Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За армията ...

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • :Много неща се правят за пари. Ама все са с очакване да ги харчиш, не да се похарчиш и друг да ги харчи.

    Коментар


    • Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Какво искаш да кажеш? Че някакви Щирлицо-Петров-Чепиговци за едната чест, заплата и "За родину, за Путина" са направили този плонж през Европата? А милиардер Брендо не може да намери алчни ентусиасти да го превозят по същата схема (щото друга няма!) ?

    • сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Това пък още по- не го казвам. Но пък Брендо да се прави на 007... Де да знам, не ми се връзва с "профила" му на обикновен тарикат на четвърто ниво.

  • Гагич, стара истина е, че да риташ срещу държавата е като да риташ срещу ръжен. Не са решили(милиционерите), не са те набутали в чувала. С "държавата" е много по-лесно да се споразумееш. Ако Брендо е имал напъни да се връща на родна земя, нямаше да прави тия лупинги. Продажници колкото искаш. Елементарно щеше да си напазарува #КОЙто му трябва. Не си ли съгласен? Стига с тия констипации в бодлив стил.
    ПП."...Щирлицо-Петров-Чепиговци..." НЕ го правят заради едната заплатка(апропо, тия същите изкарват значително по-малко от тебе). Има едни които се хвърлят от мостовете на Витиня с ластици вързани за краката и мани другото, ами си плащат. В тоя живот всеки си има Господ...
    Последно редактирано от ЕМО; 10-06-22, 23:50.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


    "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

    Коментар


    • Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Това е Брендо. Помнете ми думите. Друг път за Дубай в момента няма. А ако го хванат унгарци напр. не се знае дали няма да го екстрадират в Италия или Румъния, където има 20--на годишни присъди.

    • artefekt
      artefekt коментира
      Редактиране на коментар
      И аз съм на мнението на Гагич....най-вероятно ми се струва. И да е имал и друг път, тук са му ятаците, а и може да е трябвало лично да си вземе нещо преди да духне за Дубай.

    • сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Колко струва фалшив паспорт? От Гана, примерно. А пилот, съгласен да направи това?
      После се оценява и риска. Щото Търговище - Дубай нямат пряка линия.

  • ezhko #137.3
    ezhko коментира
    09-06-22, 17:12
    Такива се прехващат по идея от бойни вертолети. Ми-24 например.
    Ще може ли в детайли за прехващането на низколетящ самолет от Ми-24. С кой точно радар ще го прехване и опознае, с какви средства въздух-въздух ще го порази?
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

    Коментар


    • gabocvet
      gabocvet коментира
      Редактиране на коментар
      Не става, с Ми 24, Л 39 и Пилатус може и да свалят хвърчопланчето. Нашите специално не могат, не е закупувано въоръжение за тях, Л 39 могат с някои уговорки- ракетата К 13 ще свали двумоторника. https://missilery.info/missile/r3c . Не знам дали някога нашите са стреляли с това изделие.

  • Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение

    Ще може ли в детайли за прехващането на низколетящ самолет от Ми-24. С кой точно радар ще го прехване и опознае, с какви средства въздух-въздух ще го порази?
    Прехващане по команди от земята. Видеото тук. От 12-тата минута:
    https://dok-film.net/9580-voennaya-p...usta-2015.html
    С какви средства? Четиристволна 12.7мм гатлинг картечница. Ракети Р-60М, Р-63В, «Игла-В», 9М220О «Атака».
    Последно редактирано от ezhko; 12-06-22, 07:19.

    Коментар


    • gabocvet
      gabocvet коментира
      Редактиране на коментар
      И къде са тези наземни насочвачи-щурмани? Колко учебни стрелби са провели по въздушни цели? Да принципно е възможно. По същата логика можехме да дигне Су 25 даже са и модернизирани и могат да използват Р 73. Колко пъти са стреляли с Р 73 също не се знае. Също не се знае колко Ми 24 са оперативни. Хайде да спрем с фантастиките. За момента единственото което е могло да направим е да вдигне МиГ 29 или да се разпореди да се свали със средствата на ПВО

    • ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Да, точно така е.
      Никъде не съм писал, че имаме ВВС или ПВО. Писах, че някъде така се прави. Дадох и примери къде и как.

  • Ежко, прехвата ВИНАГИ става по команди от земята. При това командите не са само устни. От КП към прехващача(самолета) тече инфо в реално време. Насочването от земята е 95% от прехвата. За пилота остават другите 5%. Ся, има го и варианта "свободен лов" но той се прави по време на война, когато небето ври от гадове. Хеликоптерите(навсякъде в света) по идея НЕ са прехващачи, а са ударни и транспортни машини, което по дефолт изключва оборудване за прехват и обратното-включва оборудване за работа по земни цели-т.е. непосредствено поддръжка на пехотата(нещо което не го могат изтребителите). Хеликоптерите имат възможности за самозащита, но като цяло това е за самоуспокоение на пилота(т.е. глупости). Изтребител може да работи по земни цели, но за целта трябва да подкачи контейнер с допълнителни средства за насочване(т.е. отново глупости). Всяка машина си има предназначение и това на хелито НЕ е да лови въздушни нарушители.
    Съвсем отделен въпрос е, как ще го изиграеш организационно.
    ПП.И сега черешката на тортата-можеш ли да ми обясниш, как ще извършиш прехват с български Ми-24 през нощта и в лошо време?
    Последно редактирано от ЕМО; 12-06-22, 08:44.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


