Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия предислоцираха днес, 6 април, в авиобаза Граф Игнатиево 4 самолета F-35. Те ще изпълняват задачи по усилена охрана на въздушното пространство съвместно с българските ВВС до 31 май 2022 г.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За армията ...
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
- 1 like
-
Ее, барем 2 месеца ще спим спокойно.Нашите им пречила мъглата първия път да литнат, сега адмиралчето ше кае, че много туристи, много пътнически самолети има и пак няма да литнатПоследно редактирано от Dilyan Zagorchev; 06-04-22, 15:34.
-
Това лошо ли е?Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Те така ще сме ...
В една идеална Европа готвачите са италианци, полицаите германци и т.н.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Добре, в турския свят ни виждаш. Така, като сереш на НАТО и ЕС, какво прокарваш - как големия батюшка ще ни опази от турците, така ли, за това ли държиш да ни хвърлите в обятията му?
-
Това да сме част от някакъв военен съюз (да не се чете, че нато е видиш ли посредствена работа) е част от нашите работи. Йожи, бил ли си съзнателен по времето, когато сме част от ВД? Та, тогиз оти не се пенявихте да си гледаме нашите работи и да се "пазим сами"? А?
Паий сееее...
-
-
Лошо е, защото още бая време ще трябва да разчитаме на други да ни пазят.Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
Това лошо ли е?
В една идеална Европа готвачите са италианци, полицаите германци и т.н.
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Старо-древно:turtey коментира
Днес, 15:38
Е нали това е идеята на обединена Европа?
Идеята: френска кухня, немска техника, британска политика, италиански секс.
Реализацията: британска кухня, италианска техника, френска политика и немски секс.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 3 likes
Коментар
-
Лошо е-нЕмат право да пуцат...Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
Това лошо ли е?
В една идеална Европа готвачите са италианци, полицаите германци и т.н.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
О-па!
https://pan.bg/view_article-1-553667...ignatievo.html
ПП.Това го твърди само московската радиоточка. Аз поне никъде другаде не намерих такава информация.Нидерландските летци ще могат да изпълняват мисии по заемане на зона за дежурство във въздуха, изпълнение на прехват на въздушна цел и визуално опознаване, разпитване, съпровождане и намеса.
И още нещо:
https://offnews.bg/politika/zakov-ku...ka-774086.html
...Допълнителните 8 изтребителя F-16 ще са или на лизинг, или втора ръка...Важно уточнение:...Възможно е изтребителите да са и друг вид...
На лизинг НЕ означава на изплащане, както си мислят много хора. Това значи под наем с възможност за закупуване(в последствие) по остатъчна стойност, но закупуването НЕ е задължително.Последно редактирано от ЕМО; 07-04-22, 20:17.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
Коментар
-
Фейслифта е друго. Той е като на Бриджит Бардо да и "изпънеш" гънките, ама другото си е същото
. Сменяш ламарините и фаровете, ама "карантията" е старата-"фейс"/"лифт"
Тука е обратното-фейса е същия, ама карантията няма нищо общо.
Ето нагледно:
пилотската кабина на ф-16 блок15(часовници като на Москвич)
пилотска кабина на ф-16 блок70 (всичко е на дисплеи)
Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
- 1 like
Коментар
-
То ергономията е важна, факт.Ама пилотите са там на работа, не да се возят...Пък и при тези претоварвания май е по-добре да не можеш да мърдаш много-много.Виж тук:
https://www.youtube.com/watch?v=A9S_Z_xV4Mc
-
Сърбите с некъв уникален мазохизъм се опитват да направят от въоръжените си сили( вчастност ПВО) тотален тюрлюгювеч. Явно го оценяват като некъв "хитрый план". Подочу се, че са договорили и една осакАтена ескадрила(12самолета) Рафал...Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
ПП. Равносметка:
една ескадрила МиГ-29, една ескадрила Рафал, китайски ракети HQ-22 с голям обсег, руски ракети за обектово ПВО и американски радари.Еб@си якото!Последно редактирано от ЕМО; 11-04-22, 01:39.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
- 2 likes
Коментар
-
Ща ви бригат шумадийците?
от след османската империя нямат спечелена война.
Па нека си арчат кинтите и за луноходи и летящи чинииИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
- 3 likes
Коментар
-
За това ли е изтрито: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...B2%D0%B8%D1%87
Кое наруших? Че да знам, да не правя повече така.Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)
Коментар
-
Според мен , да обсъждаме танкове , самолети и друга скъпа техника , е безсмислено , нито някой ни иска мнението , нито можем да променим нещо. Старата армия не трябва да е затворена страница , трябва да се поучим от грешките и да отсеем полезните неща. Навремето имаше една организация ОСО /организация за съдействие на отбраната/ , която като замисъл трябваше да е много полезна. Имаше кръжоци по авиомоделизъм и ракетомоделизъм , имаше и радиоуправляеми системи , както и много способни деца. Но какво се поучаваше , къде беше грешката? Едно момче , което беше способно да изработи всякакъв модел самолет или ракето планер , да го управлява дистанционно и да изпълнява всякакви лупинги , при навършване на 18 г. , го пращаха в някой полк , възможно по-далече , да дава караул. В същото време , някой дивак от гората , започваха да го обучават да стреля с управляема противотанкова ракета. Резултата съм го виждал на живо.
Мото спорта , също беше военен спорт. Всяка година имаше състезание по военизиран мото крос. Нещо като биатлон , каране по пресечена местност с калашник на гърба. Два огневи позиции , на едната се стреля с пушка по мишени , на втората се хвърлят гранати/учебни/. Това до 18 годишни. И вместо да продължи някакво развитие в армията , всичко приключваше до тук.
Представете си в днешно време , с наличните технологии , колко полезни биха били авиомоделистите за армията. Представете си и колко полезни биха били 50 бойци с мотори или АТВ , и с РПГ на гърба , или друга система. Бързо придвижване в пресечена местност , удари от засада , от страни и в гръб , бързо изтегляне.
И всичко това срещу не голяма инвестиция , и с оръжия собствено производство. И терена е идеален за водене на подобни бойни действия.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
- 2 likes
Коментар
-
Ежко си върти латерната с едно и също.
Мантрата, на която е запецнал, е как всички сме роби на Запада и как никой няма нужда да има образовани хора тук.
Я вземи го питай като и украинците са поробени от гадния Запад, като как стана така, че украинските "роби" определено надиграват онези путински орли в тактическо отношение.
Че и с дронове собствено производство им бъркат по дупките.
-
Последно редактирано от ЕМО; 16-04-22, 16:15.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
Джон Кенеди
Коментар
-
И аз. Може би нашите са избрали друга стратегия...или пък никой не иска да ни продаде КАЗ.
ПП.Въпреки това чух други интересни неща. Мрежоцентрична война? В БА? Ебаси...Левака вместо да започне с това, той почти го проспа.
ПП2.Всъщност не си прав-полковника каза, че са им насадили СПО-при облъчване с лазер автоматично разхвърля шашки.Последно редактирано от ЕМО; 16-04-22, 18:47.
-
Ма РПГ-7 или Вампир не излъчват. Както и Фагот или TOW.
-
То пък като има активна защита щото помага... Виждаме какво става в Украйна.
Танка малко по малко се превръща в отживелица. Смисълът му е бил през първата световна-когато се е появил, и не са имали с какво да го спрат. Тогава напредва към окопите на противника и няма спиране, позволявал е пробив в защитата на врага без почти никакъв ущърб за атакуващите.
Обаче с появата на първото противотанково оръжие започва залеза му.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар