. Иначе за стреляне на стрелбището най - ми харесват хеклер и кох, едни са такива хич не мърдат, не скачат на никъде. С пустинен орел не съм пуцал, за разлика от другите изрелски, все гепени от ЧЗ апаратури. Абе маи и аз незнам защо ма си ми харесва глога, гадна пластмаса ма като го изтървахме от третия етаж го сглобих и си бачкаше като нов, също и зига на един приятел. А и със зиг съм пуцал малко, ма малко. За мен Глог е оръжие. Съвсем истинско. Засега няма да ходя на фронта, но не смятам и да се меткам в огъня, нито да чакам да се стопи пластмасата, искам нещо що года многозарядно, надежно, просто и удобно за носене.

                          Коментар


                          • #14
                            Не забравяйте, че Глога е на въоражение в полицейските и специалните
                            служби на много държави.Доколкото знам Глог18 е създаден по поръчка
                            на SWAT(ама не споря за това).
                            В САЩ има научни центрове за изучаване на бойната стрелба.Там се
                            разглеждат всички аспекти на престрелката:различните видове
                            боеприпаси,различните марки оръжия,разстоянията на които най често
                            се стреля,поведението в стресова обстановка(както на полицаите така и
                            на престъпниците).Всичко това се прави с изучаването на много статистика.В тези центрове се създават тренировъчни програми
                            за стрелкова подготовка на полицаи,охранители и т.н.Искам да кажа,
                            че не случайно в тази държава(в която има толкова много производители
                            на оръжие)голяма част от полицаите са въоръжени с Глог.
                            За Стефан, по тренировачните програми на Зигмунт Хюбнер се обучават
                            германската полиция и специялната частГСГ.

                            Коментар


                            • #15
                              Тая работа се учи по цял свят даже и у нас. Малко от горе съм споменал Стечкин, там са и глог 18 и скорпион и шипки и малките узита. А поведението в ситуация е Ъъъ,, ! в много държави, примерно, карат полицията да ходи задължително с патрон в цевта. Щото по - БАВНО вадиш пищова, отколкото човек с нож стига до теб от 8метра например, или бяха повече метри. За това са и ония шибани предпазители, на дръжките на хеклерите на немската полиция. Ма това е друга тема. А глог е на въоръжение на много места, щото освен прост и горе долу надежден, е и доста по евтин от някои аналози. А за ръцете, мисля, че ако си талантлив и мераклия може за си резнеш кожата с всякакъв пищов.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X