Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Свален пътнически самолет над Украина

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
    Е какво, все едно досега не бяха сваляли такива самолети. По данни на Wiki, Украйна имат 30 бойни су-25, не си водя точна статистика, но грубо според мен са свалени около 10. Предполагам, че от тези 30 на дали всички са изправни.
    Мале мила!

... В Афганистане на Су-25 было выполнено около 60000 боевых вылетов. Количество потерянных штурмовиков обычно оценивается в 23 машины (из общего числа 118 самолетов, которых лишились ВВС). ...
    За 8 години в Афганистан - 23 загубени Су-та. Тук за 3 месеца ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Тука бели хора с много Игли. Там талиби с малко Стингери.

Коментар

На основа на собствения си опит го казваш, или?

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
          Тука бели хора с много Игли. Там талиби с малко Стингери.
          Малко, малко, колко да са били малко? Някъде 1000 - 1500 доставени. От тях май около или над половината са били изстреляни. Отделно от тях са използвани и Стрела, и Блоупайп (който определено им е дошъл твърде сложен на афганците), да не говорим за големокалибрените картечници и леки зенитни оръдия, които също имат своя принос в свалянето.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Поне да си провери, кои са талиби и откога са се появили... А що се отнася до малко Стингери, то:
            Результатом поставки Соединёнными Штатами афганским моджахедам ПЗРК «Стингер» (только за 9 месяцев 1987 года было поставлено 900 комплексов) явилось резкое изменение тактики боевого применения вертолётов советскими войсками.

Коментар

Иначе по унищожен украински танк аз без да искам се обърках. Ето фото на задната му част от друг ракурс и с добро качество.

Вижда се че има само една пробоина, която преди фигурирала под цифра 1. Но има и видео с този танк, а в него има този кадър:

Май всичко е видно и разбираемо. Според мен са го обездвижили с изстрел в МТО и после са го добили в борд.
              Последно редактирано от derhunter; 23-07-14, 21:59.

Коментар

Явно динамичната не е сработила .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

При танковите и другите екипажи най важното нещо е сработването . Ако командира не знае какво могат мерача и кемафа спукана им е работата и обратното ако механика е много добър ама мерача или командира кьопави всичките си отиват от тоя свят заедно . Сработката отнема доста време и за това на времето много рядко се въртяха хора по екипажите. Като гледам разликите в годините на загиналите екипажа е събран набързо и може и един час учебно да нямат заедно . Боеспособността на машина с такъв екипаж е много близка до нулата .
                  Последно редактирано от Goblin; 23-07-14, 23:22.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior
                    Апропо - у нас военните книжки на служилите по татово време подменени ли са, или още са си с петолъчката ? Аз служих по демкрацията, та нямам идея.
                    Моята не е.
                    На екипажа вторично ли са му видяли сметкат или е от взрива? (към Сибирски)
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Поне да си провери, кои са талиби и откога са се появили... А що се отнася до малко Стингери, то:
                      Талиби е по модерно ...муджехидини и каквото там са се зовяли. Четох доста по темата и руснаците наистина са подходили сериозно към проблема (създаването ма Ми-24) и то на базата на американския опит от Виетнам и 5500 свалени хеликоптера за 10 години война там. Та само 100-тината руски хеликоптера свалени в Афганистан са си постижение. И все пак многократно се убеждавам , че има огромно значение кой държи 'тръбата'...муджехидин или бял човек.

Коментар

Има и друго странно нещо . Защо машината е единична ? Поне аз не съм срещал тактическа постановка в която танк действа сам без поддръжка от пехота или други части . Другото странно е защо динамичната защита не е сработила ? Обикновено тя понася без проблеми изстрел от РПГ/СПГ . Възможно ли е на украинските танкове това да е само имитация на ДЗ или им е изтекъл срока на годност ? Пробива в корпуса е точно през панелите на ДЗ.
                        Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                        Талиби е по модерно ...муджехидини и каквото там са се зовяли. Четох доста по темата и руснаците наистина са подходили сериозно към проблема (създаването ма Ми-24) и то на базата на американския опит от Виетнам и 5500 свалени хеликоптера за 10 години война там. Та само 100-тината руски хеликоптера свалени в Афганистан са си постижение. И все пак многократно се убеждавам , че има огромно значение кой държи 'тръбата'...муджехидин или бял човек.
                        Степента на автоматизация при ПЗРК е толкова голяма че кой натиска спусъка няма много значение . Трябва само да избере най удачния момент . Работата на пилота пък е колкото се може по малко да се оказва в позиция в която е безкрайно удобен на тоя с тръбата .
                        Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Мале мила! За 8 години в Афганистан - 23 загубени Су-та. Тук за 3 месеца ...
                        Средно по 3 на година което за спецификата на бойните действия и полетното натоварване си е много добър показател . В Украйна по два на ден
                        Последно редактирано от sek.1; 24-07-14, 06:15.

Коментар

Pictures of Russian UAV shot down by Ukraine

Публикувайте отговор

Коментар

• Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Моята не е.
                            На екипажа вторично ли са му видяли сметкат или е от взрива? (към Сибирски)
                            Май са си загинали вътре, в танка. Поне на един му личат следите от баротравма, тримата са доста опушени. Според мен са умряли от задушаване вътре, в самия танк.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Явно динамичната не е сработила .
                            Ако са стреляли срещу танк с тн тандемни боеприпаси, динамичната все едно че я няма.
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-07-14, 09:42.

Коментар

Това нещо колко далече мята?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:640x480.jpg
Прегледи:1
Размер:71.1 КБ
ID:5601013
                              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                                Това нещо колко далече мята?

[ATTACH=CONFIG]727986[/ATTACH]
                                152мм aрт. система 2A65 "Мста Б", около 29км. стандартен снаряд.
                                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X