    "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

    Коментар


    • ЕМО
      ЕМО коментира
      Редактиране на коментар
      "...kbot коментира
      Днес, 10:23
      А някой да обясни, как малкото-старо-цивилно самолетче е летяло през нощта и в лошо време, кацнало, заредило, пак летяло -все явно страшни и невъзможни неща ..."
      На това му се вика "полет по маршрут". Предварително се чертае трасето (височина, скорост, посока, завойни точки) и полетния план се спазва точ в точ. Т.е. работата е малко(даже много) на кьораво. Зора е при кацане, ама и там си има пинизи. Пак казвам-пилота е бил профи от високо ниво. Не ти ли се струва, обаче, че има голяма разлика между полет по маршрут и прехват?

    • caribi
      caribi коментира
      Редактиране на коментар
      баси путлераския трол

    • Самодържец
      Самодържец коментира
      Редактиране на коментар
      Йожик, викаш ПВО-то сме го харизали на американците и за това не са видели самолетчето (като пояснение - щото само си пазят техните бази)? А ако го бяхме харизали на руснаците - щяхме да го видим, да го приземим или в краен случай свалим?
      Виж ся, служил съм в ВВС (нашите, не американските) преди да влезем в НАТО, та познавам възможностите ни в някаква реалистична степен. Пак ще повторя, това което и останалите казват -
      Малка, бавна, нисколетяща цел се открива и съпровожда трудно. Не защото е бавна, а защото е малка и най-вече нисколетяща. Изтребител, особено роден миг-29, е трудно да я открие (макар че от земята, ако са я прихванали целта, ще го изведат в съответния квадрант), да я съпроводи, да я принуди да кацне. Доколкото изобщо има съответните възможности за отработване на такава цел на фона на земната повърхност. Тоест остава, ако го изведат, да я открие визуално. Това е почти невъзможна задача в лошо време и през нощта. След това също е трудно - да слезе толкова ниско и с такава малка скорост, и да я принуди да кацне или съпроводи до напускане на държавната граница. Най-лесното е, ако я е открил, да й забие една ракета. Ама това пък е най-трудното като решение.
      Южно направление, редовно проверяваха готовността на дежурните средства. Вдигаха хеликоптери точно по държавната граница и се криеха и показваха, като просто слизат под определена височина, при която радарите са слепи.

  • Понеже взе нещо да се превъзнася желязната руZZкая система за ПВО само да напомня, че оня ден евреите са решили по някаква причина да садят компири на летището в Дамаск, охранявано от същата желязна руZZкая система за ПВО. Резултатът е немножко предсказуем:


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A27864FD-80CD-4EF2-A938-D9F72C469F64.jpeg
Прегледи:773
Размер:186.1 КБ
ID:6867046


    https://english.alaraby.co.uk/news/i...t-syrian-media

    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

    Коментар


    • icos
      icos коментира
      Редактиране на коментар
      To vие таралежите ако вземете да се притеснявате за zадниците си... работата е изпусната

    • blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      icos, щото тоя етап "продадени задници, задници под наем и пробити задници на килограм" сте го минали и не ви пука, нали!?!

    • icos
      icos коментира
      Редактиране на коментар
      Имах предвид ezhko, макар че се сещам за оня виц за комара, светулката и фаса на горския, нали го знаеш? Няма ли да прекратите тоя спам накрая? Ще подам оплакване в управата на форума, да знаете!


  • #156.3
    ezhko коментира
    Днес, 10:43
    А стрелбата по цивилни обекти е военно престъпление"


    И това го казва един от "запалените" путинофили тук.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

    Коментар


    • ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      За теб светът се състои единствено от соросоиди и путинофили. Защото си небинарен?

    • disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      "запален" съм го сложил в кавички защото по всичко личи че заработваш, иначе може и да мразиш путлера. Мое мнение.


  • ezhko коментира
    Днес, 09:40
    Пак по темата. По една патрулка край всяка годна пистичка? А и ДЖандармерия имаме? Поне плевенските селяни да бяха повикани?
    Изобщо не сме го видели. Щото ПВО-то ни отдавна сме го харизали на други. А те си пазят само базите.


    По темата, няма достатъчно патрулки да опазят всяка ливада или шосе, където може да кацне тоя скакалец. Бай дъ вея на едно друго място един руски пилот спомена, че до неотдавна контрабандата на цигари с леки самолети от дивия изток към ЕС била доста доходен бизнес.
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

    Коментар


    • ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Самолет като този не може да каца на поляни. А подходящи прави шосета без трафик също няма много.

