Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Glock-a добро оръжие ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Glock-a добро оръжие ли е?

Момчета не забравяите че сме тук за общата ни страст.А не кои е по по наиА на мен Glock лично ми харесва защото е максимално опростен.А това е гаранция за безотказност и бързина в боравенето с него .Хау
    Land rover discovery 300 Tdi

Коментар

Здравейте,

малко съм закъснял с включването ми по темата, но
      не видях (може и да съм пропуснал неволно) някой
      да е пуснал този линк.

http://vbox7.com/play:2b632954

За оборване на тезата, че Глок-а се топял. Прочетох
      направо ЪБСУРТНИ изказвания, че можеш да го разто-
      пиш със цигара.

За останалите му недостатъци или предимства не мога
      да говоря, тъй като никога не съм боравил с нито един
      модел Глок, а и не съм магистър в тази насока.

Поздрави!

Коментар

Нещо не се получи с поста ми. Затова, моля да ме извините,
        ако се повтори, но искам да съм сигурен, че ще се публикува.

Малко съм закъснял с влизанеот в темата, но видях, че никой
        не е пуснал линкове следните клипчета и реших да ги пусна аз.

Тук някакъв човек с неясна компетенция разисква Глок-а.
        http://vbox7.com/play:fa6aab91

Тук друг човек не успява да разтопи Глок-а
        http://vbox7.com/play:2b632954

Тук друг човек разяснява принципа на действие на Глок-а
        http://vbox7.com/play:3a6aadf3

Нека всеки, който чете тази тема и е имал търпението да
        стигне чак до 13 страница, сам да си направи изводите за
        това оръжие.

Не съм експерт и затова ще се въздръжа от изказвания по
        темата - дали Глок-а е добро оръжие и става ли за армейско
        въоражение.

Факт е че този пистолет е на въоражение в доста различни
        по предназначение въоражени сили. Но това само по себе
        си не е критерий. Оръжията за съжаление често се избират
        от хора, които седят в разни пленарни зали или министерски
        кабинети и защитават разни интереси - често различаващи
        се от тези на хората, които ще ползват съответното оръжие.

Никога не съм разбирал хора, които казват или пишат неща,
        които не разбират. Никога не съм разбирал хора, които лъжат
        за личния си опит. Сигурен съм, че Глок не може да бъде
        разтопен с цигара. Не може да се сравнява с гребе или четка
        за зъби.

Поздрави!

Коментар

http://world.guns.ru/handguns/hg219-e.htm Ха да е честит на всички любители на марката Глок оригиналдъ
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            http://world.guns.ru/handguns/hg219-e.htm Ха да е честит на всички любители на марката Глок оригиналдъ
            Същото на руски език http://world.guns.ru/handguns/hg219-r.htm

Коментар

Такива разбирачи може на Глока да му седнат на цевта
              Grand Cherokee WJ 4.7 V8
              Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Нещо не те разбрах. Какво имаше пред вид с тази публикация?

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                  Добър е за класа си - армейско/полицейско оръжие. За тези плякала е характерно, че са повече нападателни, отколкото отбранителни по замисъл - добра групираност на дистанция, нямаща нищо общо със самоотбраната; калибър, способен да порази някого, а не непременно да го спре на момента; голяма огнева мощ с този двуред пълнител, която дава по-голяма вероятност при нападателна стрелба и по-добър шанс, ако ти се изсипва една сюрия въоръжени майстори, напълно излишно за цивилна самоотбрана; постоянна бойна готовност с автоматичните предпазители и двойнодействащия спусък; ниско собствено тегло, като спестеното може да се оползотвори за още един пълнител, или нещо още по-така.

Типичен преставител на актуалното поколение професионално късо оръжие, т.е. за хора, на които професията им го налага.

Има и разни недостатъци, като ранно отключване и проблемна кинематика на презареждането, с възможност за заклинване, но нищо фатално.

