Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
    Колко км. имаш предвид, защото данни за стрелба на 40км. излязоха, а града по принцип е дозвуков.
    По принцип, БМ-21 Град има далекобойност 20 км. Евентуално с по-нови ракети - до 30-40. Взел съм дистанция около 30 км, които при скорост на ракетата 690 м/с се изминават за 43 секунди.

А на всичкото отгоре тук трябва да калкулираме и това, че на въпросните американски радари май им дават обсег на откриване над 10 км. Ама колко над? Щото, ако може да открие ракета само на 10 км, то времето за реакция става още по-кът - едва някаквиси 14-15 секунди.

Да не говорим, че гръмките приказки за отиване на стрелбата от далечно разстояние в миналото издишат като пробит балон. Ако стрелят от 30+ км, въпросните радари (обсег макс до 25 км) ще могат да открият влитащите ракети, но що се отнася до координатите на пусковата установка ...
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-11-14, 13:11.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Общо взето - ако стрелящия е подготвен, навярно ще може да се изнесе преди да е дошло наум на противника да стреля... 20 сек. стрелба...
      Т.е. възможността за засичане е горе-долу в момента на прекратяване на стрелбата (в оптимистичния вариант)...
      От тук нататък едните започват да събират такъмите и да се изнасят (то едни такъми - сигурно освобождаваш блокировката към шасито и тръгваш).
      А другите започват оповестяване (при несъвместими системи навярно това ще става по гласова комуникация) - да кажем минута. Подготовка за стрелба - сигурно минимум 2 минути.
      Дотук - 3 минути. Да кажем да се стреля - още минута да лети боеприпаса... Т.е. стрелящия има минимум 4 минути ако противника сработи експресно.
      При условие, че заставането от походно в бойно положение е 3.5 минути, не вярвам да има реален ефект от такъв радар в такава комплектация..
      Ако е по-близо стрелящия до радара - там времената се сгъстяват, и навярно вече ще има някаква дистанция, на която да може да се реагира... Ама то само ако не са ти видели наблюдателния пункт и не стрелят по теб...
      Но за да има успеваемост, то трябва радара да е на предна линия, където пък става доста уязвим...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

А сега нека си спомним колко бързо опълченците приватизират оръжейни системи или ако не могат колко бързо изравняват със земята опасните за тях съоръжения, според мен тия подаръци ако не вървят в комплект с още много други съвременни играчки, ефекта върху бойните действия ще е минимален НО ефекта върху взаимоотношенията между САЩ и Украйна е друга тема.

И друго нещо, доста хора гледахме как се обучават опълченците за стрелба с управляеми ракети, стрелят и след 15 секунди вече ги няма в близост от запуска това когато са пешаци, когато стрелят с големите ракетни системи на 3тата секунда след последния изсртел вече са с пълна газ в смяна на позицията, как ли ще им противодействат с тия радари не ми е ясно.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако питате мен, американците се ебават . Това не работи с Точките, ами по-скоро с Гвоздиките. Предназначено е да хване тези типове: И между другото AN/TPQ-50 има обхвата на съветският още АРК-1 «Рысь» (индекс ГРАУ1РЛ239).
          Говорили сме за контрабатарейни РЛС в тази тема още юли месец. Има тук някъде даже снимка на изгорен Зоопарк-2 . Украинско производство и с обхват 40+ км.
          Като заговорихме за това, ако някога ВСН оженят Зоопарк-2 и Пион Точките повече няма да ги има.
          Подиграват се, казвам ви .
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Вероятността ако закарат в зоната на бойните действия такъв радар той да се окаже в ръцете на опълченците а няколко часа по късно при руснаците е много голяма . На времето нашата Тунджа обезсмисли всички подобни системи .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Ще е интересно какво са се договорили да получат насреща...
              Дупи най-вероятно :-))))

Хич и не разбирам на тази техника, ама как ще "локализира" из зад хълма стрелящата по парабола артилерия си нямам представа, а със средствата за пасивна и активна РЕБ (радио електронна борба) как и колко ще работи (оцелее) баш си нямам идеЙ
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                ... как ще "локализира" из зад хълма стрелящата по парабола артилерия си нямам представа...
                Туй нЯщо изчислява позицията на стрелящия само по треакторията на снарядите. Види се, ще вдигне търсенето на антирадари

http://fas.org/man/dod-101/sys/land/wsh2013/216.pdf
                And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
                  Туй нЯщо изчислява позицията на стрелящия само по треакторията на снарядите. Види се, ще вдигне търсенето на антирадари
                  Бађмааму, "ту софистикейтед" е за мой'то възприятие за бойна ефективност в ръцете на обикновенни войници
                  ....а виж за антирадари знам ли, тук четящото "ПцеБясно" дали няма да почне да ги доставя и на двете страни......
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