  • П.С. Ще извинявате за новия пост, но за особено упоритите да припомня, че за разлика от петдесет и пета година, когато героично сме свалили израелския самолет във въздуха над България точно в настоящия момент нещата изглеждат ето така:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2022-06-12-11-28-09-469_com.android.chrome.jpg
Прегледи:792
Размер:442.7 КБ
ID:6867101

    и мястото за пуцане с ракети, предупредителни стрелби и прочее ковбойщини е съвсем ограничено. Ибо съдът за "украинская птичка упала за терриконом" май се произнесе вчера...
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

    Коментар


    • p-pleven
      p-pleven коментира
      Редактиране на коментар
      Да, изглеждат така ако и технологиите и всичко друго е от онова време.
      Достатъчно е да се качиш на вр. Околчица за да се усети дали има мегдан за едиквоси. Ами има, освен ако не се ползват "ютии".
      Иначе картинката създава усещане, че слънчев лъч не може да пробие и е някаква перманентна сянка.

  • Тъжна картинка

    Що ли си мисля, че състоянието ни е като в Украина преди 2014 ...
    Ние не сме неутрални!

    Коментар


    • ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Ако наричаш липсата на дявол до казана специален план...

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Ние се справяме и без Дявол,огледай се малко / това образно казано,ти си кьорав та кьорав /

    • Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      БЕНЦ, когато използваш "ние, вие, те..." уточнявай, моля те, за кои иде реч, че чат- пат се обърквам.

  • Деян ли питаше:
    дрон+артилерия

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:dron.png Прегледи:0 Размер:550.0 КБ ID:6871233
    Прикачени файлове
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


    "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

    Коментар


    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Грешка .

  • https://offnews.bg/obshtestvo/plasht...ia-781608.html
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!


    "... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

    Коментар


    • Чавдар (V93)
      Чавдар (V93) коментира
      Редактиране на коментар
      На фона на една агресивна голяма държава в близост до нас да си ликвидираш ВВС по причина липса на хвърчила е мнооого умно. Ама то верно, че за бесепарите РФ е приятелска страна, дори и когато ни клати.

      "Съветско лошо няма" разправяше на времето един дедо-полковник АБПФК от следдеветосептемврийските ...

    • Dilyan Zagorchev
      Dilyan Zagorchev коментира
      Редактиране на коментар
      Те руzките ковчези, че ще са някой милиард, ще. Поддръжката другари от БZП да не стане като с МиГ29, т.е никаква. Щото да ни вземат парите вашите любимци първи ще са.
      Аа, и реzурzа колко ще е? 1400?Или бонуz от братушките 2000ч?

    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Руските ковчези са налични и летят американските независимо че сме ги платили кога и дали въобще ще дойдат никой не знае . И там имаме надлежно подписан договор .

  • "Вчера министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков заяви, че България е договорила два вида компенсации заради забавянето на доставките на изтребителите F-16. По думите му ако се забави доставката на новите изтребители, то САЩ ще охранява въздушното ни пространство. Заков съобщи още, ме страната ни е успяла да договори два вида компенсации за общо 34.5 млн. долара.

    Той обясни, че компенсациите са разделени на два вида. 25 млн. долара ще бъде отпуснати като допълнителна помощ за купуване на въоръжение във вид на ракети, а 9.5 млн. долара ще бъдат дадени от САЩ за обучение на българските пилоти по линия на т.нар. високоточни оръжия."

    Знам сега, че ще скочат за написани на компютър компенсации (нещо като компютърните анимации), ама аз да си кажа.
    Всеки трети е шести

    Коментар


    • Само като пример:

      "От там посочиха, че става въпрос за "танкове от трето поколение, които с развитието на технологиите след няколко години биха били неконкурентоспособни и несъвместими с нашите искания за доставка на западна платформа" и че в бъдеще време трябва да бъдат изразходвани средства за тяхното унищожаване, което е нецелесъобразна дейност за армията на страната." https://m.offnews.bg/news/Sviat-_12/...ki_782186.html

      Всички знаем петата колона при македонците колко е мощна и как клати страната. И все пак начина им на мислене прави впечатление, на фона на това при нас.
      Всеки трети е шести

      Коментар


      • ЕМО
        ЕМО коментира
        Редактиране на коментар
        В интерес на истината на мадеконците нещо все не им уйдисва с танковете. Май причината е, че нема паре.

      • sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        И ако пак ги натиснат албанците ?

      • Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        Да се хванем ли на бас, че няма да ги натиснат?

    • Може ли модератор да ме махне от темата , не искам да получавам известия, благодаря !
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

      A1+

      Коментар


      • BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        И сам можеш.

        Отиди най-горе на страницата, горе в дясно има бутон +АБОНАМЕНТ, натискаш го и спираш да си абониран за темата

      • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Не става , направили се ме създател на темата , преместили са мнението ми от друга тема , като създател и без абонамент получаваш съобщения .

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X