Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КНО подходящо за жена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: КНО подходящо за жена

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Аз на едро ловувам само с нарезно А по темата- на дистанциите при самоотбрана(до 5м) снопът съчми се отваря с диаметър 20-ина см. при тапа и максимум 10-ина см. при патрони с концентратор. Тоест и дребни съчми от порядъка на 2-0 ще свършат работа.
    Моите наблюдения показват( за 12кал.), че от 2 метра едни от най-ситните съчми(№11) късат клон с дебелина на човешка китка!
    По принцип класическият патрон за хора за мен е 4-0 Магнум или 6-0 стандартен. За в къщи може и 2.0.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Дублиран пост....

Коментар

Още въпроси /знам, нахален ставам.../-
        Някой каза S&W били S класата на револверите. Мад Дог не ги харесва. Защо?
        Чета тук из разни форуми за Рюгера, много от тях идвали със заяждащи /не вървели мазно- абе и аз не знам как да го преведа/ спусъци. Няколко човека казват да си щракаш с празен пистолет докато улегнели частите. Други викат да се направел спусъка по-мек /доработка някаква, от оръжейник/.
        Някакви коментари? Да не ми сложат усмирителна риза, ако ме видят да се разхождам в нас и да си щракам с пистолета .../"щракам" е преведеното на dry fire/ И без това доста хора вече имат основателни причини да ме мислят за чалнат...
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Още въпроси /знам, нахален ставам.../-
          Някой каза S&W били S класата на револверите. Мад Дог не ги харесва. Защо?
          Чета тук из разни форуми за Рюгера, много от тях идвали със заяждащи /не вървели мазно- абе и аз не знам как да го преведа/ спусъци. Няколко човека казват да си щракаш с празен пистолет докато улегнели частите. Други викат да се направел спусъка по-мек /доработка някаква, от оръжейник/.
          Някакви коментари? Да не ми сложат усмирителна риза, ако ме видят да се разхождам в нас и да си щракам с пистолета .../"щракам" е преведеното на dry fire/ И без това доста хора вече имат основателни причини да ме мислят за чалнат...
          Преди много години четох, че идеалния револвер би бил този с цев от Колт и механика от Смит Уесън /или беше обратното/, във всеки случай компилация от двата.
          Имаше една марка "Арминус" / Арминиус/ която правеше превъзходни оръжия с високо качество /по публикации/.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Нищо лошо не съм чувал за Ruger... може би чета на грешните места, не знам.

Коментар

А револверите Колт никой не ги споменава .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Извинявам се, че лаик като мен се намесва в темата. По повод спора пистолет вс. револвер. Оная вечер дойдоха баджото и балдъзата на гости. Сецкаме си с баджото пурите в мойта стая, булките каканижат в хола - идилия. От дума на дума стана на въпрос, че имам газеняк (Зораки 914), баджото вика "дай да го видя", нося го аз, вадя пълнителя (празен), проверявам за патрон в патронника (няма), и викам дай да дръпна затворната рама до края (за ефект, нали), и.... шнур. Жега, аз съм потен, ръцете се плъзгат по насечката на затворната рама. С триста зора я дръпнах в крайно задно положение. За протокола - аз съм 197 см/115 кг добитък, с ръце XL размер. Докато четях темата си представих как 50 кг девойка, с ръце S размер, потна и с пулс 150 се опитва да повтори същото упражнение... Кауза пердута, ИМХО. Та аз лично, с лаишкото си мнение - бих заложил на револвер.

П.С. Жената, в малкото пъти които успях да я придумам да ходим да постреляме, постигаше по-добри групи с револвер, отколкото с пистолет. При мен пък беше обратното. Go figure...
                Последно редактирано от windwarrior; 02-08-13, 21:45.
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                  ...си представих как 50 кг девойка, с ръце S размер, потна и с пулс 150 се опитва да повтори същото упражнение...
                  Те на братята жените са гимнастички, не може да нямат талк разположен стратегически из цялата къща
                  Сори за спама
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

В стресова ситуация човек е способен да направи неща които после медицината не може да обясни .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      В стресова ситуация човек е способен да направи неща които после медицината не може да обясни .
                      Напълно съгласен. Пък и както спомена някой по-горе, да не дава господ да си срещу майка защитаваща децата си - ще те бие, ще те еб@ и няма да ти даде да ревеш накрая.

Ама стреса може да работи както в плюс, така и в минус - силно си зависи от човека, ситуацията, подготовката и т.н. Гледах наскоро едно интервю с бивш спецназовец от ГРУ. Та човека вика, всички си мислим че в екстремна ситуация ще покажем чудеса от храброст. А реалноста показва, че в екстремна ситуация всеки човек се справя според подготовката си, и то според минималното ниво на подготовка. Т.е. трениран си да вадиш пищоля и да гръмнеш лошия за 2 секунди, но в реална ситуация го правиш за 5 секунди (числата са примерни, да не ме налазите сега). Та аз за себе си съм решил, ако някога ще имам КНО - твърдо ще е револвер. Последното нещо, което искам при среща с обирджия/изнасилвач/психопат в къщата ми, в 3 посред нощ (тъмница, аз съм сънен и неадекватен) е трескаво да опипвам хипер-дупер модерния си пистолет, и мъчително да се опитвам да си спомня - ибаси, кое копче беше предпазителя, кое - ключалката на пълнителя, има ли патрон в цевта и прочие подробности. За хора като Лудото Куче и Гръбнака това сигурно е детска игра, и е доведено до състояние на автоматизъм, ама за поплювко като мен - не е. Та затова предпочитам простите решения. Дърпаш спусъка - гърми.
                      Последно редактирано от windwarrior; 02-08-13, 22:29. Причина: тавтология
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Така по темата за револверите.....
                        1. Защо Рюгер- първо щото е много по-здрав механически. Това от инженерна гледна точка. Второ - малко по-тежък е при аналогичен размер. Което е лек плюс. Трето - спусъка се оправя на около 500- 600 щракания. Тамън да си направиш сухите тренировки. Смит се изпедерастиха с разни свръх леки рами джиджи биджи......Ако обаче е Смит - Лейди Смит модел 60 с веднага и на секундата смяна на дръжките.
                        2. Колт не съществува- тъжно но факт.
                        NIKSD - като тръгнете да избирате аз ще разровя нета за това , какъв точно кобур , патрони , бързопълначки и такива неща да вземете. (Това дето го пия отива към пълнолетие на години).... Отделно - ако идвате по Булгаристанско ще свирнете и ще се видим и ще ви покажа някоЙ неща (безвъзмездно) за които в америчко ще ви вземат поне по 50 на час.
                        Последно редактирано от derhunter; 02-08-13, 23:02.

