Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Какво засича малък радар - шамандури по 2 педи и летящ пеликан на 300 метра от мен ако е равна повърхността и ми е малка скоростта,при неподвижен радар с мощност гонещ желязо..........не искам да съм там.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Цъ!
      И да не са 40 сек, а минута - в случая е все тая.

Като гледам какво пишат насам - натам по Интернет участници в бойните действия, май гледат да си изключват даже мобилните телефони, щото взели да ги засичат по тях. А излъчването на едно такова радарче дали няма да представлява доста добър ориентир ...
      Коригирах се за по-точно

ми ако е минута( а то е повече) вече не е все тая,
      щото при добра стиковка няма как да възираш от ответния огън, да не говорим че забравяш за корекция на стрелбата
      Накратко забравяме далечните стрелби, ако нещото сработи. Остава и проблема, че саботажа на такова нещо вече ще си е директна заявка за война от Русия То не че стрелбата от тяхна територия не е, ама тогава вече ще си ги мерят със САЩ ( па нали уж и все това иска ВВ )
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
        .....но ще зяпаме след 20 дни.
        Какво ще зяпаме??? Укр. армия и сега има такива радари (Зоопарк). Не виждам желание, мераци или данни да са ги използвали досега някаде и с това да са доказвали нещо. Като им слушам официалните изявления, не им трябва никви радари или каквото и да е било- те винаги са "апокалипсис сега".
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Коригирах се за по-точно

ми ако е минута( а то е повече) вече не е все тая,
          щото при добра стиковка няма как да възираш от ответния огън, да не говорим че забравяш за корекция на стрелбата
          Накратко забравяме далечните стрелби, ако нещото сработи. Остава и проблема, че саботажа на такова нещо вече ще си е директна заявка за война от Русия
          "Нещото", което толкова те е впечатлило, си го има отдавна и има подобни нему системи в т.ч. и в украинската армия. Това, че ти сега си разбрал, че имало топла вода, е отделен въпрос.
          Точно поради наличието на такива системи при самоходната артилерия/ракетни системи се набляга и на възможностите за бърза промяна на огневата позиция, за да се избегне поразяване от контрабатарейна стрелба.

Въпросното нещо, при липсата на интеграция с украинските системи за управление на огъня, най-много да даде няколкосекундно предупреждение в случай на обстрел. "Стиковката" (във вид на автоматизирано предаване на данни към собствените средства за ответен огън) едва ли ще я има.
          Иначе да, при положение, че огневите средства на противника са в обсега му, ще може да им сметне координатите, които може да се окажат и на територията на РФ. Нещо, което по принцип може много добре да се документира и с безпилотни средства.

И не виждам с какво един залп по местоположението на въпросното "нещо" би представлявало някаква ескалация на конфликта.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            Какво ще зяпаме??? Укр. армия и сега има такива радари (Зоопарк). Не виждам желание, мераци или данни да са ги използвали досега някаде и с това да са доказвали нещо. Като им слушам официалните изявления, не им трябва никви радари или каквото и да е било- те винаги са "апокалипсис сега".
            Едва ли
            Время полного расчёта траектории: < 20 сек
            Но ок, решаваме че съм се превпечатлил и толкоз.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Иначе да, при положение, че огневите средства на противника са в обсега му, ще може да им сметне координатите, които може да се окажат и на територията на РФ. Нещо, което по принцип може много добре да се документира и с безпилотни средства.
              А още повече - със сателитни такива. И най-вероятно вече е надлежно документирано, протоколирано, прошнуровано и пронумеровано където и от когото трябва. Остава варианта да се надяват на контра-батарейна стрелба.
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Имайте предвид, че ВСН вероятно имат Гарант, може би Мандат и най-вероятно (но не бих се обзаложил) нямат Кольчуга. (и трите се произвеждат от заводи в Донецк)
                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Дедо, туй чудо го има барем от 20 години. ...... Математика и физика, баце....:-)
                  Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Бърз радар,тегли ти черта или вектор и ти дава координати по парабола.....
                  А активна РЕБ с радиус 10км и повече, си е трудна работа, но ще зяпаме след 20 дни.
                  Математика и физика ясно, вектор, ясно, НО това чудо трябва да "свети"24/7 и някой да гледа екрана му през цялото време. После гледащия екрана, да докладва, друг да се задейства, нещо да се насочи, пък да стреля и тези да са в готовност 24/7.....и времето за реакция отива.......
                  Като "свети"РЛС-то - привлича (активна РЕБ са и самонасочващите се по радарния лъч ракети и те не са от вчера)следва "мяу".
                  Ей така в движение преди първото сутришно кафе ми хрумна "партизанска" заря с диполни отржатели (и тях ти има отдавна) от две-три места,координирани с проста радиостанция, сигнална ракета, дори по ръчен засовник. РЛС-то ясно че ще изквичи, и докато наблюдаващия екрана пуска филтър по скорост (това дори аз знам че го имат) "партизанската" артилерията почва работа. и ето ти поне още минута отгоре, и т.н......
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=B-Dm3w9wk3U Клипа е от преди 2 месеца . Стотици тонове боеприпаси и оръжие оставя след себе си УА . Това има да им го връщат с месеци напред . После що на опълчението не липсва нищо . Такава логистика имат
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Добре де - радар, ще рече уловен и обработен отразен сигнал (ехо)! Питам се, ако първите няколко снаряда/ракети от залпа вземат, че гръмнат да речем на 500 м височина над зоната на обстрел (където се предполага, че някъде там се намира и въпросният радар), но вместо шрапнели се разпилеят няколко десетки хиляди лентички от фино фолио (предвидливо обработени с малко талк, за да не слепват една за друга), които могат да останат и с часове във въздуха - в зависимост от естествените и изкуствени термики (пожари и др.) в районна , образувайки един хубав "облак", аджеба какво точно ще се види на радара..?!! Според моите скромни познания - нищо! Радара няма ли да "ослепее"..?!! Как би работил въпросният радар, ако и към въпросното елементарно заслепяване се приложи и друг елементарен прийом - обстрела се извършва паралелно - от няколко различни позиции, достатъчно отдалечени една от друга (и всяка артилерийска единица вземе, че си спретне по един такъв "облак" по траекторията на огъня) ..?!!

