Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от big_dragon Преглед на мнение
    Доклада е от ноември и е на английски:
    http://armamentresearch.com/Uploads/...ed%20Flags.pdf
    Има и стари неща, но на мен ми беше интересно...
    Интересен наистина. И за разлика от нашенски "спецове" хората там се въздържат от обвинение за доставка на оръжие от страна на РФ. Аз например не знаех за тая контрабанда от Молдова. Бях забравил и горчивината от доказаната помощ на Полша в Грузинския конфликт (за който не знае - в ущърб на Русия де) . Смешно и интересно ми стана относно само двата случая на доказани чуждестранни боеприпаси - един съвременен немски и един руски от 1994 година. За мен това е доста явно доказателство за почти никаквата външна подкрепа поне до лекото стрелково оръжие. Ама и защо им е "подкрепа" и на двете страни при наличието на такива умопомрачителни количества в самата Украина....
    висете отпуснато

Коментар

Доклада е много хубав, ето малко от въздържанието на тема руски оръжия
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:russ_wep.JPG
Прегледи:1
Размер:80.1 КБ
ID:5624197
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Да, техниката е доста разнородна... Като гледам на снимките - има и щатски патрони у сепаратистите, но това едва ли значи, че щатите подпомагат сепаратистите...
        Доста умерен доклад... Despite the presence of arms, munitions, and armoured vehicles designed, produced, and allegedly even sourced from Russia, there remains no direct evidence of Russiangovernment complicity in the trafficking of arms into the area (Reuters, 2014c). The majority of arms and munitions documented in service with separatist forces have evidently been appropriated from the Ukrainian security forces and their installations within Ukraine.

С една дума - кой откъдето набара техника я вкарва в боя...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

20бр. от това в центъра, САЩ дават на Украйна.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FAMILY OF TARGET ACQUISITION SYSTEMS (FTAS).png
Прегледи:1
Размер:552.5 КБ
ID:5624404
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Ще е интересно какво са се договорили да получат насреща...
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Горния радар комбиниран с Точка-У, прави далечната стрелба с градове доста рисковано занимание, ще видим дали.

пп
              не знаех, че има радари за снаряди и мини

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                Горния радар комбиниран с Точка-У, прави далечната стрелба с градове доста рисковано занимание
                Както и за всяко артилерииско съединение което стои на пусия за противника. Пълния залп на Града е 20 секунди. Ако след това уставно си бие камшика от огневата позиция, то Точката-У заедно с америчкия радар стават един куп безполезни тенекии. [/QUOTE]
                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Горния радар комбиниран с Точка-У, прави далечната стрелба с градове доста рисковано занимание, ще видим дали. ...
                  Аха, тя Точка-та нали е направена да получава данни от американски системи.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                    Както и за всяко артилерииско съединение което стои на пусия за противника. Пълния залп на Града е 20 секунди. Ако след това уставно си бие камшика от огневата позиция, то Точката-У заедно с америчкия радар стават един куп безполезни тенекии.
                    Първото дето печелят украинците е, че отдалече няма да могат да ги пукат неочаквано ( ще имат време да се крият )

Уставното биене на камшика тряя се случва за 30сек. А далечните стрелби с оръдия отиват в миналото. (координатите ще ги имат още преди да им е паднал снаряда)

Ако успеят да го интегрират де.
                    Мисля си, че с такива радари ще започнат и мониторинг на границата за братската стрелба от там и на примирието въобще.

Коментар

Първото дето печелят украинците е, че отдалече няма да могат да ги пукат неочаквано ( ще имат време да се крият )
                      Защото? Системата се задейства едва след като вражата артилерия е стреляла. Тя реагира постфактум, когато снарядите вече летят към собствените позиции и е въпрос на секунди снарядите да почнат да плющат наоколо.

Уставното биене на камшика тряя се случва за 30сек.
                      Достатъчно. Дори и 2 минути могат да си позволят. За справка виж колко време трябва на Точката за да пусне ракетата и то при готови координати.

А далечните стрелби с оръдия отиват в миналото. (координатите ще ги имат още преди да им е паднал снаряда
                      И откъде ще ги имат за толкова малко време (още преди да им е паднал снаряда)? Колко ще им трябва да вкарат данните, да ги обработят, да стрелят обратно (виж първия абзац)?
                      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Също не виждам реална бойна полза от такъв тип 'орязана' система... Ако е пълния комплект - с цифровия пренос на данните и автоматична наводка на ответния удар - да, би имало смисъл...
                        Ама в случая наистина прилича повече на мониторинг и 'проверка' дали въобще това чудо работи в реални условия...

П.С. навярно американците не искат да дадат останалата част не заради хуманизъм, а защото при евентуално изтичане на информацията, такава система би станала податлива на 'хакване' - може врага да ти подхвърли координати на твоя част...
                        Много електроника на едно място често води до гафове...

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                          Защото? Системата се задейства едва след като вражата артилерия е стреляла. Тя реагира постфактум, когато снарядите вече летят към собствените позиции и е въпрос на секунди снарядите да почнат да плющат наоколо.

Достатъчно. Дори и 2 минути могат да си позволят. За справка виж колко време трябва на Точката за да пусне ракетата и то при готови координати.

И откъде ще ги имат за толкова малко време (още преди да им е паднал снаряда)? Колко ще им трябва да вкарат данните, да ги обработят, да стрелят обратно (виж първия абзац)?
                          При далечна стрелба,
                          демек над 15км. ако някой пука,с тоя радар ще си предупреден поне 8сек. преди да чуеш снаряда. (3сек. са макс. 1км. при дозвуков снаряд)

Но най-важното е, че вече ще има записи кой от къде стреля, и ще могат да се правят разследвания

Коментар

Уставното биене на камшика тряя се случва за 30сек. А далечните стрелби с оръдия отиват в миналото. (координатите ще ги имат още преди да им е паднал снаряда)

Ако успеят да го интегрират де.
                            Мисля си, че с такива радари ще започнат и мониторинг на границата за братската стрелба от там и на примирието въобще.
                            Ахъм. При стрелба на макс дистанция с Град ракетата лети около 40 секунди. Т.е. времето от откриването й до разрива на първата ракета вероятно ще е около 30-те секунди или по-малко. Ха сега си представи за колко време може да стане оповестяването на войска, която не се намира в непосредствена близост до радара.

А за контрабатарейна стрелба ... БМ-21 може да си изстреля всички ракети за 20 секунди и в рамките на 2 минути да е готова да се омете от огневата позиция. Ако радарът ти е интегриран в една информационна система със собствените огневи средства, това може и да е достатъчно за откриване на ответен огън. Ама на мен ми е малко трудно да се сетя коя от украинските артилерийски/ракетни системи, датиращи още от времето на СССР, е предвидена за такава интеграция със съвременна американска техника ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Ахъм. При стрелба на макс дистанция с Град ракетата лети около 40 секунди. .. ...
                              Колко км. имаш предвид, защото данни за стрелба на 40км. излязоха, а града по принцип е дозвуков.

Коментар

Колко км. имаш предвид, защото данни за стрелба на 40км. излязоха, а града по принцип е дозвуков.
                                Сигурен ли си, че е дозвуков - според руснаците максималната скорост е 715м/с ....

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X