Със сигурност Глокът има предимство пред тези със стоманените рами и за цивилно носене, защото е доста лек, но 17ката, като габарити е колкото другите и си изисква или сако/яке, или широки дрехи, тип официален анцуг (в българския смисъл на думата), или чанта на кръста. Бе, изобщо, но тези неща мястото им е на външни кобури.

Който казва, че за нищо не става, проблемът е в него, а не в пистолета.
                  Поздрави за добрия пост!Аз с интерес изчетох темата и накрая ако не досадя ще споделя мнение : Много се чудех и заложих на "подобрения Глок- имено компактния 11 заряден "Щаер S9" Член съм на форумите на Steyrclub и моля не се смейте на това което пиша-глок е масово възприет именно заради по ниската цена.Пoдобренията : ергономия, бърза интуитивна стрелба поради оптималния ъгъл цев-ръкохватка, сигурност на тройното заключване и обезпечеността против изстрел на патрон в цевта, прост и надежден спусък с много къс ход, изключително солиден затвор-разработен първоначално за 40 , пълно заключване на затвора върху метална рама-интегрирана за лекота в пластмасова ръкохватка,метален пълнител и напълно заменими с 15 заряден. 2 проблема които се отстраняват лесно, ако се интересува някой ще постна от материалите в клуба-след 500 изстрела-лек шлайф на камерата-зацапва се от кофти барут в комбинация с по здрава пружина на екстрактора-прави пистолета всеяден на муниции и уникално надежден...Патент на мерните прибори за бърза стрелба
                  Ще допълня и нещо което съм чел -револвер също може да запецне ако барабана не се съоси с цевта и тогава няма оправяне в ситуация, да не говорим че и голяма беля може да стане-факт който е рядък ,но факт...IPSC e спорт и срелбата по падащи мишена е много приятна-иначе и на котката път правя

Коментар

Изчетох "почти" цялата тема. Много полезни постове имаше. Моят опит е по - скоро любителски и няма да ви натрапвам факти които са вече писани, но ще цитирам оръжеиника от стрелбището на Спартак (Галин), с който ако не сте стреляли, направете го и ще се убедите в способностите му. Та тлго оръжие ой каза следното на въпроса добър ли е Glock-a? "За мен има само едно дълго оръжие - Калашников и само едно късо - Глок." Мисля че сравнението е ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Sheiha Преглед на мнение
                      Изчетох "почти" цялата тема. Много полезни постове имаше. Моят опит е по - скоро любителски и няма да ви натрапвам факти които са вече писани, но ще цитирам оръжеиника от стрелбището на Спартак (Галин), с който ако не сте стреляли, направете го и ще се убедите в способностите му. Та тлго оръжие ой каза следното на въпроса добър ли е Glock-a? "За мен има само едно дълго оръжие - Калашников и само едно късо - Глок." Мисля че сравнението е ясно.
                      Интересно, аз като собственик на SLR 7,62 и на пистолет доста доближаващ се до Glock по механика. Имам няколко въпроса:
                      Защо не се използва АК за бенчрест стрелба?
                      И втория ми въпрос е: Защо Glock не пробива кевоарена жилетка, а ТТ не й прощава?
                      Зададох тези два тъпи въпроса, защото за мен е много тъпо да се обобщи това е дългото оръжие, и това е късото и точка.
                      Всяко оръжие има своето предназначение!
                      Glock е едно доста добро оръжие за самоотбрана с плитконарезна цев, и куп дранкулки към него. Както и мащабна рекламна кампания. Но това не го пави по никакъв начин НАЙ-дброто късо оръжие. Аз ако трябва да отида на война и имам избор на оръжие бих избрал ТТ, но не и за самоотбрана. То тогава Glock би бил моя избор.
                      П.П.
                      Престанете да пишете: Аз нямам опит но чух от еди си къде, че по-убаво от нащо гардже нема! В този форум има доста компетентни хора, и те са писали доста в тази тема. Вслушайте се в тях, и не обобщавайте с две думи. Щом Галин казва значи и така!
                      Просто се аргоментирайте с факти, защо е по-добър и от какво Glock конкретен модел от....
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                        Интересно, аз като собственик на SLR 7,62 и на пистолет доста доближаващ се до Glock по механика. Имам няколко въпроса:
                        Защо не се използва АК за бенчрест стрелба?
                        И втория ми въпрос е: Защо Glock не пробива кевоарена жилетка, а ТТ не й прощава?
                        Зададох тези два тъпи въпроса, защото за мен е много тъпо да се обобщи това е дългото оръжие, и това е късото и точка.
                        Всяко оръжие има своето предназначение!
                        Glock е едно доста добро оръжие за самоотбрана с плитконарезна цев, и куп дранкулки към него. Както и мащабна рекламна кампания. Но това не го пави по никакъв начин НАЙ-дброто късо оръжие. Аз ако трябва да отида на война и имам избор на оръжие бих избрал ТТ, но не и за самоотбрана. То тогава Glock би бил моя избор.
                        П.П.
                        Престанете да пишете: Аз нямам опит но чух от еди си къде, че по-убаво от нащо гардже нема! В този форум има доста компетентни хора, и те са писали доста в тази тема. Вслушайте се в тях, и не обобщавайте с две думи. Щом Галин казва значи и така!
                        Просто се аргоментирайте с факти, защо е по-добър и от какво Glock конкретен модел от....
                        Колега,
                        Оръжията които се използват в бенчреста неможеш да ги ползваш с по - широко приложение, както и ТТ неможеш да ползваш в градски условия или в затворено помещение.
                        Излишно е да се заяждаш, нито съм обобщил нито съм наложил мнението си! Смятам, че със теоритични знания немога да бъда по - полезен от това което е вече написано но също така смятам, че е удобно за всеки който иска да разбере повече за късото оръжие, специално за Glock да отиде при конкретният човек на конкретното стрелбище (да не прозвучи като реклама) да пита и да стреля.
                        Толкоз от мен, не трябва да сме професори за да пишем във форума нали?
                        Най - добре да се съберем да постреляме и там да разтягаме локуми
                        Не е лошо да се помисли за организация.