БМ21-Град прави пълен залп 40 тръби за 45 секунди - не са 20 секунди.Тези системи са до толкова ефективни че хващат с точност до 10-тина метра позицията на стреляща минохвъргачка след 3 мина паднала.Тоест ако има разгърната такава система с батареи - тежка и минохвъргачна - за контрабатарейна стрелба - тези преносимите минохвъргачки си стават доста рисково занимание поради факта че след третата мина те знаят къде си ,а ти не можеш да се ометеш от позицията.За това и арабелите носят леки минохвъргачки в багажника - вади,гласи на око дето падне в базата да е само,пуска 3 до 5 мини в бърз темп - обратно в багажника и газ.За това и токова улучват.Тези от клипа с камионите дето ги разтоварват са изгорели ако техниката се ползва къдърно.Като се замисля...който и да стреля по каквото и да стреля - системата го хваща.После най близката батарея може да обслужи целта в рамките на секунди дори и целта на обстрела да е поразена.Вероятно американците си правят сметката те да осигуряват данните и украинците да чистят с тяхната техника по координати.
                    BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                      БМ21-Град прави пълен залп 40 тръби за 45 секунди - не са 20 секунди. ...
                      Производителят не е съгласен с тебе

Время полного залпа, с 20

http://www.splav.org/ru/arms/grad/pu.asp
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Хич и не разбирам на тази техника, ама как ще "локализира" из зад хълма стрелящата по парабола артилерия си нямам представа, а със средствата за пасивна и активна РЕБ (радио електронна борба) как и колко ще работи (оцелее) баш си нямам идеЙ
                        Дедо, туй чудо го има барем от 20 години. А сигурно са и мало више, щом аз знам за него от толкоз .... Нал за туй беше зорЪт да се направят пусковите установки мобилни и камарата парЕ в подводни гемии и разни Фърчила. Математика и физика, баце....:-)
                        Последно редактирано от kuzdov; 22-11-14, 21:23.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Бърз радар,тегли ти черта или вектор и ти дава координати по парабола,при нас същото с липсата на парабола само,таргет тракинг
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Сигурен ли си, че е дозвуков - според руснаците максималната скорост е 715м/с ....
                            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            ...Взел съм дистанция около 30 км, които при скорост на ракетата 690 м/с се изминават за 43 секунди.
                            ....
                            700m./s им е максималната скорост,която е в началото - неуправляеми са и няма как да има парабола и надзвукова скорост (нямат и толкова гориво) та средна скорост на над 15км. макс я виждам 330м./с

...
                            на 2-та сек. снаряда е на 500м. над хоризонта?
                            А активна РЕБ с радиус 10км и повече, си е трудна работа, но ще зяпаме след 20 дни.
                            Последно редактирано от DBRS; 22-11-14, 22:09.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                              ... 700m./s им е началната скорост, неуправляеми са и няма как да има парабола и надзвукова скорост (нямат и толкова гориво) та средна скорост на над 15км. макс я виждам 330м./с

... А активна РЕБ с радиус 10км и повече, си е трудна работа, но ще зяпаме след 20 дни.
                              Цъ!

Cкорость полета, м/cек:
                              начальная 50
                              — наибольшая 690-715
                              И да не са 40 сек, а минута - в случая е все тая.

Като гледам какво пишат насам - натам по Интернет участници в бойните действия, май гледат да си изключват даже мобилните телефони, щото взели да ги засичат по тях. А излъчването на едно такова радарче дали няма да представлява доста добър ориентир ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ще

По мойта логика и според задника ми който стои под радар в момента то ако нямам радарен рефлектор съм почти невидим с Пласмасова лодка и мотори близо до водата.В момента в който развъртя радара то отсрещния го хваща веднага?това на лодчица без военно предназначение и радар който не трябва да го крия пък и търсещите ме не са военни.

Развьрташ за десетина секунди,бой и се изнасяш или те изнасят с краците напред.Прост радар ми дава на пета врътка дистанция до целта,вектор и скорост на сближение плюс история или от къде идва като историята вече си я дебнеш и имам опция от 5 минути до половин час на целта.Бавно движещи се цели които не трябва да ги целя.Военен радар не се съмнявам,че до запалване на цигара ще ми набие координати на фаса като стой та гледай.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X