Оставям на страна всичко друго, което може да се носи от дрон примерно или да се събере в малко куфарче като част от нечий багаж и т.н. и е в състояние да накара всеки радар (и електрониката по принцип) да спре да работи...

П.П. Сега видях, че Дедо се вълнува от същите въпроси като мен...

Коментар

С първия снаряд запращат едно тип самоковско изделие в района и проблеми с радарите повече нямат .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Когато бъде обявен, че прави 24/7 мониторинг на примирието и го думнат/саботират,
                          подписалите меморандума от Будапеща ще имат ли право да доставят оръжия, че и войска на Украйна?

Коментар

Не е нужно да му се кьоравя на радара,има си гард зона която мога да е сложа в сектор или в 2 както и в кръг около мен.Двата сектора са за река да речем,широка километър пък на мен ми трябва да свирне ако има нещо на 3 пред мен.Мога да го местя това в ляво и дясно,да му задавам горна граница на параболата или зоната както и долна.Пример за кръг около мен е ясен,слагам горния кръг на 5 мили,долен на 1 примерно и какво хване вътре между кръговете ти пищи.Е вади ти акъла ако влезе хеликоптер,че аз го търся на повърхността на океана и да се движи бавно пък той се заврял в облак и пердаши ли пердаши,в мъгла е още по кеф.Секторна зона - 45 градуса вектори,Горна парабола на 5 мили,Долна на една,в страни и зад мен няма да писне,но ако ме интересува кой влиза в залива и носа ми сочи към входа му става и още как,става и по река,че хваща бреговете на кръг и мяка гада.Това е радарче 3 педи антенка за 4-5 000 долара което я хване кораб на 24 мили я не,цица някакви мизерни ампери и се купува от бакалията.Военните не мога и да си представя с какво си играят,ние го бием цветно и стерео.Ако тоя радар е вързан за навигационна карта си имам и опция за наслагването на радара върху картата.Ако пък на нея и дам сателитен образ,а не само навигационен то а се качиш на баирчето,а ми даде цветна снимка на улицата къде си,слагам крьстачката на точката и ми дава градуси от носа и координати с дистанция до точката,с прашка ще го уцеля.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Последните имат и безжична връзка с Айпад да речем,мога да следя от дивана какво става.По мойта логика ти трябва един в храстите с връзка с радара който да препрати само картинка към ония с тръбите,не е задължително някой да гризе нокти пред монитора по цяла вечер.

при захват на цел като му кликна Следи целта и на пета шеста врътка на антената ми дава и курса и,координатите и,скоростта,време на сближение с дистанция на сближение и най- малката дистанция и минути до нея.Това 3 педи радарче,тоя чардак там ще ме нарисува цветен за нула време.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Когато бъде обявен, че прави 24/7 мониторинг на примирието и го думнат/саботират...
                                Мониторинг на примирието предполага неутрална страна, не ли? Украинската армия това?
                                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X