Коментар

Първоначално публикуван от Sheiha Преглед на мнение
                          Колега,
                          Оръжията които се използват в бенчреста неможеш да ги ползваш с по - широко приложение, както и ТТ неможеш да ползваш в градски условия или в затворено помещение.
                          Излишно е да се заяждаш, нито съм обобщил нито съм наложил мнението си! Смятам, че със теоритични знания немога да бъда по - полезен от това което е вече написано но също така смятам, че е удобно за всеки който иска да разбере повече за късото оръжие, специално за Glock да отиде при конкретният човек на конкретното стрелбище (да не прозвучи като реклама) да пита и да стреля.
                          Толкоз от мен, не трябва да сме професори за да пишем във форума нали?
                          Най - добре да се съберем да постреляме и там да разтягаме локуми
                          Не е лошо да се помисли за организация.
                          Аз не се заяждам, и би било добре да не сме професори за да си говорим тук. Но проблема е в обратното, тук има много дървени философи.
                          Организация има, даже цял клъб към този форум. И се събираме да стреляме редовно.
                          П.П.
                          Не разбрах защо ТТ не става за затворени помещения?
                          LZ1HKW
                          Реглаж на преден и заден мост
                          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Защото ако не уцелиш противника ти ще падне дори само от звука, а така не се играе честно...
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

А ,не така е казал Галин.И попитай го по какво освен книжни мишени е стрелял,а аз доколкото знам,те не са опасни.

Коментар

Първоначално публикуван от leinad
                                mnogo mi se iska da vidq kak TT minava prez kevlara.li4no sum probval i ne stava,kolkoto do 9x19/samo arsenalski/ probi pove4e sloeve kevlar ot TT,a 9x19 S&B taka i ne uspq da probie i edin sloi kevlar.P.S.raztoqnieto ot koeto se strelq6e e 10m. i samo PSM uspq
                                Тук е прието да се общува на Български език.Маймуницата не се признава.Поправи си писаното,в противен случай ще бъде изтрито.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X