Коментар

Goblin, мойта не е гимнастичка бе. Гимнастичките като се развъртят с тия бухалки...
                          Mad Dog, мерси за предложението! Ще се възползвам, че идея нямам от патлаци. Само с това "безвъзмезно" няма да се разберем. Кажи за "отива към пълнолетие". Да накарам някой да ти го донесе, а един ден живот и здраве, ще черпя и "на живо".

Коментар

Купих го.

Ruger KSP-321-XL
                            .357 Magnum

Отиваме днеска с брат ми, ама повече на майтап отколкото сериозно. Бях прочел, че някакъв тест се минавало, ама бил лесен. Тоест, толкова лесен, че едва ли не учиш как да не си го изтървеш на палеца на крака, докато се моткаш с джапанки. Четивото към 50 страници, аз прочетох до 19та. Как да е де, взех трудния тест. Беше за олигофрени, съмнявам се някой някога да се е провалял на теста.
                            Това, което търсех, естествено, го нямат в магазина. Опциите бяха да го търся из Интернет, да капарирам един, или да го заплатя на цяло. Платих го целия, с моя късмет, ще ми се обадят като съм в морето, и телефона е умрял за няколко седмици... Разправийка.
                            Та значи в Калифорния- минаваш теста за бързоизоставащи. Плащаш /или капарираш, ако го нямат/ си оръжието. Като пристигне оръжието, обаждат ти се, попълваш някаква бланка, чакаш 10 дни да те проверят /и да ти се охлади ентусиазма да отстреляш тъща си, ако ти се върти нещо такова в капацината/, и после отиваш да си го вземеш. Само не питах, ако при проверката излезе, че съм куку, какво става с $ дето съм им ги платил. Не питах, защото никой почти не знае, че съм куку, и ще им мина проверчиците. Каса за съхранение на оръжието не се иска. Ама аз си взех.
                            Това за късите цеви. За пушки, май директно си ги купуваш след бърза проверка.

Сега с въпросите /нарочно не питах по-рано, да не стане рибата, морето, тигана.../
                            Hogue soft rubber grip
                            http://www.amazon.com/Hogue-Rubber-R.../dp/B001AZJ08C
                            Да взимам ли такова, намалявало отката?
                            HKS speed loader- по-добри от тия има ли
                            Очила- от форума разбрах, за вътре, само жълти. Ама марка, нещо? Ще ми трябват за стрелбището.
                            Антифони какви? Имало някакви, чувало се като ти говори някой. А, ако крещи? Ще са идеални и за в нас...
                            Най-интересния въпрос- Муниции. С какво да се стреля на стрелбището? С какво да го държа зареден в нас? Чета, в 1 барабан няколко вида патрони...
                            По, меки пружини за спусъка. Има ли смисъл?
                            Смяна на мерника, четох някои го боядисвали... ?
                            Нещо друго? /давайте, на чужд гръб аз най-обичам да давам акъл, ама като не е лодка/

Всичките неща по-горе се поръчват от интернет. Само за патроните трябва да се подпише някой над 21 годишен. Ще вържа баба ми да ги чака тия от UPS.
                            Зор няма, револвера може да го получат след 2 седмици, може и след 2 месеца /дефицитна стока бе!/. Аз и без това изчезвам да се давя по моретата за няколко седмици. Докато се давя може да имам Интернет, та викам да си накликам разни неща. Гледам сандъчета с по 500-1000 патрона. Изглежда като добра идея /само баба ми да не си сецне кръста с това олово/. Хайде, сега сте вие. И мерси предварително!

Ааааа, е това е касата. Механични бутончета за да зададеш код /последователност при натискането/. Сега и батерия и търся. Взех я на 2 рафта, замислям се за още нещо да слагам в нея. Ама можело само по 1 пистолет всеки 30 дни. Как може човек да живее с всички тези ограничения? Оставка!

http://www.discountgunmart.com/produ...ic-Keypad.html
                            Последно редактирано от NIKSD; 19-08-13, 08:28.

Коментар

Прави каквото искаш само не слагай в барабана различни патрони , че ако объркаш броенето ще стане една ....

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                                Прави каквото искаш само не слагай в барабана различни патрони , че ако объркаш броенето ще стане една ....
                                Не разбирам. Логиката ми е-първите 2 някакви от тия синичките, които не минавали през стената, после нещо по-силно, и последните 2 за глигани. В speed loaders в касата, само с голям заряд /или както му викате/. С 2 думи, прогресивно нарастващо стоп действие.
                                Ако говоря глупости, ще се извинявам с бутилки...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X